Putování po krásách Černé Hory

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Černá Hora
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 26 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Projdete se s námi starými kamennými ulicemi města Budva, obdivovat budete fotogenický ostrůvek Sveti Stefan a užijete si i plavbu po rozkvetlém Skadarském jezeře nebo procházku národním parkem Biogradska Gora. Na našem poznávacím zájezdu objevíte i opravdový unikát, Kotorský záliv s mnoha ostrůvky a starobylými městy, který je zapsaný na Seznamu UNESCO. Pojeďte s námi! Zdejší atmosféra a pohostinnost místních ve vás zanechají nezapomenutelné vzpomínky na tuto přátelskou zemi ještě po mnoho let.

Program zájezdu

1. DEN: Přílet do Černé Hory

Odlet z Prahy do Tivatu v Černé Hoře. Transfer do hotelu a ubytování.

2. DEN: Skadarské jezero

Po snídani se přesunete k největšímu jezeru na Balkáně – Skadarskému jezeru. V současné době je toto jezero jedním z mála míst v Evropě, která poskytují útočiště ohroženým pelikánům kadeřavým. Břehy tohoto jezera jsou na černohorské straně posety množstvím pevností, klášterů a kostelů, jež budí dojem, že se zde zastavil čas. Během dvouhodinové plavby lodí po jezeře vás čeká i malé občerstvení. Odpoledne vás čeká návštěva vesničky Rijeka Crnojevica a stejnojmenného kláštěra.

3. DEN: Boka Kotorska

Kotorský záliv (UNESCO) je největším přírodním zálivem v jižním Jadranu, který vznikl zatopením ústí řeky do moře. Za svůj věhlas vděčí jedinečným přírodním krásám, které budete moci obdivovat spolu se skvosty historických měst Kotor a Perast. Opět poplujete lodí, ale tentokrát na ostrov Gospa od Škrpjela. Jedná se o umělý ostrov s kostelem, jež patří k nejhodnotnějším památkám Boky kotorské. Původní stavba ostrova a kostela byla zahájena již v 15. století na místě objevení obrazu Panny Marie. Od těch dob až do dnešních dnů se zde v červenci koná tradiční událost Fašinada. Během slavnosti vypluje zálivem procesí ozdobených lodí a bárek a u ostrova shazují kameny.

4. DEN: Cetinje

Další den vašeho poznávání započne ve starém královském městě Cetinje, městě proslulém jako kulturní a duchovní centrum Černé Hory. Mezi nejvýznamnější památky tohoto města patří Cetinjský klášter, či černohorský královský palác Nikoly I. Na závěr výletu možná degustace místních delikates.

5. DEN: Budva a Sveti Stefan

Po snídani se vydáte na polodenní pěší procházku historickým centrem města Budva, které patří k nejvýznamnějším místům na pobřeží Černé Hory. Historické centrum je obehnáno hradbami z 15. století. Mezi nimi se nachází malebné úzké uličky, náměstí a cenné sakrální památky. Odpoledne se vydáte na výlet k malebné historické vesničce Sveti Stefan, která leží na skalnatém ostrůvku spojeného s pevninou písečným pásem. Díky svým starým domům a červeně zářícím střechám je toto místo nejfotografovanější v celé Černé Hoře.

6. DEN: Individuální program s možností fakultativního výletu

Pokud si místo odpočinkového dne zvolíte fakultativní výlet, uvidíte vskutku nejnavštěvovanější poutní místo na Balkáně – skalní klášter Ostrog. Na zpáteční cestě si prohlédnete hlavní město Podgorica/Stará Varoš a na závěr dne vás čeká opět možnost ochutnávky nejlepších vín, oliv a jiných tradičních delikates.

7. DEN: Národní park Biogradska Gora

Na závěr vašeho poznávání Černé Hory vás čeká opravdová perla, a to národní park Biogradska Gora, který je proslulý nedotčenými lesy, ledovcovými jezery a turistickými stezkami, stejně jako rozmanitou škálou flóry a fauny. Zde se budete moci i občerstvit a na zpáteční cestě si prohlédnout klášter ze 13. století. Cestou zpět vás pak čeká nádherná cesta kaňonem Morača.

8. DEN: ODLET

Transfer na letiště a odlet z Tivatu do Prahy.

POZNÁMKA

Minimální počet účastníků: 20. Změna programu vyhrazena. Pořadí navštívených míst může být změněno.



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.