Tunisko a Alžírsko - pouštní růže

***
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Tunisko, Alžírsko
Název ubytování Tunisko a Alžírsko - pouštní růže
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem od 28 136 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Dokonalé římské město - Tebessa • balkóny Rhoufi • osady zasazené do skal • Alžír - arabské město s koloniálním dědictvím • Constantine - město útesů a mostů • Annaba - město Féničanů, sv. Augustina a Francouzů • pro zájemce možnost dalšího týdne pobytu v Tunisku!


Den 1
Sraz u stanoviště Rainbow 2 hodiny před plánovaným odletem letadla na jednotlivých letištích. Aktuální letové řády sledujte na r.pl/rozklady. Přílet na Djerbu, následně transfer do hotelu v okolí Sousse/Monastiru, večeře a přenocování. 
Den 2
Po časné snídani vystěhování z hotelu a přejezd ve směru města Kairouan. Jedná se o čtvrté svaté město islámu na světě. Uvidíme mimo jiné: Velkou mešitu, jejíž střecha se opírá o 414 pilířů (prohlídka zvenčí). Následně přejezd do vesnice Sbeitla, přestávka na oběd (za příplatek). Poté se vydáme navštívit malebné Sufetulu - ruiny starověkého římského města. Pojedeme směrem k tunisko-alžírské hranici a po jejím překročení začneme návštěvou Tebessy, města obývaného Berbery, které leží v severovýchodní části země. Uvidíme mimo jiné: chrám Minervy z 1. století n. l., zříceninu křesťanské baziliky a vydáme se na procházku podél mohutných hradeb z byzantského období. Ubytování v hotelu, večeře a přenocování. (Trasa cca 310 km)


Den 3
Po snídani vystěhování z hotelu a přejezd ve směru starobylého města Timgad, kde se nachází komplex ruin zapsaných na seznamu Světového dědictví UNESCO. Procházka rozlehlými ruinami města s velmi dobře zachovalými zbytky amfiteátru, bazaru, lázní, sloupů, domů nebo dokonce hlavní ulice se stopami kol - skutečně úžasný zážitek. Následně se vydáme k balkónům Rhoufi - pohádkovému říčnímu kaňonu, kam se lze dostat po schodech vytesaných ve skále. Prohlédneme si ruiny malebně položené berberské vesnice, kdysi obývané primitivními obyvateli Troglodytů, které se nachází na dně kaňonu. Přestávka na oběd (za příplatek). Přejezd do Batny, ubytování, večeře a přenocování. (Trasa cca 300 km)


Den 4
Po časné snídani odjezd z hotelu. Přejezd do města Djemila a prohlídka ruin starověkého římského města, které jsou nejzachovalejším komplexem tohoto typu a jsou zapsány na seznamu Světového kulturního dědictví UNESCO. Budeme moci obdivovat pozůstatky fóra, amfiteátru, lázní, vítězného oblouku, chrámů a obytných domů s četnými mozaikami. Poté přestávka na oběd (za příplatek) a přejezd do Alžíru - hlavního města země. Ubytování v hotelu, večeře a přenocování. (Trasa cca 460 km)


Den 5
Po snídani se vydáme na prohlídku Alžíru. Prohlédneme si medínu s kasbou, baziliku Notre Dame d'Afrique (kde lze spatřit i polskou stopu - mozaiku Gaude Mater Polonia, financovanou polskými přistěhovalci) a Muzeum islámského umění - jedno z nejvýznamnějších a nejzajímavějších muzeí v zemi s působivou uměleckou sbírkou. Pokračování v prohlídce města: Památník mudžahedínů (Památník svobody) - projekt polského architekta Mariana Koniecznego. Večeře v místní restauraci Maison du Couscous nebo podobné a návrat do hotelu na přenocování. (Trasa cca 160 km)


Den 6
Po snídani odjezd do Constantine, města-pevnosti ležícího nad skalnatými srázy říční soutěsky, ke kterému se lze dostat pouze jedním z pěti mostů. Bude příležitost podívat se dolů do propasti, přejít mosty a obdivovat nádherný výhled na toto město. Návštěva mešity Emira Abdelkadera, která pojme 20 000 věrných muslimů v Modlitební síni. Prohlédneme si také malebný palác Ahmeda Beye, bývalé sídlo místního vládce a Památník vítězství v I. světové válce. Nakonec budeme obdivovat nádherný výhled na soutěsku řeky Rhumel. Ubytování v hotelu, večeře a přenocování. (Trasa cca 400 km)


Den 7
Časná snídaně a transfer směrem k hranici. Cestou zastavíme ve městě Annaba. Bylo založeno Féničany a dodnes tam lze cítít atmosféru koloniální éry. Prohlídka ruin starověkého města Hippo Regius a místního muzea. Poté překročení alžírsko-tuniské hranice. Do Tuniska přijedeme pozdě večer. Ubytování v hotelu, večeře a přenocování. (Trasa cca 590 km)


Den 8
Po snídani vystěhování z hotelu a přejezd na letiště.
- Klienti pokračující v pobytu v Tunisku - transfer do vybraného hotelu
- Klienti, kteří se vracejí do Polska - transfer na letiště, zavazadlové a pasové odbavení, odlet do Polska.
Upozornění k programu
Klienti s jinými než polskými pasy jsou povinni získat příslušná víza samostatně. Veškeré informace týkající se vízových procedur v nabídce se týkají polských občanů.

Pořadí realizace bodů programu může být změněno či zrušeno.
Většina muslimských památek se prohlíží pouze zvenčí - týká se to zejména mešit. Věnujte pozornost vhodnému oblečení - ženy by měly mít dlouhé sukně a zakrytá ramena. To se samozřejmě nevztahuje na pláže a hotelové bazény.
Je dobré dávat si pozor na fotoaparáty, kamery a peněženky - riziko krádeží.
V období ramadánu se může změnit organizace programu (hlavně spojená se změnami otevíracích hodin objektů).
V Alžírsku jsou skupiny turistů doprovázeny vojenskými a policejními konvoji, které často usnadňují organizaci cesty.
Ve volném čase jsou nákupy a prohlídky možné pouze v malých skupinách. Ve večerních hodinách není možnost individuálních prohlídek a nákupy.


Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.
Vízum
- Doba platnosti pasu nesmí být kratší než 6 měsíců.
- Občané ČR potřebují pro vstup do Alžírska vízum - nutno o něj žádat na Velvyslanectví ADLR v Praze.
Clo
- Žádná zvláštní celní omezení.
- Nedoporučuje se vyvážení většího množství alkoholu a cigaret, hrozí jejich zabavení celními orgány.
- Je zakázáno vyvážet díla uznána jako národní dědictví, korály a pouštní růže.


Klienti s jinými než polskými pasy jsou povinni získat příslušná víza samostatně. Veškeré informace týkající se vízových procedur v nabídce se týkají polských občanů.
Základní cena zahrnuje: přelet charterovým letadlem na trase Polsko - Tunisko - Polsko, letištní taxy, transfery klimatizovaným autokarem na území Tuniska a Alžírska, ubytování: 7 nocí v 3* hotelech (nebo za příplatek 14 nocí), stravování: 7 snídaní a 7 obědů zaměnitelné s večeřemi; služby polského průvodce, pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel).


Základní cena nezahrnuje: vstupné do navštívených objektů, místní průvodce, spropitné pro místní průvodce a nosiče zavazadel (cena celkem cca 125 EUR/os., povinný poplatek průvodci), alžírské vízum, zprostředkování víz, nápoje k večeřím a jiné osobní výdaje. 

UPOZORNĚNÍ! 

Cena nezahrnuje místní turistickou daň ve výši :

U 2* hotelů činí místní turistická daň 4 TND/osoba/noc.

U hotelů 3* činí místní turistická daň 8 TND/osoba/noc.

U hotelů 4* a 5* činí místní turistická daň 12 TND/osoba/noc.

Maximální turistická daň se počítá za 15 po sobě jdoucích nocí v hotelu, a to i v případě delších pobytů. Osoby mladší 12 let jsou od placení turistické daně osvobozeny. Turistická daň je povinná a platí se přímo na recepci, a to před ubytováním klientů v hotelu.



Důležité! Přečtěte si aktuální podmínky vstupu do země.


Název zájezdu v polském jazyce: Tunezja i Algieria - Róża Pustyni

Popis stravování

Dle programu

Popis ubytování

K dispozici pro hostyHotely mají zpravidla restauraci, bar..UbytováníHotely kat. *** (7 zahájených hotelových nocí). Hotely v Alžírsku se mohou lišit standardem a vybavením od hotelů v evropských zemích.Lodžeje: 2 a 3lůžkové pokoje s koupelnou a klimatizací.Poznámka!Pro zájemce je možné za příplatek prodloužit akci o týden v Tunisku. Popisy hotelů naleznete dále v tomto katalogu. Další návrhy naleznete v katalogu "Volný čas - Tunisko"..CateringPodle programu: : snídaně a večeře (nápoje za příplatek).Místní kategorie***



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.