Jižní Morava - na kole krajem vína

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Česká republika
Typ ubytování Hotel chata nebo ubytovna
Druh zájezdu Aktivní, na kolo
Cena za osobu celkem za 7 000 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Pálava, vinné sklepy a otevřená moravská srdce

Program zájezdu

1. den

Individuální příjezd na jižní Moravu do vinařské obce Velké Pavlovice, ubytování se v penzionu po 17. hod. Večeře a seznamovací večírek.

2. den

Lednicko - Valtický areál (UNESCO) – okruh na kole: Okolo umělé zříceniny Janův hrad a po cyklostezce luhem Dyje ke staroslovanskému hradišti Pohansko. Po cyklostezkách podél rakouské hranice do Valtic - zámecký park, volitelná prohlídka Zámeckých sklepů. Po lesních cestách s romantickými stavbami Rendez-vous, Svatý Hubert a U Tří Grácií k Lednickým rybníkům. Individuálně prohlídka Lednice - pěšky zámecký park u lednického zámku, skleník, možný výstup na Minaret. (40-45 km, ↑50 m, ↓50 m)

3. den

Cyklookruh pod bělostnou Pálavou: Z Dolních Věstonic po cyklostezkách okolo vodních nádrží Nové Mlýny, přes terasovité Dunajovické kopce, úbočím Pálavy mezi vinohrady do nádherného Mikulova (55 km, ↑300 m, ↓300 m). Prohlídka individuálně, možnost výstupu na vyhlídkový Svatý kopeček (363 m) (pěšky 1 hod, ↑150 m, ↓150 m). Po večeři posezení ve vinařství Zborovský ve Velkých Pavlovicích s degustací.

4. den

Cyklistika po vinařských vesnicích a mezi vinohrady: Okruh přímo z ubytování převážně po cyklostezkách a silničkách, přes Bořetice s recesistickou vinařskou Republikou Kraví hora do vsi Vrbice s vinnými sklípky ve dvou úrovních nad sebou. Možnost náročnější vyjížďky na 3 rozhledny. V Čejkovicích volitelná prohlídka Templářských sklepů nebo zážitková exkurze ve výrobě bio čajů Sonnentor. Návrat přes vyhlídku Zimarky a rozhlednu Slunečná. (45-55 km, ↑250-600 m, ↓250-600 m)

5. den

Na kole do Zaječí: Mezi vinohrady na rozhledny na Přítlucké hoře (293 m) a na hoře U Kapličky. Prohlídka vinařství U Kapličky. Po břehu dolní novomlýnské nádrže s výhledy na Pálavu přes Starovičky (levandulová pole) zpět do Velkých Pavlovic (30 km, ↑200 m, ↓200 m). Individuální odjezd k domovům.



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.