Pěšky kolem Menorcy podruhé

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Španělsko, Menorca
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Aktivní
Cena za osobu celkem za 24 490 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

A co vás všechno čeká? 6 zcela nových pěších etap, 67 kilometrů, nepočítaně zátok s průzračnou vodou a parádních výhledů do nepoznaných koutů Menorcy. Trasy povedou kolem jeskyní, skalních obydlí, po útesech pyšně se tyčících nad neskutečně modrým mořem i kolem typických vesniček s bílými domky. Pomyslnou třešničkou tohoto aktivního zájezdu je divoké pobřeží na severu Menorcy, kam nedojede žádné auto a všechny ty pohádkové pláže si tak budete užívat naplno! Neváhejte a pojeďte s námi, protože o všechnu tuhle krásu se teď chceme podělit i s vámi.

Program zájezdu

1. den: PŘÍLET, TRANSFER, UBYTOVÁNÍ

Přílet na Menorcu. Transfer do hotelu a ubytování.

2. den: Maják Favàritx - Arenal d´en Castell

Impozantní a nejvyšší maják na ostrově Favàritx se stane svědkem počátku vašeho dalšího putování po neobjevených krásách Menorcy. Cesta dále vede po výběžku s měsíční krajinou, kde tmavá břidlice vytváří působivý kontrast s temně modrou hladinou moře. Vaše putování budou doprovázet zajímavě tvarované pobřežní skály a přírodní saliny, kde hnízdí různé druhy vodního ptactva. Pokud budete mít štěstí, můžete zahlédnout také plameňáky. V přístavní vesničce Port d´Addaia lze pokračovat dále ke strážní věži, občerstvit se nebo zamířit rovnou do cíle první etapy, letoviska Arenal d´en Castell s velkou písečnou pláží. Délka trasy: 14 km (4 h 10 min). Stoupání: 254 m, klesání: 228 m.

3. den: Es Canutells - pláž Son Bou

Druhou etapu vašeho putování započnete ve vesničce Es Canutells. Trasa dále pokračuje přes zátoku Cales Coves s jeskynními obydlími a nekropolí, a také přes další romantickou zátoku, ideální na koupání. Poté co se potěšíte vyhlídkami na vápencové skalní útvary, dorazíte do letoviska Cala en Porter s velkou písečnou pláží, jež je zasazeno do údolí s ovocnými sady a parádními výhledy. Cíl trasy najdete na nejdelší písečné pláži Menorcy Son Bou. Délka trasy: 15 km (4 h 45 min). Stoupání: 291 m, klesání: 328 m.

4. den: Zátoka Cala Pilar - Binimel-La

Třetí etapa je malinko náročnější, zato však bohatší na úchvatné výhledy na divoké severní pobřeží Menorcy. Výchozím bodem trasy je překrásná zátoka Cala Pilar. Po cestě budete míjet velké plochy zelených jehličnanů, skalnaté pobřeží různých barev i krásnou písečnou pláž Cala Pregonda, kterou si velmi oblíbil třeba zpěvák Mike Oldfield. Podle hodnocení menorských pláží jde o vůbec nejkrásnější zátoku na ostrově. Cíl etapy bude nad zátokou Binimel-La. Délka trasy: 12 km (4 h 15 min). Stoupání: 495 m, klesání: 534 m.

5. den: pláž Algaiarens – Cala Morell a Ciutadella

Čtvrtá etapa je nenáročná a povede od přírodní pláže Algaiarens přes pobřeží s vápencovými skalními útvary a průchody. Cílem bude městečko Cala Morell s typickou architekturou nízkých bílých domků, ale i luxusních vil s bazény vysoko na útesech, jež nabízí výhledy na jedinečné slepencové formace. Kromě menší písečné pláže a koupání zde můžete obdivovat také starou talayotickou nekropoli. Odpoledne následuje přesun do historického města Ciutadella s dostatkem času pro návštěvu katedrály, pozdní oběd, kávu nebo výbornou zmrzlinu. Délka trasy: 8 km (2 h 35 min). Stoupání: 241 m, klesání: 204 m.

6. den: vesnička Fornells - Arenal d´en Castell

Hned po ránu budete mít Menorcu jako na dlani! Pokocháte se totiž výhledem z nejvyššího kopce ostrova – Monte Toro. Pátou etapu pak odstartujete ve vesničce Fornells se starou britskou opevněnou věží, malými obchůdky a vyhlášenými rybími restauracemi. Na menorskou specialitu, polévku caldereta, sem jezdil dokonce i bývalý španělský král Juan Carlos I. Trasa dále vede stinným lesem kolem ruiny staré křesťanské baziliky s možnostmi koupání v letovisku Son Parc nebo ve schované přírodní zátoce Cala Pudent. Cestou vás budou provázet krásné výhledy ze skalnatého pobřeží, a poté již následuje cíl etapy v letovisku Arenal d´en Castell. Délka trasy: 11 km (3 h 15 min). Stoupání: 171 m, klesání: 159 m.

7. den: Ferrerries - vyhlídka Ermita de Ferrerries, Kaňonem z Es Migjorn Gran na

První část etapy vás zavede do města Ferrerries jež proslavila výroba slavných menorských sandlů avarcas. Odtud podniknete výstup na vyhlídku Ermita de Ferrerries s krásným výhledem na bílé město. Druhá část etapy započne ve městečku Es Migjorn Gran, kde se nachází jedny z početných prehistorických nalezišť talayotické kultury. Cesta dále sestupuje kaňonem s vápencovými stěnami a spoustou zelené vegetace. Téměř před cílem vás ohromí třicetimetrová Holubí jeskyně, které se přezdívá katedrála. Stezka ústí na krásné písečné pláži letoviska Santo Tomas, kde si užijete zasloužený relax u moře nebo dobrý oběd v některé z restaurací. Při zpáteční cestě zastavíte v romantické vesničce Binibeca Vell a úplný závěr bude patřit zastávce v přístavišti hlavního města Mahón. Tady nahlédnete pod pokličku výroby zdejšího ginu, likérů a po degustaci si vše můžete na místě také zakoupit. Délka trasy: 7 km (2 h 10 min). Stoupání: 120 m, klesání: 220 m.

8. den: ODLET DO PRAHY

Transfer na letiště a odlet do Prahy. V případě zájezdu na 10 nocí – v rámci programu navíc 3 volné dny určené k odpočinku. Odlet do Prahy 11. den zájezdu.

POZNÁMKA

Minimální počet účastníků: 20. Změna programu vyhrazena. Změna hotelu vyhrazena. Pořadí navštívených míst může být změněno.



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.