Krásy Sicílie z Brna

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Itálie, Syrakusy, Sicílie
Název ubytování Krásy Sicílie z Brna
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 29 490 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

PROGRAM
Comiso • Modica • Syrakusy • Noto • Ragusa Ibla • Punta Secca • Marina di Ragusa • Scicli • Catania • Kyklopská riviéra • Aci Castello • Taormina • Messina • Etna • Alcantara • Comiso1.DEN Odlet z Brna do Comisa. Transfer z letiště do hotelu a ubytovaní v oblasti Modica. Prohlídka historického centra města Modica (UNESCO), jedno z pozdně barokních měst v údolí Val di Noto, na skalách a ve skalách vystavěný klenot Sicílie. Ochutnávka místní čokolády, která se vyrábí za studena, podle aztécké receptury. Večeře a nocleh.
2.DENSnídaně, dopoledne prohlídka  Syrakus(UNESCO), které bývaly hospodářským a kulturním centrem antické Sicílie. Navštívíme kostel Santuario Madonna delle Lacrime a zvenčí si prohlédneme baziliku sv. Jana Evangelisty. Potom zamíříme na ostrov Ortigia, který je spojený s městem mosty. Návštěva místní tržnice a projdeme se historickým centrem, kde uvidíme Apollonův chrám, Archimedovo náměstí, překrásnou katedrálu, kostel sv. Lucie, Aretusin pramen a hrad Maniace. Následovat bude prohlídka archeologického areálu Neapolis - kamenolomy Latomie del Paradiso, antické divadlo, Dionýsovo ucho, římský amfiteátr. Odpoledne se zastavíme v malebném barokním městě Noto (UNESCO). Návrat do hotelu, večeře a nocleh. 3.DEN  Po snídani se vydáme po stopách komisaře Montalbana – seznámíme se s místy, kde se natáčel populární italský televizní seriál od spisovatele Camilleriho: město Ragusa s kouzelnou starou částí Ragusa Ibla (UNESCO), zámek Castello di Donnafugata, Punta Secca, kde byl komisařův dům, letovisko Marina di Ragusa a na závěr si prohlédneme barokní městečko Scicli (UNESCO). Návrat do hotelu a večere. Nocleh.4.DEN Snídaně, dále naše cesta povede do  Catanie, prohlídka centra města – katedrála Svaté Agáty , náměstí Piazza Duomo, kterému dominuje sloní kašna, hlavní ulice Via Etnea, pozůstatky římského amfiteátru a park Villa Bellini. Pokračování do oblasti Kyklopské riviéry a prohlídka rybářského městečka Aci Castello s normanským hradem. Ubytování v hotelu v oblasti S. Alessio. Večeře. Nocleh.
5.DEN Snídaně, volný den. *FAKULTATIVNĚ individuálně městskou hromadnou dopravou výlet do malebné Taorminy, jednoho z nejnavštěvovanějších městeček na Sicílii. Na každém rohu v historickém centru, jemuž vévodí náměstí Piazza IX Aprile s ulicí Corso Umberto I., narazíte na kavárničky, cukrárny a příjemné restaurace. Nejkrásnější památkou je antické řecko-římské divadlo, uvidíte z něj na Etnu i na pobřeží Naxoského zálivu. Dále můžete navštívit antické divadlo Odeon, Naumacchie, Palác Corvaja či renesanční katedrálu. Večeře. Nocleh.
6.DEN Snídaně, volný den. *FAKULTATIVNĚ individuální výlet vlakem do Messiny, známého přístavního města s katedrálou Nanebevzetí Panny Marie, vedle které stojí 60 m vysoká zvonice s nádherným orlojem. Dále si prohlédneme náměstí Piazza Duomo, Fontánu Oriona z poloviny 16. století, kostel Santissima Annunziata dei Catalani a ulici Via Garibaldi, s majestátní fontánou Neptuna ze 16 století. Návrat do hotelu. Večeře. Nocleh. 
7.DEN Snídaně, dopoledne se vydáme na výlet na dominantu celého ostrova, na vulkán Etna (UNESCO), kde se projdeme zajímavou „měsíční“ krajinou s lávovými útvary a seznámíme se s její neustálou činností. Během cesty na Etnu, zastávka a ochutnávka vína i místních specialit v Zafferaně Etnea. Odpoledne přejedeme na severní stranu sopky, kde vulkanická činnost a řeka razící si cestu po úpatí sopky společně vytvořily čedičovou soutěsku Alcantara. Po prohlídce návrat na ubytování, večeře, nocleh.8.DEN Snídaně. Transfer z hotelu na letiště do Comisa a odlet zpět do Brna.
CENA ZAHRNUJE: leteckou přepravu Brno–Comiso–Brno, letištní taxy a další poplatky,  transfer letiště–hotel–letiště, dopravu autobusem nebo minibusem dle programu, 7 nocí ve 2lůžkovém pokoji v hotelu ***/****, 7x polopenze, služby česky mluvícího  průvodce
CENA NEZAHRNUJE: cestovní a covid pojištění, vstupy, jízdenky na vlak a na městskou hromadnou dopravu, výjezd lanovkou a terénním busem na Etně, fakultativní výlety, povinný příplatek pobytová taxa* (platba na místě, cca 2-3€/osoba/noc), nápoje u večeří
FAKULTATIVNÍ PŘÍPLATKY: 1lůžkový pokoj (5 490 Kč)
*výše pobytové taxy se může změnit
Minimální počet účastníků: 20
Změna programu vyhrazena.
 
 



Tipy na výlet v okolí

   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.