Sicílií pěšky

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Itálie, Sicílie
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Aktivní
Cena za osobu celkem od 30 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Sicílie je ostrov, který si zamilujete – ono totiž sedět u výborné sicilské večeře na břehu moře, s doutnající sopkou za zády, se vám jen tak někde nepoštěstí. A vězte, že pěší túry po sicilském venkově, mezi pastvinami a poli, ve vysokých horách, sopečných kráterech, po pobřeží s útesy a krásně čistým mořem, kde osvěžíte svá sportem znavená těla, vážně stojí za to! Náš aktivní zájezd Sicílií pěšky je toho důkazem.
VIVA SICILIA!
Mgr. Tomáš Hubka – autor zájezdu
 

Program zájezdu

1. den: PŘÍLET, TRANSFER, UBYTOVÁNÍ

Přílet na Sicílii. Transfer do hotelu a ubytování.

3. den: PŘÍRODNÍ REZERVACE ZINGARO

Zingaro je od roku 1981 první přírodní rezervací na Sicílii. Díky tomu si při túře užijete uchovanou a přiměřeně opečovávanou krásu přírodních pláží, útesů a pohoří zálivu Castellamare del Golfo. Jedná se o technicky a orientačně pohodovou etapu, tudíž si každý může navolit svůj program dle chuti – více koupání a relaxu, nebo naopak více turistiky s parádními výhledy… Trasa je dlouhá přibližně 12 km.

5. den: Palermo a okolní hory

Palermo je město měst! Se vším “chaosem” v dopravě, kde červená na semaforu či jednosměrka má pouze informativní charakter a klakson se používá místo brzdy. S tržištěm, kde se porcují čerstvé ryby a licituje se o finální ceně. S dámami sedícími v křesílkách před svými domy a pány hrajícími tradiční deskové hry všude, kde to ulice či park dovolí. S nepřeberným množstvím historických staveb, ulic a uliček s úžasnou patinou. Vše je však třeba si zasloužit a tudíž si nejprve protáhnete těla v horách přímo nad Palermem, a pak se s chutí vrhnete do víru sicilské metropole! Trasa je dlouhá přibližně 14 km.

6. den: ROMANCE V POHOŘÍ MADONIE

Horské městečko Petralia Soprana nám bude důstojným cílem dnešní etapy. Půjdete cestou vedoucí kolem římského mostu přes řeku Fiume Imera Meridionale a budete odměněni parádními výhledy do vnitrozemí Sicílie. Trasa je dlouhá přibližně 11 km.

8. den: ODLET DO PRAHY

Transfer na letiště a odlet do Prahy. V případě zájezdu na 9 nocí – v rámci programu navíc 2 volné dny určené k odpočinku. Odlet do Prahy 10. den zájezdu. V případě zájezdu na 8 nocí – v rámci programu navíc 1 volný den určený k odpočinku. Odlet do Prahy 9. den zájezdu.

Poznámka

Minimální počet účastníků: 15. Změna programu vyhrazena. Pořadí navštívených míst může být změněno.



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.