To nejlepší z Wroclawi + Plavba Lodí po Odře (autobusem z Ostravy)

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Polsko
Ubytování Bez ubytování
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 1 390 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Tumský ostrov, Staré město, tajuplní trpaslíci… Kde? Míříme objevovat krásy Wroclawi. Během jediného dne vám z dolnoslezské metropole neunikne nic, co stojí za zážitek. Projdete se nejstarší wroclawskou čtvrtí. Budete obdivovat úchvatnou botanickou zahradu i barevné štítové domy na hlavním Rynku. A užijete si nezapomenutelnou plavbu lodí. Poznávejte Wroclaw, jak jste ji dosud nepoznali!

Program zájezdu

1. den

Po příjezdu do Wroclawi nás čeká jedinečná plavba lodí po Odře. Po tomto nevšedním zážitku se vydáme na příjemnou procházku Tumským ostrovem a Starým městem. Večer se vrátíme zpět do ČR. V ranních hodinách (kolem 7:00) odjezd z Ostravy, příjezd do Wroclawi a následná prohlídka města. Náš výlet zahájíme plavbou lodí po řece Odře na parníku Wiktoria. Ta bude trvat přibližně půl hodiny. Vyplouvat budeme od nejstarší zoologické zahrady v Polsku, proplujeme pod slavným visutým Grunwaldským mostem a kolem úžasné budovy Národního muzea doplujeme až do samotného centra města, na Tumský ostrov. Wroclaw je historickou metropolí Dolního Slezska, rozkládající se na ostrovech řeky Odry a jejích ramenech. Díky jejím přítokům a kanálům bývá nazývána „městem sta mostů“. Prohlédneme si historickou část města zahrnující Tumský ostrov, nejstarší část města s komplexem církevních budov a katedrálou sv. Jana Křtitele, a Staré město, jemuž vévodí nádherné náměstí s radnicí. Na Tumském ostrově se také nachází krásně rozkvetlá botanická zahrada, založená už roku 1811. Dnes patří místní univerzitě a naleznete zde asi 7 500 různých druhů. Sbírka vodních a akvarijních rostlin je jednou z největších na světě. Součástí je i krásná japonská zahrada. Pestrobarevné domy na náměstí se pyšní svými krásnými štíty sahajícími do výšek, jiné budovy jsou malé průčelím a překvapením jistě bude, že se v nich provozuje třeba restaurace. Při nadšení z prohlídky musíme dávat pozor, nezakopnout a neublížit trpaslíkům, kteří hlídají naše kroky po celém centru města. Dozvíme se i jejich význam a vlastní příběh.  Ve večerních hodinách návrat do Ostravy.

Informace

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění

Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)Srovnání pojištění



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.