Sicílie - pobytový zájezd

*****
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Itálie, Sicílie
Ubytování Hotel Grand Palladium Sicilia Resort & Spa
Druh zájezdu Pobytové
Cena za osobu celkem za 29 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Tak například hlavní město Palermo je město z měst, které se musí zažít. Ulice s úžasnou omšelou patinou, hluk místních trhů, řemeslné dílny, kde opraví cokoli a doprava, kde červená na semaforu je pouze orientační informace. Oproti tomu hned za branami měst natrefíte na úrodná pole a citrusové sady, ztichlé horské vesničky a nad vším tím si pokuřuje majestátní Etna.
Sicílií se prohnalo mnoho dobyvatelských národů a každý si něco odvezl, ale na stranu druhou i mnoho zanechal. Díky tomu budete o historii a monumentální stavby zakopávat na každém kroku. A že chcete jen ležet na pláži, užívat si relax a koupání v jednom ze tří moří? Jak je libo, i to Sicílie umí velmi dobře.
Viva Sicilia!

Popis ubytování

Pětihvězdičkový hotel Grand Palladium Sicilia Resort & SPA se nachází na předměstí městečka Campofelice di Roccella na severu Sicílie. Hotel nedávno prošel celkovou rekonstrukcí a doslova láká ke komfortní dovolené plné odpočinku v atraktivním prostředí. Písečná pláž se nachází přímo u hotelu. Letiště v Catanii je od hotelu vzdálené 160 kilometrů.

Program zájezdu

NEOPAKOVATELNÁ SICÍLIE

Sicílie je největším ostrovem ve Středomoří a je také nejjižněji položeným regionem celé Itálie. Její jedinečnosti jí vysloužila hned 6 zápisů na Seznam světového dědictví UNESCO. Ale to není jediný důvod, proč se sem každoročně vydává řada turistů. Sicilský genius loci je totiž neopakovatelný, takže na všechny starosti všedních dnů tady zapomenete velmi rychle a snadno.

Etna - přírodní symbol Sicílie

Ostrovu vévodí sopka Etna, nejvyšší činný vulkán Evropy. Skládá se z několika hlavních kráterů a více než 300 vedlejších kráterů. Při své výšce 3350 metrů je nepřehlédnutelnou dominantou Sicílie. Svahy Etny vypadají hrozivě a nehostinně. Naopak její úpatí je, díky sopečnému popelu, rájem pro veškeré rostlinstvo, hlavně pak vinnou révu a fíkovníky. Sopečného původu jsou i krásné Liparské ostrovy náležející k Sicílii. Z těchto sedmi ostrovů v Tyrhénském moři jsou dva, Stromboli a Vulcano, stále aktivními sopkami.

Historie "všude kam se podíváš"

Bohaté a bouřlivé dějiny, jimiž se může Sicílie pochlubit, po sobě zanechaly nespočet překrásných historických památek z různých epoch lidské civilizace. Právě dochované pamětihodnosti dávají ostrovu typickou neopakovatelnou tvář a tiše vypovídají příběh o všech historických epochách, kterými Sicílie prošla. Dějiny tohoto ostrova začali psát v VIII. století př. n. l. staří Řekové, kteří tu založili svou první osadu Naxos. A právě sicilská starobylá města nesou dodnes toto poselství dávných civilizací.

Tři moře a bezpočet pláží

Břehy Sicílie omývají vody hned tří moří – Jónského (na východě), Tyrhénského (na severu) a Středozemního (na jihu). Od afrického kontinentu dělí Sicílii jen 140 kilometrů. Jedinečnost Sicílie podtrhuje i nádherné pobřeží. Klidné pláže s jemným pískem střídají skaliska, a to vše omývá blankytně modré moře. Číst dále zde >>



Tipy na výlet v okolí

   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.