Kurz přežití v přírodě - Rychlebské hory

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Česká republika
Typ ubytování Vlastní stany
Druh zájezdu Aktivní, na hory - turistika
Cena za osobu celkem za 3 200 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Přechod hor s osvojením základních dovedností pro přežití v přírodě

Program zájezdu

1. den

Ve 14:30 sraz u kavárny Café Kavka v centru Javorníku. Kratší túra na vrchol Vysoký kámen (691 m) se skálou a výhledy do slezských rovin. Stavba improvizovaných přístřešků a bivaků, hledání a úprava vody, rozdělávání ohně a vaření na ohni. (4 hod, ↑450 m, ↓50 m)

2. den

Výstup na Borůvkovou horu (899 m) s rozhlednou s výhledy na Rychlebské hory, Jeseníky, Králický Sněžník a do Polska. Pochod po zalesněném hraničním hřebeni do zaniklé osady Hraničky (690 m). Nácvik pohybu a orientace v neznámém terénu, používání mapy a buzoly. (7 hod, ↑720 m, ↓700 m)

3. den

Dopoledne orientační hra, poté nácvik dalších dovedností pro přežití, první pomoc a záchrana v divočině, zvládání nebezpečných a krizových situací. Odpoledne kratší přesun lesnatým terénem částečně mimo značené cesty na zříceninu hradu Rychleby (462 m). (4 hod, ↑150 m, ↓350 m)

4. den

Lesní stezkou na skalnatou vyhlídku Čertovy kazatelny (440 m). Sestup k nádherně zrestaurované Tančírně v Račím údolí, sladká odměna ve zdejší stylové kavárně a návrat do Javorníku. Možná prohlídka zdejšího zámku nebo oběd v některé z restaurací ve městě. Rozloučení a odjezd domů. (3 hod, ↑100 m, ↓250 m)



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.