Ischia jako na dlani

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Itálie, Kampánie
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Aktivní
Cena za osobu celkem od 25 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Barevná městečka, přístavy se záplavou rybářských bárek i vynikající gastronomie – to vše vás čeká na pohádkovém ostrově, který je po staletí znám díky blahodárným účinkům zdejších lázní. Těšte se na pohodovou turistiku, ale i na nádherné písečné pláže, koupání a omlazující účinky termálních pramenů, které jsou prospěšné pro tělo i duši.
 

Program zájezdu

1. den: PŘÍLET, TRANSFER, UBYTOVÁNÍ

Odlet z Prahy do Neapole. Přejezd do přístavu a plavba trajektem na ostrov Ischia. Transfer do hotelu a ubytování.

2. den: Fontana - Buonopane - Sant´ Angelo.

Z nejvýše položené vesnice Fontana se vydáte směrem na severovýchodní stranu ostrova, kde se trasou, takřka po vrstevnici s mírným klesáním zpod nejvyšší hory, dostanete nad vinařskou oblast Buonopane. Odtud dojdete přibližně po 5 km na nádherné panoramatické místo se sochou Madonny di Candiano, kde vás čeká překrásný výhled na celý Neapolský záliv. Po vedlejší silnici sestoupíte původní zástavbou horské vesničky Buonopane až k místu, kde na vás bude čekat autobusu, který vás poté zaveze do malebného městečka Sant´ Angelo na jih ostrova. Odpoledne vás čeká prohlídka městečka s procházkou až na pláž Maronti s možností prohlídky horkých písků, tzv. fumarol. Zbytek dne si užijete koupáním v moři nebo občerstvením v některé z místních restaurací či kaváren. Délka trasy: cca 8 km; pohodová, technicky nenáročná etapa.

3. den: Botanická zahrada La Mortella, Bosco di Zaro a Lacco Ameno

Dnes budete mít možnost prozkoumat jednu z nejkrásnějších botanických zahrad v celé Itálii – La Mortella (založenou argentinskou spisovatelkou Lady Susan Walton), ve které se nachází nepřeberné množství cizokrajných rostlin, skleníků s orchidejemi, altánků a jezírek. Etapa dále pokračuje parkem Bosco di Zaro, kde se v zákoutí přírody ukrývá Madona di Zaro, až do městečka Lacco Ameno, které snad každého okouzlí svou příjemnou atmosférou. Jako magnet vás přitáhne skála ve tvaru houby, tyčící z moře, která je neodmyslitelným symbolem městečka. Délka trasy: cca 6 km; pohodová technicky nenáročná etapa.

4. den: Nádherné výhledy z vrcholu Monte Epomeo a středověká oblast Falanga

Z vesničky Fontana vystoupáte až na nejvyšší bod Ischie – horu Epomeo, která vám ze své výšky 787 m n. m., ukáže Ischii jako na dlani. Nádherné výhledy do všech koutů ostrova a zapomenutých míst vás prostě okouzlí. V oblasti Falanga objevíte kamenné domy a obydlí vytesané do tufových skal, pozůstatek středověku. Poté sestoupíte do vesničky Serrara, která je domovem farmářů a vinařů. Délka trasy: cca 8 km; technicky náročnější etapa (stoupání do kopce a následný sestup, výstup na samotný vrcholek Epomea po kamenných schodech).

5. den: volný den

Užijete si relaxační den na ostrově Ischia. Kromě koupání na pláži a procházek po okolí můžete navštívit termální park Poseidonovy zahrady, které leží jižně od města Forio a patří k těm nejkrásnějším na celém ostrově. Najdete zde více než 20 bazénů s minerální vodou, Japonský bazén, sluneční lázně i masážní křesla. V areálu termálního parku se nachází několik barů a restaurací.

6. den: Procházka po ostrově Procida

Výletní lodí se vypravíte na maličkou, ale přenádhernou Procidu, ostrov citronů a námořníků. Navštívíte místo, kde se ve středověkém přístavu Coricella zastavil čas. Různobarevné domky jsou vedle sebe naskládány jako krabičky od sirek, mezi nimi se proplétají uzounké uličky se starými kostely a nad touto scenérií se tyčí středověká pevnost na skále Terra Murata. Plným právem získala Procida status pro rok 2022: “Hlavní místo italské kultury”. Délka trasy: cca 5 km; pohodová, technicky nenáročná etapa.

7. den: Východní cíp ostrova a Aragonský hrad

Od maličkého kostelíku Chiesa d´Annunziata se vydáte na okružní túru po východním cípu Ischie. Naskytnou se vám daleké výhledy na moře, přilehlé ostrovy a kouzelný Aragonský hrad. Budete procházet krásnou přírodou a vinicemi v oblasti Piano Liguori. Poté sejdete do Ischia Ponte, kde vás čeká prohlídka Aragonského hradu, který založili Řekové již v roce 474 př. n. l., a který se pyšní bohatou historií, různorodými zákoutími a překrásnou zahradou. Kdo dá přednost odpočinku v kavárně neprohloupí, výborná italská káva a nadýchaný moučník Babá jsou tou pravou tečkou za dnešním dnem. Délka trasy: cca 7 km; technicky náročnější etapa (výstup a sestup kopcovitým terénem, výstup a sestup po kamenných schodech, poté cesta městskou zástavbou do Ischia Ponte k Aragonskému hradu).

8. den: ODLET

Transfer na letiště a odlet z Neapole do Prahy. V případě zájezdu na 10 nocí – v rámci programu navíc 3 volné dny určené k odpočinku či fakultativním výletům. Odlet do Prahy 11. den zájezdu. V případě zájezdu na 9 nocí – v rámci programu navíc 2 volné dny určené k odpočinku či fakultativním výletům. Odlet do Prahy 10. den zájezdu. V případě zájezdu na 8 nocí – v rámci programu navíc 1 volné den určený k odpočinku či fakultativním výletům. Odlet do Prahy 9. den zájezdu.

POZNÁMKA

Minimální počet účastníků: 25. Změna programu vyhrazena. Pořadí navštívených míst může být změněno.



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.