Vůně vína a levandule

**
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Název ubytování vůně vína a levandule
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem od 19 898 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Tyrkysová Plitvická jezera • Split, Trogir, Dubrovník - chorvatské poklady • fjordy jižní Evropy • Kotor • hora Zjevení - Medžugorje • Budva a Sveti Stefan - nejkrásnější v Černé Hoře • pro zájemce pobyt u chorvatského pobřeží

Den 1
Sraz u stanoviště Rainbow 2 hodiny před plánovaným odletem letadla. Odlet na Balkán* charterovým letadlem. Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Po příletu setkání s průvodcem, transfer do hotelu, ubytování v hotelu, večeře.

Den 2
Po snídani prohlídka největšího města Dalmácie - Splitu. Uvidíme staré město, jehož budovy odrážejí bouřlivou historii regionu. Mísí se zde benátské, maďarské a rakouské vlivy. Uvidíme: antický palác císaře Diokleciána, jeden z nejhezčích příkladů římské obranné architektury v Evropě (3. - 4. století), katedrálu, mauzoleum císaře a malebný přístav. Následně přejedeme do Trogiru - typického pobřežního města, kde se projdeme malebným starým městem. Během procházky uvidíme mimo jiné: goticko-renesanční radnici z přelomu 14. a 15. století a katedrálu sv. Vavřince ze 13. století. Přejezd do hotelu, večeře a přenocování.

Den 3
Po snídani přejezd do Plitvic a návštěva Národního parku Plitvická jezera. Na ploše porostlé buky, jedlemi, smrky a javory (o délce více než 8 km) se nachází 16 tyrkysových jezer. Jsou terasovitě rozložena a vzájemně propojena 72 vodopády. Oblast parku patří do světového přírodního dědictví a je pod ochranou UNESCO. Okolí Národního parku je známé výrobou vynikajících sýrů a medů, které lze zakoupit během tohoto výletu. Přejezd do hotelu, volný čas na odpočinek, večeře a přenocování.

Den 4
Po snídani přejezd do Bosny a Hercegoviny, kde navštívíme Mostar a Medžugorji. V Mostaru navštívíme historické centrum středověkého města založeného Turky. Projdeme se Starým mostem - symbolem města (na seznamu UNESCO). Tento most byl postaven v 16. století tureckým sultánem a je jednou z nejznámějších staveb na Balkánu. Byl zbořen během války a přestavěn v posledních letech, nyní opět spojuje obě strany města. Následně navštívíme mešitu Koski Mehmed Paše, turecký dům a čtvrť Stara Caršija (tradiční řemeslné dílny, restaurace s místní kuchyní, mešity, z nichž přicházející hlasy muezzinů vzývajících k modlitbě). Odpoledne přejezd do Medžugorje - poutního místa, kde se v roce 1981 dle svědectví zjevila Panna Marie. Navštívíme svatyni a vyjdeme na horu Zjevení. Přejezd do hotelu, večeře a přenocování.

Den 5
Po snídani přejezd ve směru Černé Hory. V programu prohlídka perly Jadranu - Dubrovníku (UNESCO). Je to krásné město se skvělou atmosférou, plné památek a fascinujících uliček. Během procházky se seznámíme s jeho historií a uvidíme mimo jiné: Františkánský klášter z přelomu 14. a 15. století, Muzeum lékárny a slavné městské hradby. Pro zájemce plavba kolem hradeb Dubrovníku (za příplatek). Po prohlídce přejedeme okouzlující vyhlídkovou trasou podél Boky Kotorské. Navštívíme město Perast - návštěva ostrova Panny Marie ve skalách, kde uvidíme barokní kostel a nádherný výhled na Boku Kotorskou. Přejezd do hotelu v Černé Hoře, večeře a přenocování.

Den 6
Přejezd slavnými serpentinami, ze kterých se rozprostírá nádherný výhled na Kotor, Boku Kotorskou a Jadran. Přejezd do Njeguši. Malá vesnice ležící na úpatí masívu Lovćen se proslavila zejména jako rodiště známého černohorského básníka a vladaře Petara II. Petroviče Njegoše i celé jeho dynastie. V současné době je vesnice proslulá výrobou sýra a sušené šunky. Následně se vydáme do Cetinje, historického hlavního města Černé Hory. Nejpůsobivější stavbou ve městě je Národní muzeum, bývalý palác posledního krále - Nikolaje I. Petroviće. Den zakončíme návštěvou Budvy, nejmodernějšího letoviska Černé Hory. Přejezd do hotelu, večeře a přenocování.

Den 7
Po snídani prohlídka Kotoru, jehož historické centrum je zapsáno na seznamu UNESCO. Je to přístavní město, které se malebně rozprostírá na úpatí masivu Lovćen. Okolí připomíná norské scenérie a je známé jako nejvzdálenější fjord v jižní Evropě. Jedná se o oblast výjimečné přírodní krásy, kde strmé svahy hor sestupují do moře. Program zahrnuje mimo jiné návštěvu katedrály sv. Tripuna a symbol města - Hodinovou věž ze 17. století. Návrat do hotelu, večeře a přenocování.

Den 8
Snídaně, vystěhování z hotelu, transfer:
- pro klienty zůstávající na druhý týden pobytu - přejezd do vybraného hotelu, pobyt a 15. den odlet do Polska. 
- pro klienty, kteří se vracejí do Polska - transfer na letiště, odlet charterovým letadlem.
 (Realizace programu zahrnuje přejezd cca 2000 km)

Upozornění k programu
- Pořadí realizace bodů programu může být změněno či obráceno. 
- Průvodce neprovází po městech a muzejních objektech.
- Dámy jsou žádány, aby si vzaly šátek na hlavu - ke vstupu do kostela/mešity.
- Přelet na Balkán - Rainbow nabízí spojení s Dubrovníkem, Podgoricou a Splitem. Cílové letiště se přiřadí v závislosti na zvolené trase zájezdu.
- Realizaci tohoto zájezdu lze provést na základě občanského průkazu nebo cestovního pasu (dokumenty by měly být platné minimálně 3 měsíce od data návratu)!
- Prosíme o doplnění údajů z dokladů, na základě kterých budete během zájezdu cestovat. Pro realizaci programu to není nutné, ale výrazně to urychlí jeho průběh a zkrátí čas strávený na hraničních přechodech.

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.
Základní cena zahrnuje: přelet charterovým letadlem, letištní taxy, ubytování (7 nocí), všechny přejezdy klimatizovaným autokarem/autobusem, stravování: snídaně a večeře, služby průvodce, pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel).


Základní cena nezahrnuje: vstupné do navštívených objektů, služby místních průvodců, systém Tour Guide, další jídla, pobytovou taxu cca 1,5-2 EUR/den/os. v závislosti na umístění hotelu (týká se poznávací a pobytové části pro klienty pokračující v pobytu v Chorvatsku, Černé Hoře nebo Neumu) a jiné osobní výdaje. Orientační náklady na účast v celém programu (včetně systému Tour Guide, bez pobytové taxy) - 150 EUR/os. (povinný poplatek placený průvodci na místě). 


Důležité! Přečtěte si aktuální podmínky vstupu do země.


Název zájezdu v polském jazyce: Zapach wina i lawendy
Kód zájezdu: CTS
NOVINKA - obsluha skupiny v systému TOUR GUIDE
Jedná se o bezdrátový elektronický systém provázení skupin, který umožňuje zákazníkům pohodlnou formu komentované prohlídky. Přečtěte si více o Tour guide. 

Popis stravování

Dle programu

Popis ubytování

PopisHotely **/*** (celkem 7 nocí), hotely se nachází v Chorvatsku, Bosně a Hercegovině a v Černé Hoře. Zaručujeme minimálně 4 noci u moře.

Pokoje: funkčně zařízené, dvoulůžkové pokoje (možnost přistýlky), všechny s koupelnou a ve většině hotelů s TV.

Vybavení: všechny hotely mají k dispozici recepci, bar, restauraci, některé z nich mají bazén

Strava: snídaně a večeře

Náš názor: skvělé umístění většiny hotelů u moře poskytuje možnost relaxace po prohlídkách.

Místní kategorie: **/***

Upozornění! Pro zájemce možnost prodloužení výletu o týden pobytu v Chorvatsku, Bosně nebo Černé Hoře. Popisy hotelů v další části katalogu. Více nabídek je k dispozici v rezervačním systému.

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu vyhrazeny. 



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.