Kréta - horská turistika

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Řecko
Typ ubytování Hotel chata nebo ubytovna
Druh zájezdu Aktivní, na hory - turistika
Cena za osobu celkem od 33 300 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Západní částí ostrova přes hory, soutěsky a pobřeží (Řecko)

Program zájezdu

1. den

Odlet z Prahy (případně z Vídně) na letiště Chania, přejezd na ubytování.

2. den

Pobřežní trasou E4 mezi Paleochora a Sougia s úžasnými výhledy na moře, kolem zříceniny antického města Lissos a Temple of Asclepios. (5 hod, ↑450 m, ↓450 m)

3. den

Přesun do Hora Sfakion, plavba lodí do městečka Loutro. Odtud pěší okruh přes horské vesničky korunovaný strhující soutěskou Aradena s několika málo žebříky a lehkými lezeckými pasážemi. (7 hod, ↑700 m, ↓700 m)

4. den

Z pláže Krios stezkou E4 přejdeme nízké sedlo s výhledy na zátoku Limnaki (při pohledu z výšky její tvar připomíná srdce). Prozkoumáme zde ruiny kostelíku Vienos ze 3. století. Cestou s dalšími úžasnými výhledy na jihozápadní pobřeží až k ostrůvku Elafonisi s krásnou pláží s nádechem růžové barvy písku a tyrkysovým mořem. Přejdeme i moře na malý ostrov s kostelíkem Agia Irini. (6 hod, ↑300 m, ↓300 m)

5. den

Brzký ranní odjezd autobusem. Náročnější trek soutěskou Samaria, která je nejdelší soutěskou Evropy s bizarními skalními formacemi a bohatou vegetací. Při troše štěstí uvidíme i vzácné kozy bezoárové, kterým tu nikdo neřekne jinak než „kri-kri“. Trasa nám naskytne úžasné výhledy na pohoří Lefka Ori, úzké kaňony a vysoké skály. Vrcholem je průchod částí zvanou „Iron gates“ (Železná vrata), kde okolní skály dosahují výšky kolem 500 m. Z Agia Roumeli, kde je konec naší pěší trasy, (6-7 hod, ↑400 m, ↓1300 m) krátká cesta lodí k autobusu a zpět na hotel.

6. den

Přejezd do městečka Kissamos kde se nalodíme a po zhruba hodinové plavbě nás čeká ostrov Balos s jednou z nejkrásnějších pláží Kréty. Zde nás čeká krátký trek na severní výběžek poloostrova (3 hod, ↑300 m, ↓300 m). Z vyhlídky uvidíme nejen na celý Balos, ale i ostrov Gramvousa, který bude naší další zastávkou. Tady si prohlédneme starou benátskou pevnost a případně si užijeme i koupání. Oblast laguny a poloostrova Gramvousa je chráněná, žijí zde mořské želvy, karety a kormoráni. Zpět lodí do přístavu Kissamos.

7. den

Agia Triada a prohlídka jednoho z nejkrásnějších klášterů na Krétě. Přesun na začátek pěší túry, která bude po stopách Řeka Zorby, od kláštera Moni Katholiko soutěskou až k pláži do vesnice Stavros, kde se točili známé filmové scény. (3 hod, ↑250 m, ↓500 m). Odpolední osobní volno v Chanii.

8. den

Rozloučení se s ostrovem, odlet do Prahy (případně do Vídně).



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.