Tenerife 16. 7. - 26. 7. 2024

****
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Španělsko
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 37 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Turisticko-poznávací program - krásné písečné pláže - koloniální památky - výjezd lanovkou pod vrchol Pico del Teide - s Milanem Jánou

Program zájezdu

1. den

16. 7. úterý – odlet z Prahy z Letiště Václava Havla ve 12:00 hod., přílet na Tenerife v 16:15 hod., přesun na hotel, ubytování v přímořském letovisku Puerto de la Cruz (10 nocí na stejném místě), večeře.

2. den

17. 7. středa – snídaně, celodenní túra do geologicky nejstaršího a nejdivočejšího pohoří ostrova Teno, kde podnikneme túru po vyhlídkovém hřebeni a během odpoledne navštívíme malebnou vesnici Masca (celkem 10 km, výstup 300 m, sestup 700 m). Návrat na hotel, večeře.

3. den

18. 7. čtvrtek – snídaně, celý den strávíme v domovském letovisku Puerto de la Cruz, prohlédneme si tradiční kanárské domy, historická náměstí, půvabné kostely, pevnost, navštívíme královskou aklimatizační botanickou zahradu s mnoha druhy rostlin z celého světa a samozřejmě se budete moci vykoupat na krásné vulkanické městské pláži Playa Jardín. Vážní zájemci budou mít také možnost navštívit obrovský zoologicko-botanický park Loro Parque. Individuální návrat na hotel, večeře.

4. den

19. 7. pátek – snídaně, cesta do samotného srdce ostrova, do národního parku Caňadas del Teide (zapsán jako přírodní památka pod ochranou UNESCO). Zde nás bude čekat středně náročný výstup na monumentální horu Guajara (2.718 m) s parádními 360° výhledy. (Tam a zpět 9 km, 500 m výstup i sestup). Zájemci, kteří by si chtěli výlet prodloužit budou moci navíc navštívit skalní město Paisaje Lunar (Měsíční krajina) s bizarními skalními tufovými útvary a výlet zakončit v horské vesnici Vilaflor (prodloužená varianta celkem 17 km, 600 m výstup, 1.200 m sestup). Návrat na hotel, večeře.

5. den

20. 7. sobota – snídaně, výlet po severozápadní části ostrova. Navštívíme nejzápadnější cíp Tenerife s fotogenickým mysem Punta Teno s majákem a skalními útesy. Dále se zastavíme v půvabné osadě Garachico, která byla v 17. století téměř zničena během sopečné erupce. Celé odpoledne pak strávíme v malebném vinařském městečku Icod de los Vinos s pěknou botanickou zahradou, historickým kostelem a klášterem. V něm budete moci vidět jedinečný tisíciletý „Dračí strom“, a také navštívit půvabné Mariposario (= Motýlí farmu) s téměř 800 druhy tropických motýlů. A pochopitelně nevynecháme ani ochutnávku vynikajících místních vín a likérů… Návrat na hotel, večeře.

6. den

21. 7. neděle – snídaně, přejezd do severovýchodní části ostrova do divokého pohoří Anaga, kde podnikneme celodenní výlet mlžným subtropickým horským pralesem se spoustou endemických druhů rostlin a mezi neuvěřitelně bizarními skalami a útesy (13 km, 1.000 m sestup, 400 m výstup). V podvečer návrat na hotel, večeře.

7. den

22. 7. pondělí – snídaně, poté vyrazíme na další poznávací výlet, tentokrát na jižní pobřeží ostrova, kde si nejprve prohlédneme tajuplné Guančské pyramidy a muzeum Thora Heyerdahla v Güímaru. Dále se zastavíme v pobřežní vesnici Candelaria s nejpoutnějším kostelem na celém Tenerife a černou soškou Panny Marie. Zbytek dne strávíme návštěvou hlavního a největšího města Santa Cruz de Tenerife a jeho pozoruhodností (historické kostely, kanárský parlament, pevnost, moderní budova Auditoria, muzea, městské parky, ...). Návrat na hotel, večeře.

8. den

23. 7. úterý – snídaně, „zlatým hřebem“ turistického programu na Tenerife bude výjezd lanovkou pod vrchol Pico del Teide (3.718 m) – nejvyšší horu Tenerife, souostroví, Španělska i celého Atlantiku. Vrcholek hory leží ve srážkovém stínu, takže na něm téměř nikdy neprší a otevírají se z něj fantastické výhledy na velkou část ostrova. Odpoledne ještě podnikneme okruh skalním městem Roques de García s neskutečně rozeklanými skalami, které se nachází na úpatí hory a také si prohlédneme návštěvnické centrum národního parku. Návrat zpět na hotel, večeře (celkem 7 km, 250 m výstup i sestup).

9. den

24. 7. středa – snídaně, dnes nás bude čekat další skvělý výlet. Velkou část dne strávíme v původním hlavním městě ostrova – La Laguna (kulturní památka UNESCO). Toto město je v rámci celých Kanárských ostrovů opravdovým unikátem – je místem s největší koncentrací nádherné koloniální architektury od 16. do 19. století. Budete zde moci navštívit mnoho krásných kostelů, klášterů, muzeí, vylézt si na vyhlídkovou zvonici, nebo obdivovat řemeslnou krásu typických dřevěných kanárských balkónů. Odpoledne také navštívíme tradiční venkovský kanárský statek v El Sauzal, který dnes funguje jako muzeum zasvěcené vínu a jeho výrobě. Návrat na hotel, večeře.

10. den

25. 7. čtvrtek – snídaně, zavítáme do horské osady Chamorga, ze které vystoupáme na vyhlídkový kopec Montaňa Tafada (610 m). Odtud sestoupíme k malebnému majáku Faro de Anaga na téměř nejvýchodnějším místě ostrova nad rozbouřeným Atlantikem. Zpět do vesnice se pak vrátíme soutěskou Barranco de Roque Bermejo (celkem 9 km, 600 m výstup i sestup). Odpoledne se pak po výletě vykoupeme na 2 km dlouhé písečné pláži Las Teresitas. Alternativou k výletu bude, že na této pláži můžete zůstat celý den a místo turistiky si užívat lenošení u vody a opalování. Návrat na hotel, večeře.

11. den

26. 7. pátek – snídaně, balení před cestou domů, poslední nákupy dárků, dopoledne ještě individuální volno v Puerto de la Cruz, po poledni následuje transfer na letiště, odbavení a odlet z Tenerife v 17:05 hod., přílet do Prahy na Letiště Václava Havla v 23:05 hod.



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.