Okruh Saharou na velbloudech

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Tunisko, Djerba
Název ubytování Okruh Saharou na velbloudech
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 25 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Program zájezdu
1. denPřílet na Djerbu a transfer do hotelu, ubytování a večeře v hotelu střední kategorie.
2. denPo snídani odjezd jeepy do pouště, kde začíná výlet na dromedárech. Zatávka na náměstí v Douz na potřebné nákupy, poté pokračování na jih pouště k hoře Tembaine, kde začínají velké pouštní duny. Následuje oběd s nomádskými průvodci a odjezd do nitra pouště.
2. - 6. denPutování pouští s karavanou. Denní trasa představuje cca 15-20 km. Každý z účastníků má po celou dobu přiděleného osedlaného dromedára, který zároveň převáží i část nákladu a na kterém podle libosti jede. Dromedáry vedou nomádi, kteří jdou celou trasu pěšky. Součástí karavany jsou, kromě osedlaných dromedárů, i dromedáři převážející pouze náklady (stany, potraviny, vodu, atd.). Snídaně, obědy a večeře připravují nomádští průvodci na ohništi po nomádsku, taktéž mají na starosti péči o dromedáry. Večery se tráví u táborových ohňů. Noclehy jsou ve spacích pytlích ve stanech či pod širým nebem (záleží na momentální volbě účastníka). Každý účastník si veze svůj vlastní spací pytel, dromedáři pro každého převážejí navíc matraci potaženou koženkou a 1–2 deky.
7. denTransfer jeepy z pouště do Douz, poté autobusem z Douz na Djerbu. Ubytování a večeře v hotelu střední kategorie. 
8. denPo snídani transfer a letiště a odlet zpět do Prahy. Upozornění: Změna programu vyhrazena. Minimální počet účastníků pro realizaci zájezdu je 10 osob.Pro každodenní hygienu vystačí hygienické ubrousky, na konci 3. dne putování je možnost se vykoupat v termálním jezírku s vodou o teplotě cca 38 °C. Na WC se chodí za dunu, použité ubrousky a toaletní papír se spalují před odchodem z místa tábořiště na ohništi. Nehořlavé odpadky vozí nomádi nazpět do Douz, kde je vyhazují do odpadkových kontejnerů.



Tipy na výlet v okolí

   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.