Korfu - pobytový zájezd

****
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Řecko, Korfu
Ubytování Hotel Gemini
Druh zájezdu Pobytové
Cena za osobu celkem za 20 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Díky své jedinečné poloze se Korfu pyšní zelenými kopci, posetými olivovníky, cypřiši a opojně vonícími borovicemi, více než jakýkoliv jiný řecký ostrov. Snad právě proto je pobyt na Korfu tak příjemný. Můžete se tu nechat zlákat k odpočinku jednou z více než stovky pláží, procházkami v přírodě nebo posezením v některé z útulných taveren. Kdo by odolal? A až zatoužíte objevit ještě více z krás ostrova, nezapomeňte se vydat do překrásného hlavního města, které taktéž nese název Korfu, či Kerkyra, a nechte si vyprávět jeho příběh.

Popis ubytování

Hotel Gemini 4* se nachází na východě Korfu, nedaleko hlavního města Kerkyra (Korfu). Po nedávné rekonstrukci hotelu si budete užívat jeho eleganci v moderních minimalistických interiérech. Velkou výhodou hotelu je taktéž zdejší příjemné okolí i bezprostřední blízkost pláže.

Program zájezdu

Podle dávných příběhů...

Kdysi dávno se Poseidon zamiloval do nymfy Korkiry. Unesl ji a ukryl na ostrově beze jména. Společně pak zrodili národ Fajáků, mírumilovný lid proslulý blaženým životem. Tolik praví příběh z řecké mytologie, jméno ostrovu však zůstalo dodnes. V řečtině zní totiž Kerkyra.

Co podniknout na Korfu

O Korfu se často hovoří jako o jednom z nejkrásnějších ostrovů, na jaké lze v Řecku natrefit. Jeho atmosféra je velmi příjemná a uvolněná. Najdete tu 115 pláží a každá je úplné jiná. O příležitost k báječnému koupání zde tedy není nouze. Bujná zeleň tu navíc vykouzlila nejedno fascinující přírodní zákoutí, které vás mile překvapí. Celou tuto nevšední podívanou si můžete prohlédnout třeba z nejvyšší hory Pantokrator, tyčící se 906 metrů na hladinou moře. Ve vnitrozemí lze natrefit také na typické řecké vesničky s malými domky, úzkými uličkami a záplavou květin. Středobodem ostrova Korfu je pak samozřejmě stejnojmenné hlavní město Korfu (Kerkyra), které je srdcem ostrova i jeho historickou perlou.

Poznejte skvost zapsaný na Seznamu UNESCO

Město Kerkyra stojí za opravdu důkladnou návštěvu. Především Staré město, které si zasloužilo v roce 2007 zápis na Seznam UNESCO. Okouzlí vás nefalšovanou italskou atmosférou, jelikož největšího rozkvětu se městu dostalo za dob Benátské republiky. Obdivovat tu budete i Starou a Novou pevnost, jedno z největších řeckých náměstí – Esplanádu a kostely s nápadně červenými kopulemi. … čtěte více >>



Tipy na výlet v okolí

   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.