Lehká turistika v Černé Hoře

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Černá Hora
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Aktivní
Cena za osobu celkem za 26 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Černá Hora není zdaleka jen Jadran. Na našem novém aktivním zájezdu s lehkou pěší turistikou se přesvědčíte o tom, že tato hornatá zemička skrývá řadu nezapomenutelných krás. Všechny etapy jsou dlouhé maximálně 7 kilometrů, což odpovídá zhruba 2,5 hodinám chůze. Čeká vás turistika v překrásné přírodě dvou národních parků Lovćen a Biogradska Gora, stejně tak jako túry černohorskými městy, kterými kráčela historie. Toto vše a mnoho jiného vás čeká v Černé Hoře!

Program zájezdu

1. DEN: Přílet do Černé Hory

Odlet z Prahy do Tivatu v Černé Hoře. Transfer do hotelu a ubytování.

2. DEN: Národní park Lovćen a Trestenicki Vrh

První turistická etapa vás zavede do národního parku Lovćen, který je symbolem svobody černohorského národa a je krásný v kteroukoli roční dobu. Cílem dopolední trasy je Trestenicki vrh, odkud se vám naskytne nádherný výhled. Po konci této trasy vás autobus zaveze k nejvýznamnějšímu kulturnímu místu národního parku, k mauzoleu Petra II Petroviče Njegoše, který se nachází na samém vrcholu Jezerski vrh (1657 m. n. m.). Pro Černohorce je vskutku posvátný místem – říká se, že když zaprší, tak se místní hory zbarví do černa, a díky tomu Černá Hora získala své jméno. Trasa je dlouhá přibližně 7 km.

3. DEN: Ulcinj a Sveti Stefan

Až téměř na hranici s Albánií začne trasa dalšího dne, a to ve městě Ulcinj. Toto malebné město na jihu Černé Hory je známé pro své krásné pobřeží, historii a kulturu. Budete procházet kolem břehů Jaderského moře a kochat se nekonečnými výhledy na jeho azurově zbarvenou vodní hladinu. Po skončení této trasy se autobusem přesunete do malebné historické vesničky Sveti Stefan. Díky svým starým domům a červeně zářícím střechám je toto místo nejfotografovanější v celé Černé Hoře. Můžete se zde vykoupat nebo si pochutnat na místních specialitách: njegušském vepřovém steaku, salátech z mořských ryb, pršutu a tradiční jehněčí polévce. Sveti Stefan je učiněný ráj nejen pro labužníky! Trasa je dlouhá přibližně 7 km.

4. DEN: Národní park Biogradska Gora

Národní park Biogradska Gora, to jsou především nedotčené lesy, ledovcová jezera, stejně jako rozmanitá škála flóry a fauny. Spatřit zde můžete celou řadu vzácných endemických druhů rostlin a živočichů. Ne nadarmo se nazývá kmetem mezi evropskými národními parky, neboť je nejstarším parkem Evropy a po Yellowstonském národním parku je druhým nejstarším na světě. Na zpáteční cestě vás čeká průjezd nádherným kaňonem Morača. Trasa je dlouhá přibližně 6 km.

5. DEN: Města Kotorského zálivu - Perast a Herceg Novi

Perast je okouzlující vesnice na břehu Boky Kotorské (UNESCO). Nachází se v její vnitřní části, mezi Kotorským a Risanským zálivem. Najdete zde několik sakrálních staveb jako třeba kostel sv. Mikuláše (Sveti Nikola) nebo o něco architektonicky propracovanější, ale nedokončený farní kostel ze 17. stol. Nad městem se tyčí zřícenina benátské pevnosti, ze které je překrásný výhled na celý Perast. Poté se přesunete autobusem do města Herceg Novi, který je vstupní branou do Boky Kotorské. Po lehké trase podél pobřeží se budete moci na jejím konci vykoupat či si dopřát občerstvení. Trasa je dlouhá přibližně 7 km.

6. DEN: Individuální program s možností fakultativního výletu

Pokud si místo odpočinkového dne zvolíte fakultativní výlet, uvidíte vskutku nejnavštěvovanější poutní místo na Balkáně – skalní klášter Ostrog. Na zpáteční cestě si prohlédnete hlavní město Podgorica / Stará Varoš a na závěr dne vás čeká možnost ochutnávky nejlepších vín, oliv a jiných tradičních delikates.

7. DEN: Skadarské jezero

Poslední den vašeho poznávání Černé Hory vás zavede k největšímu jezeru na Balkáně – Skadarskému jezeru. Břehy tohoto jezera jsou na černohorské straně posety množstvím pevností, klášterů a kostelů, jež budí dojem, že se zde zastavil čas. Po skončení trasy si užijete vyjížďku lodí po jezeře s drobným občerstvením. Hladinu jezera zdobí rozsáhlé kolonie vodních rostlin a vyjížďka mezi nimi je dechberoucí. Na závěr dne vás čeká další možnost ochutnávky nejlepších černohorských vín, oliv a jiných tradičních delikates. Trasa je dlouhá přibližně 7 km.

8. DEN: ODLET

Transfer na letiště a odlet z Tivatu do Prahy.

POZNÁMKA

Minimální počet účastníků: 20. Změna programu vyhrazena. Pořadí navštívených míst může být změněno.



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.