Esence Sicílie

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Itálie, Sicílie
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem od 27 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Těšit se můžete na autentický sicilský život, kterým pulzují nádherná barokní města zapsaná v UNESCO, setkání s místními i ochutnávky tradičních gastronomických pokladů Sicílie. Od majestátní Etny, přes historické Syrakusy až po jedinečnou Ragusu, bude vaše cesta plná nezapomenutelných zážitků a slova jako cannoli či arancini najdou navždycky své pevné místo ve vašem gastronomickém slovníku.

Program zájezdu

1. den: PŘÍLET, TRANSFER, UBYTOVÁNÍ

Odlet z Prahy na Sicílii. Transfer do hotelu a ubytování v hotelu Eloro 4*, který se nachází přímo na písečné pláži.

2. den: MĚSTA RAGUSA A MODICA (UNESCO)

Poznávání Sicílie všemi smysly začnete pastvou pro oči ve starobylých městech Ragusa a Modica. Obě města jsou zapsána s dalšími pozdě barokními městy v údolí Noto na Seznam UNESCO. Čeká vás prohlídka historických center obou měst, která dýchají neopakovatelnou atmosférou. Ač vás sem mnoho průvodců běžně vůbec nevezme, říká se, že Ragusa je snad nejhezčím městem Sicílie. Zlatým hřebem dne bude degustace čokolády s možností návštěvy muzea čokolády v Modice. Uvidíte zde původní tradiční postup výroby čokolády a přiblížíte si historii, která sahá až do 18. století a dále k samotným Aztékům. Připojte se k nám a nechte se unášet světem sicilského sladkého pokušení.

3. den: ETNA (UNESCO) A MĚSTO TAORMINA

Etna (UNESCO) je nejvyšší činnou sopkou Evropy a vy se zde můžete procházet po úbočí, v dosahu kráterů a lávových řečišť. Vězte, že návštěva Etny je zážitek na celý život. Den zakončíte v nejromantičtějším městě Sicílie, v Taormině. Toto historické městečko na skalní terase nad mořem a výhledy na Etnu inspirovalo nejen Hemingwaye, ale i další světově známé literáty a umělce. Pyšní se nádhernými výhledy, jednou z nejkrásnějších pláží a zachovalým řecko – římským amfiteátrem.

4. den: NOTO (UNESCO)

Další den poznávání Sicílie prožijete v městečku Noto, klenotu sicilského baroka zapsaném na Seznamu UNESCO. Toto historické město je považováno za jedno z nejvýznamnějších a nejpůvabnějších míst v celé Itálii.  Během prohlídky se zastavíte u impozantní katedrály svatého Mikuláše, a poté vás již malebné uličky a budovy provedou dobou rozkvětu baroka až na náměstí Piazza del Duomo, kde si můžete odpočinout, individuálně ochutnat všemožné sicilské speciality nebo nakoupit suvenýry. Poté vás čeká exkurze ve vinařství s krátkou procházkou vinicemi. Zde se dozvíte něco o historii a procesu výroby vína, které je typické pro tuto oblast. Následuje ochutnávka místních produktů – vín, pest, oliv a dalších pochutin typických pro Sicílii. <img loading="lazy" decoding="async" class="alignnone size-medium wp-image-126760" src="https://www.delfintravel.cz/wp-content/uploads/2024/01/shutterstock_1819405589-500x334.jpg" alt="" width="500" height="334" srcset="https://www.delfintravel.cz/wp-content/uploads/2024/01/shutterstock_1819405589-500x334.jpg 500w, https://www.delfintravel.cz/wp-content/uploads/

5. den: KATÁNIE (UNESCO)

Katánie je druhé největší město Sicílie a další z pozdně barokních měst zapsaných v UNESCO. Jeho existence je neodmyslitelně spjata s nedalekou sopkou Etnou. V roce 1693 bylo město zcela zničeno mohutnou erupcí, a poté nově vystavěno v barokním slohu za použití černého lávového kamene. Tento stavební materiál přidává atmosféře města charakteristickou špetku ponurosti. Během prohlídky města navštívíte i typický rybí trh Pescheria, kde se setkáte s vůní moře, celou paletou čerstvých ryb a mořských plodů. Pokud patříte k milovníkům plodů moře, doporučujeme vám toto místo pro individuální ochutnávku těchto pochoutek dle libosti! Velké finále v Katánii bude patřit pizze alla siciliana. Zájemci se mohou naučit připravovat pizzu jako praví italští šéfkuchaři a zjistit, jak se „pizza siciliana“ liší od té, na kterou jsme zvyklí. V průběhu této k

6. den: SYRAKUSY (UNESCO)

Předposlední den vašeho poznávání Sicílie na vás čeká opravdový klenot – město Syrakusy (UNESCO) a památky připomínající jeho skvělou minulost: antická čtvrť Neapolis s řeckým divadlem s vynikající akustikou, starověké lomy, Aretúsin pramen na ostrovní staré části města Ortygia, dóm, ruiny chrámu Apollona a Artemidy či barokní katedrála Santa Lucia. A právě zde můžete ochutnat třeba typickou lahůdku, po které Sicilané úplně šílí. Je jí báječná krémová zmrzlina podávaná ve vláčné voňavé briošce.

7. den: VOLNÝ DEN / FAKULTATIVNÍ VÝLET DO RYBÁŘSKÉ VESNIČKY MARZAMEMI

Malebná rybářská vesnička Marzamemi je vzdálena pouhých 30 minut jízdy od vašeho hotelu. V rámci fakultativního výletu si zde prohlédnete staré rybářské domy, palác Villadorata a malý kostelík na hlavním náměstí. Příjemné odpoledne můžete zakončit nákupy, ochutnávkou rybích specialit v místních restauracích, nebo skleničkou vyhlášeného vína Nero d´Avola v některém z barů.

8. den: ODLET

Odjezd na letiště v Katánii a odlet ze Sicílie do Prahy.   V případě zájezdu na 8 nocí – v rámci programu navíc 1 volný den určený k odpočinku. Odlet do Prahy 9. den zájezdu.

POZNÁMKA

Změna programu vyhrazena. Pořadí navštívených míst může být změněno. Minimální počet účastníků zájezdu: 15.



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.