Třeboňsko na kole

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Česká republika
Typ ubytování Hotel chata nebo ubytovna
Druh zájezdu Aktivní, na kolo
Cena za osobu celkem za 7 100 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Cyklostezkami po hrázích rybníků, lužními lesy i kouzelnou jihočeskou krajinou

Program zájezdu

1. den

Individuální příjezd do penzionu u Stráže nad Nežárkou, ubytování se. Večeře a seznamovací večírek.

2. den

Kulturní perly Třeboňska: příjemný okruh se zastávkami v Kardašově Řečici (cenný kostel s přístupnou věží), u renesančního vodního zámku Červená Lhota a v městské památkové rezervaci Jindřichův Hradec. ( 55 km, ↑350 m, ↓350 m)

3. den

Jihočeské rybníky: okruh lesy a po hrázích rybníků Svět a Rožmberk (největší rybník v ČR, postaven 1590 Jakubem Krčínem z Jelčan) i s návštěvou Třeboně, jihočeského města spjatého postupně s Rožmberky, Švamberky, Habsburky a Schwarzenberky. Zámek ve Stráži nad Nežárkou nám připomene dobu, kdy jej vlastnila a zde pobývala slavná operetní zpěvačka Ema Destinová. ( 50 km, ↑200 m, ↓200 m)

4. den

Meandry podél Nežárky: po lesních cyklostezkách kopírujících tok Nežárky do Veselí nad Lužnicí, zpět kolem rybníků propojených s druhou vodáckou klasikou – řekou Lužnicí, možnost koupání s průzračnou vodou a písečnou pláží ve Vlkovské pískovně (50 km, ↑150 m, ↓150 m). Možnost prodloužení k další soustavě rybníků napojených na Zlatou stoku se zastávkou u jednoho z nich „na tom bošileckým mostku“.

5. den

Malebné Třeboňsko: klidnější jižní část s návštěvou Chlumu u Třeboně, známého sklárnami, zámkem s parkem i tvorbou básníka Františka Hrubína. (35 km, ↑300 m, ↓300 m)



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.