Albánie - pobytový zájezd

**** +
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Albánie
Ubytování Brilliant hotel & Spa
Druh zájezdu Pobytové
Cena za osobu celkem od 18 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Albánie je vzrušující zemí mnoha tváří. Najdete zde krásné přírodní pláže, jako stvořené k odpočinku, vyhřáté tyrkysové moře, ale také velkolepé hory a divokou panenskou přírodu, která je domovem majestátních orlů a vzácných pelikánů. Albánie je také země vlídných a milých obyvatel, krásných starobylých měst a mnoha archeologických památek, které volají po svém znovuobjevení.

Popis ubytování

Elegantní hotel Brilliant & SPA 4*+ se nachází na Dračské riviéře v Albánii, v klidnější části Qerret. Hotel je proslulý vynikající kuchyní, perfektními službami a vybavením, které se zde dokonale snoubí s pověstnou albánskou pohostinností. Pro svou odpočinkovou dovolenou si můžete zvolit standardní pokoje s bočním výhledem na moře, nebo prostorné pokoje typu suite s vířivkou a čelním výhledem na moře. Program all inclusive je možný za příplatek. Vzdálenost hotelu od letiště v Tiraně je přibližně 50 km, město Durrës (Drač) je vzdáleno přibližně 20 km.

Program zájezdu

TAJEMSTVÍ ALBÁNIE

Díky své pohnuté minulosti začala Albánie vydávat svá tajemství teprve nedávno. Proto ji lze doposud zažít autentickou, přirozenou a nezkaženou turistickým ruchem. Velkým lákadlem Albánie je její divoká nedotčená příroda. Působivé hory s desítkami jezer, dravých řek a kaňonů střídá pás nížiny táhnoucí se až k pobřeží. Právě tady stále žijí ohrožené druhy zvířat, jako jsou pelikáni a orli skalní. Jaderské i Jónské moře je v Albánii velmi čisté a při troše štěstí v něm lze pozorovat delfíny, rejnoky a mořské želvy. Ideálním místem pro odpočinek jsou pak zdejší přírodní pláže Dračské riviéry. Tato země však dokáže nadchnout i svou historií, starobylými městy z dob Benátské republiky a velkým počtem archeologických lokalit jakou jsou hrady, pevnosti nebo zříceniny.

Pohostinnost na prvním místě

Ten pravý ráj pak dělají z Albánie jeho vlídní a pohostinní obyvatelé. Každý den se neúnavně snaží svým hostům zajistit perfektní servis, seznámit je se svou historií, gastronomií či vyhlášenými lahodnými víny. Pohostinnost je totiž pro Albánce jednou z hlavních lidských ctností. Ač má Albánie za sebou dosti kostrbatou minulost a stále patří mezi nejchudší země Evropy, má i mnoho jedinečných předností. V první řadě je totiž klidnou a mírumilovnou oázou odpočinku, která si je svých nedostatků plně vědoma a pilně na nich pracuje.

Dračská riviéra

Dračská riviéra leží jižně od města Durrës (Drač), bývalého hlavního města Albánie a dodnes nejvýznamnějšího přístavu země. Historické centrum města je z Dračské riviéry velmi snadno dostupné veřejnou dopravou. Mezi turisty i Albánci se pláže Dračské riviéry těší velké oblibě, protože jsou dlouhé celkem 10 kilometrů a nabízí ideální podmínky pro koupání a odpočinek. Transfer z letiště do letoviska trvá 40 minut až 1 hodinu.



Tipy na výlet v okolí

Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.