Albánská odysea

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Albánie
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Aktivní
Cena za osobu celkem od 25 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

„Když jsem poprvé vystoupil v Albánii z letadla, tak jsem tušil, že to bude stát za to. A stálo! Albánie mě překvapila. Všude byli lidé milí, vstřícní a ochotní. Má první cesta vedla na sever do hor a již samotná jízda po místních silnicích byl zážitek z jiného světa. A pak konečně hory – krásně divoké, málo osídlené. Ospalý venkov s pasteveckými stezkami a protiklad – moderní města Tirana, Drač. To se musí zažít, o tom se nedá vyprávět.“
Mgr. Tomáš Hubka – autor zájezdu

Program zájezdu

Pozvánka

1. DEN: Přílet do Tirany

Přejezd do Skadaru – brány do Albánských Alp. Ubytování v oblasti Skadarského jezera.

2. DEN: HORY A ZŘÍCENINA HRADU NAD SKADARSKÝM JEZEREM

Tato etapa v sobě snoubí hodnotný výstup na horu Taraboshit (593 m.n.m.), která se tyčí nad Skadarským jezerem, a pozorování každodenního pasteveckého života. Při cestě vzhůru vám totiž budou dělat společnost pasáčci ovcí a jejich početná stáda. Odpoledne se vrátíte zpět do Skadaru, kde navštívíte pevnost Rozafa, odkud si užijete krásné výhledy na Skadarské jezero. K pevnosti Rozafa se váže legenda, kterou vám ale bude vyprávět průvodce až na místě. Celá trasa je dlouhá asi 16 km; technicky nenáročný výstup s převýšením cca 550 m; ubytování v oblasti Skadarského jezera.

4. DEN: ÚDOLÍM THETH K MODRÉMU OKU

Modré oko je pramen vyvěrající z nitra země, který se při slunečním svitu zbarví do modra a připomíná duhovku se zornicí oka – zkrátka zajímavý přírodní úkaz, který stojí za to a je navíc umocněn krásou okolních hor. Trasa je dlouhá přibližně 11 km; pohodová technicky nenáročná etapa s převýšením cca 300 m; ubytování v Theth.

5. DEN: HORY BURI A BAJRAKTARIT NAD ÚDOLÍM THETH

V ranních hodinách vyjedete nad údolí a s Albánskými Alpami se rozloučíte túrkou vedoucí na mýtinu pod horami Buri a Bajraktarit. Cestu na Dračskou riviéru proložíte zastávkou u legendárního mostu Ura e Mesit. Trasa je dlouhá přibližně 6 km; krátká technicky nenáročná etapa s převýšením cca 550 m; ubytování na Dračské riviéře.

6. DEN: OLIVOVÁ ROMANCE A MĚSTO KRUJË

Do druhé části putování po Albánii jsme zakomponovali více kulturního poznávání, které začne v horském městečku Krujë. Toto město se pyšní krásně zachovalým hradem, mešitou a živoucím tureckým trhem. Po pořádné porci historie se opět vydáte na cestu po „svých“. Tentokráte vás zavedeme mezi olivovníky s výhledy na Středozemní moře a nekonečnou albánskou vrchovinu. Trasa je dlouhá asi 13 km; technicky nenáročná etapa (cca 1/3 do kopce); ubytování na Dračské riviéře.

7. DEN: HLAVNÍ MĚSTO TIRANA A TÚRA V NP DAJTI

Co by to bylo za poznávání Albánie, kdybyste minuli hlavní město Tiranu. Tirana překvapí! A to především tím, o jak moderní a čisté město se jedná. Návštěva města vám přiblíží, jak se v tehdejší Albánii pod diktátorem Hodžou žilo a jak je Albánie podobná České republice. Poté se vydáte na pěší túru ve vrcholných partiích NP Dajti, který se rozprostírá nad Tiranou a poskytuje jedinečné výhledy na albánskou metropoli. Trasa je dlouhá přibližně 5 km; pohodová technicky nenáročná etapa; ubytování na Dračské riviéře.

8. DEN: ODLET

Transfer na letiště v Tiraně a odlet do Prahy.

Varianta zájezdu na 11 dní

8. den: Relax na Dračské riviéře 9. a 10. den: Fakultativní výlet do města Berat (UNESCO, cena: 40 EUR) a města Drač (cena: 20 EUR) 11. den: Odlet

POZNÁMKA

Minimální počet účastníků: 20. Změna programu vyhrazena. Pořadí navštívených míst může být změněno.



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.