Relax na plážích Korfu + Sídlo Císařovny Sissi + Plavba Pirátskou Lodí (letecky

***
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Řecko
Ubytování 4* hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 32 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Dovolená v Evropě jako v ráji? Zkuste Korfu… Ponoříte chodidla do písku nejkrásnějších pláží a necháte se chladit azurovými vodami. Ve stínu palem se skryjete před ostrovním sluncem. A těšte se na jedinečné zážitky. Navštívíte historickou Kerkyru i zámek císařovny Sissi. Vyrazíte pirátskou lodí na moře a ochutnáte řecké speciality. Dopřejte si relax a podmanivou krásu Korfu! 

Popis stravování

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Popis ubytování

ubytování v hotelu v jednolůžkových, dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování v menších pokojích s vlastním sociálním zařízením

Program zájezdu

1. den

Odlet z Prahy, po příletu na Korfu přesun na hotel a ubytování. Dle časových možností a letového řádu se vydáme na první procházku na ostrově a prohlédneme si působivý klášter Vlacherna. Po příletu na Korfu se přesuneme na hotel a ubytujeme se. Po krátkém odpočinku, dle letového řádu, bude následovat procházka po úzké šíji spojující pevninu s poloostrovem Kanoni a prohlídka půvabného „ostrovního“ kláštera Vlacherna. Poté si dopřejeme společnou večeři v jedné z typických taveren ve stráni nad pobřežím, odkud je překrásný výhled na moře a při troše štěstí též na letadla přistávající na nedalekém letišti, které se pyšní nejkratší přistávací ranvejí v jižní Evropě. Ve večerních hodinách návrat na hotel.

2. den

Volný den zasvěcený koupání, relaxu, objevování okolí a individuálním výletům na krásném řeckém ostrově, který bývá nazýván Smaragdovým ostrovem. Nejčastější přízvisko, kterým je Korfu označováno, je „Smaragdový ostrov“. A nutno říci, že je to jméno více než výstižné. Mezi řeckými ostrovy, kterých je bezmála 1 500, je ostrov Korfu považován za ten nejzelenější a dle mnohých také nejkrásnější. Korfu – to je nekonečná plocha zlatého písku, která se střídá s oblázkovou, a obklopují ji křišťálově čisté vody.  Pokud někdo nebude chtít relaxovat, naše zkušená průvodkyně ráda přímo na místě doporučí a poradí nejlepší fakultativní výlety.  Ve večerních hodinách návrat na hotel.

3. den

Celodenní relax na bělostných plážích. Aktivnější cestovatelé mohou vyrazit fakultativně na výlet do Kerkyry. Těšit se můžete nejen na památky, ale také na plavbu pirátskou lodí. Objednaným transferem se po snídani přesuneme do hlavního města ostrova, Kerkyry, jehož uličky a omšelé domy dýchají prastarou historií, a stopy Benátčanů, kteří město drželi ve své moci několik staletí, jsou patrné na každém kroku. Naše prohlídková trasa povede kolem staré benátské pevnosti na skalním výběžku do moře, která je jedním ze symbolů města a která ve svých hradbách skrývá kostel sv. Jiří, v němž byl v roce 1921 pokřtěn nedávno zesnulý princ Filip, vévoda z Edinburghu. Kolem tzv. Iónské akademie a paláce sv. Michaela a sv. Jiří, v němž sídlí vynikající Muzeum asijského umění, přejdeme na slavné náměstí Spianada, největší náměstí celého Řecka. Tady se ponoříme do úzkých uliček starého města, které nabízejí nesčetné množství taveren, kaváren, a především příležitostí k nákupům. Dojdeme ke kostelu sv. Spyridona, patrona Korfu, jehož vysoká zvonice nechybí na žádné panoramatické fotce hlavního města, a odtud se vrátíme na druhý konec hlavního náměstí, tzv. Liston. Káva ve zdejším stinném podloubí je jedním z „povinných“ zážitků všech návštěvníků Korfu. Pak bude k dispozici individuální volno na oběd, návštěvu benátské pevnosti či muzea, průzkum historického centra a nábřeží a nákupy. Odpoledne se ze starého přístavu vydáme na objevitelskou plavbu pirátskou lodí podél pobřeží až k poloostrovu Kanoni s jeho „Myším ostrovem“ (Pontikonisi) a zpět. V pozdějších večerních hodinách návrat na hotel.

4. den

Dnešek věnujeme odpočinku. V rámci individuálního volna bude možnost vyrazit po ostrově za koupáním nebo do hlavního města, odkud vyplouvá loďka na ostrov Vidos s několika plážemi. Celé pobřeží Korfu je doslova poseté písčitými a oblázkovými plážemi, které patří k těm nejkrásnějším a nejčistším v celé Evropě. Najdete tu malé zapomenuté zátoky, ale i velké otevřené pláže s veškerým servisem.  Pokud někdo nebude chtít relaxovat, naše zkušená průvodkyně opět na místě doporučí a poradí nejlepší fakultativní výlety (např. plavba na téměř opuštěný a málo navštěvovaný ostrov Vidos, kde si můžete vychutnat klid a pohodu na krásných plážích).  Ve večerních hodinách návrat na hotel. 

5. den

Dnes bude opět prostor k relaxaci u moře. Se zájemci se vydáme do Achilleia, slavného letního sídla císařovny Sissi, a odpoledne si užijeme koupání na plážích v Paleokastritse. Milovníci pláží mohou opět využít den a vychutnávat si lahodné drinky, lenošit a poslouchat šplouchání moře, osvěžit se ve vlnách a chytat bronz. Nebo se třeba procházet po pobřeží a užívat si ostrovní pohodu. Se zájemci vyrazíme na fakultativní výlet. Odjedeme po snídani objednaným transferem na zámek Achilleion, letní sídlo rakouské císařovny Sissi, situovaný v upravené terasovité zahradě, odkud je překrásný výhled jak na moře, tak na hlavní město, vzdálené přibližně deset kilometrů.  Čeká nás prohlídka interiérů i exteriéru, nebude chybět ani slavná kolonáda se sochami Múz, socha největšího řeckého bojovníka před Trójou Achillea nebo zámecká zahrada. Odpoledne nás čeká přejezd na západní pobřeží Korfu do letoviska Paleokastritsa, které v úchvatné krajině nabízí několik pláží (včetně půjčovny lodiček a šlapadel) a množství taveren a kaváren. V letovisku bude čas na individuální zájmy, např. koupání, návštěva akvária s podmořskými živočichy a/nebo kláštera nad vesnicí s překrásnými vyhlídkami na skalnaté pobřeží a tyrkysové moře. Ve večerních hodinách návrat na hotel.

6. den

Individuální volno a následně dle letového řádu přejezd na letiště a odlet zpět do Prahy.

Informace

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel

Zavazadlo v ceně zájezdu: kabinové zavazadlo o rozměrech 56 x 45 x 25 cm a max. hmotnosti 8 kg (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček) Zavazadlo za příplatek 1 800 Kč: odbavované zavazadlo o hmotnosti do 23 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí) Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak. Hmotnosti zavazadel nelze sčítat. Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Cestovní pojištění

Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)Srovnání pojištění



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.