Nejkrásnější Istanbul

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Turecko, Marmarský region, Istanbul
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 16 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Unikátní město světa, leží na dvou kontinentech a Bosporu.

Romantická brána orientu s chrámem Boží moudrosti, Modrou mešitou, Topkapi palácem, Galatskou věží, s byzantskými mozaikami v chrámu Chora, Konstantinovým sloupem, cisternou Jerabatan, nepřeberným množstvím překrásných mešit, ale i nejvyšším tureckým mrakodrapem Sapphire a tajemnými tanci dervišů

Popis dopravy:
z Prahy

Program zájezdu

1. den

Odlet z Prahy (v ranních hodinách), po příletu do Istanbulu přejezd na hotel, následně nasátí atmosféry orientu na Velkém bazaru, u mešity sultána Sulejmana I., jednoho z nejdůležitějších osmanských panovníků a Beyazitova náměstí s mešitou stejného jména. V podvečer fakultativně večeře nebo individuální procházka čtvrtí Laleli.

2. den

Po snídani pěší procházka po bývalé Císařské cestě Mese - ze čtvrti Laleli až k milníku Milion, s prohlídkou Kapitolu, Theodosiusova fóra, Konstantino va sloupu, Hippodromu. Modré mešity. Individuální prohlídka chrámu Hagia Sopfia, Cisterny Jerabatan či Topkapi paláce. V odpoledních hodinách návštěva Egyptského bazaru a jeho úchvatného trhu vůkol, s ochutnávkou sladkostí, kávy či pravého tureckého čaje. V podvečerních hodinách fakultativní projížďka lodí po Zlatém rohu a Bosporu, poté návrat na hotel.

3. den

V dopoledních hodinách prohlídka čtvrti Eyüp s mešitou a hrobem Eyüpa Ensariho, prorokova praporečníka, který zde v 7. století padl při obléhání Konstantinopole. Poté se vydáme přes nejstarší Istambulský hřbitov s hroby osmanských sultánů, vezírů i intelektuálů do kavárny, kde psával svá díla francouzský spisovatel Pierre Loti kochaje se překrásným výhledem na Zlatý roh. Následně fakultativní prohlídka muzea v Choře s nejkrásnějšími mozai kami a freskami byzantské malby 14. století. Po cestě nemineme historické hradby obklopující někdejší hlavní město Východořímské říše Konstantinopol vybudované římským císařem Konstantinem I. Velikým. V odpoledních hodinách prohlídka čtvrti Galata s druhou nejstarší podzemní dráhou na světě, historickou tramvají, nejznámější ulicí v Istanbulu Istiklal, Galatskou věží, muzeum Dervišů a hotelu, kde Agatha Christie napsala nejznámější detektivní román Vražda v Orient Expresu. V podvečer fakultativní návštěva nejvyššího mrakodrapu v Istanbulu , který mimo úchvatných výhledů na celé město, Bospor a Černé moře vám nabídne i stimulovaný let helikoptérou.

4. den

Po snídani volný čas na poslední poznávání nebo nákupy. V dopoledních hodinách přejezd na letiště k odletu zpět do Prahy.



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.