Jižní Chile: ze Santiaga až k Ohňové zemi

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Chile
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 117 900 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Pro ty, kteří touží na dovolené po objevování přírodních divů, je Chile neodolatelná destinace, která zanechá nezapomenutelné dojmy a vzpomínky. Kromě pestrých městeček a přírodních scenérií poznáte také místní pohostinné obyvatele, jejich tradice, kuchyni i skvělé víno.  To vše a mnohem víc je Chile – poznejte ho s námi!
 

Program zájezdu

1. den: ODLET DO DESTINACE

Odlet z Prahy do Santiago de Chile s jedním přestupem.

2. den: VÍTEJTE V SANTIAGO DE CHILE

Přílet do Santiago de Chile, ubytování v hotelu a půldenní prohlídka Santiaga de Chile. První, co vás upoutá, jsou majestátné vrcholky And, které město obklopují, ale rozhodně to není to jediné, co zde stojí za vidění. Naleznete tu mnoho kontrastů – koloniální architekturu nevídané krásy, ale i velmi moderní budovy, ukazující současnou tvář této metropole. Celkový dojem dokresluje množství pouličních stánků s tradičním jídlem mnoha chutí a barev.

3. den: VALPARAÍSO A OCHUTNÁVKA VÍN V CASABLANCA VALLEY

Po snídani vás čeká výlet do Valparaísa, které je jedním z hlavních přístavů Chile a je součástí světového dědictví UNESCO. Projdete se uličkami, kde můžete rozjímat nad jeho nádherným zálivem, ikonickými pomalovanými domky a kopci plnými barev, které inspirovaly slavné malíře, architekty, hudebníky a básníky. Unikátními stavbami jsou zde lanovky, které za levné jízdné ulehčují lidem chození v tomto kopcovitém městečku. Navštívíte „La Sebastiana“ – dům s úžasnými výhledy, kde žil a tvořil spisovatel Pablo Neruda a poté budete pokračovat do sousedního městečka Viňa del Mar, kterému se říká „Město zahrad“. Viňa del Mar vyniká krásou svých paláců, proslulých květinových hodin, ale také 8 km dlouhou nádhernou pláží, kde budete mít příležitost ke koupání. Den zakončíte návštěvou údolí Casablanca Valley s více než dvaceti vinicemi, kde se seznámíte s výrobou chilského vína a ta nejlepší z nich ochutnáte. Nocleh v Santiagu.

4. den: PUCÓN

Ráno odletíte ze Santiaga na letiště Temuco a následně se přesunete do města Pucón, kde se ubytujete. Poté vás čeká půldenní výlet k sopečným jeskyním Villarrica, kde projdete 650 metrů dlouhým lávovým tunelem a navštívíte muzeum – Dům sopek. Po prohlídce budete pokračovat do městečka Pucón, jehož krása se odráží v místních uměleckých a řemeslných výrobcích. Navštívíte řemeslnou dílnu a zúčastníte se výroby tradičních dřevěných květin. Další zastávkou bude hlavní ulice O’Higgins, která je vyhlášená skvělými restauracemi a kde se skvěle najíte. Nocleh v Pucónu.

5. den: PUCÓN - NÁRODNÍ PARK HUERQUEHUE

Po snídani se vydáte do národního parku Huerquehue, kde vás čekají turistické stezky lesem s úžasnými výhledy na okolní hory, údolí, jezera a laguny. Roste zde unikátní strom – blahočet chilský. Tento jehličnatý strom roste bez výraznějších změn již 150 milionů let a za tuto vlastnost si vysloužil nálepku živoucí fosilie. Když se procházíte lesem plným blahočetů chilských, připadá vám to jako procházka pravěkem. Pěší trasa: 5 km Když budete mít štěstí uvidíte cestou vzácné živočichy, kteří v parku žijí, jako např. žába Darwinova, liška culpeo nebo kondor chilský. Později odpoledne po návratu možnost fakultativního výletu do termálních lázní. Nocleh v Pucónu.

6. den: FRUTILLAR

Z Pucónu se dnes přesunete do oblasti Puerto Varas, kde navštívíte městečko Llanquihue, které je proslulé svými klobásami. Podél stejnojmenného jezera se přesunete do městečka Frutillar, které připomíná staré Bavorsko. Prohlédnete si domy v německém stylu, budete obdivovat dokonalé zahrady a dechberoucí výhledy na sopky Osorno a Puntiagudo. Fakultativně možnost prohlídky Německého koloniálního muzea (cca 5 USD). Poslední zastávkou dne bude unikátní „Jezerní divadlo“ Teatro del Lago, poblíž kterého přespíte ve městě Puerto Varas („Město růží“).

7. den: SOPKA OSORNO A VODOPÁDY PETROHUE

Brzy ráno vyrazíte podél břehu jezera Llanquihue k činné sopce Osorno, která se majestátně rozpíná na břehu nádherného jezera a se svým ikonickým zasněženým vrcholem ve výšce 2652 m na vás shlíží dolů. Když poprvé na vlastní oči uvidíte sopku Osorno, zanechá to ve vás hluboký zážitek. Budete pokračovat do národního parku Vicente Perez Rosales k jednomu z nejkrásnějších míst v této oblasti – impozantním vodopádům řeky Petrohue, odkud pojedeme ještě cca 5 km k jezeru Todos Los Santos, kde se fakultativně můžete projet na loďce (cca 40 minut). Pěší trasa: 2 – 3  km Nocleh v Puerto Varas.

8. den: CHILOÉ

Po snídani vyrazíte trajektem přes kanál Chacao Channel na ostrov Chiloé. Z přístaviště se vydáte do města Ancud, kde se seznáte s historií pevnosti San Antonio. Pokračovat budete do městečka Dalcahue, ve kterém se nachází unikání tržnice, postavená na kůlech nad vodou a místní dřevěný kostel, který je zapsán mezi památky UNESCO. Putování po ostrově zakončíte v hlavním městě ostrova Castro. Nocleh v Puerto Varas.

9. den: PŘESUN DO PUERTO NATALES

Po obědě vás čeká přesun na letiště Puerto Montt, odkud odletíte do Punta Arenas a následně se přesunete autobusem do přístavního městečka Puerto Natales, které je vstupní branou do Patagonie.

10. den: NÁRODNÍ PARK TORRES DEL PAINE

Po snídani vyrazíte na prohlídku slavné jeskyně Milodón. Pokračovat budete do národního parku Torres del Paine, který byl časopisem National Geographic zvolený jako páté nejkrásnější místo na světě. Láká návštěvníky svou jedinečnou krajinou, kde se mezi monumentálními skalními věžemi, ledovci a zářivě modrými jezery každý krok stává dobrodružstvím. Vaše cesta povede k ledovci Grey a poté se vydáte k nádherným vodopádům do oblasti Salto Grande. Součástí programu je i zastávka na oběd, kde si odpočinete. Pěší trasa: 4 – 5 km Nocleh v Puerto Natales.

11. den: LEDOVCE BALMACEDA A SERRANO

Po snídani vás čeká plavba lodí kanálem Seňoret. Čeká vás cesta za místní faunou k ostrovu Guanaco, kde můžete pozorovat malé a nádherné delfíny Magellanovy („Toninas“). Pěší trasa: 2 – 3  km Navštívíte Stěnu kormoránů a pokračovat budete k útesům, kde můžete pozorovat kondory. Lodí se budete plavit až k hoře Balmaceda, kde se vám naskytne pohled na stejnojmenný ledovec. Po vylodění vás čeká přibližně hodinová procházka po břehu s výhledem na ledovec Serrano. Součástí programu je i zastávka na oběd, kde načerpáte energii. Nocleh v Puerto Natales.

12. den: PUNTA ARENAS

Po snídani se vydáme do městečka Punta Arenas u Magellanova průlivu, které vznikalo pod vlivem nejrůznějších kultur, jejichž vlivy a tradice přetrvávají dodnes. Naše prohlídka začne návštěvou Cerro Mirador, odkud se nám naskytne panoramatický výhled na město, pobřeží a průliv. Navštívíme hlavní ulice a třídy, muzeum a prohlídku zakončíme na hlavním náměstí Muňoz Gamero. Nocleh v Punta Arenas.

13. den: OSTROV MAGDALENA

Poplujete lodí k přírodní památce Los Pingüinos, na pomezí chilské Antarktidy. Jedná se o chráněnou přírodní oblast, kde žije tučňák magellanský, racek jižní (dominikánský), albatros černohlavý nebo kormorán císařský. Po vylodění navštívíte kolonii tučňáků a v jihozápadní části ostrova pak můžete narazit na lachtany. Pěší trasa: 2 km Nocleh v Punta Arenas.

14. den: NÁVRAT DO SANTIAGA

Po snídani se přesunete na letiště v Punta Arenas a následně odletíte zpět do Santiago de Chile, kde vás čeká volné odpoledne.

15. den: SANTIAGO DE CHILE

Tento den je určen pro poznávání města po vlastní ose, případně pro některý z fakultativních výletů.

16. den: ODLET ZE SANTIAGO DE CHILE

Po snídani odjedete na letiště, odkud s jedním přestupem odletíte domů do ČR.

17. den: PŘÍLET DO PRAHY

Přílet na letiště Václava Havla v Praze.

POZNÁMKA

Minimální počet účastníků zájezdu: 20. Změna programu vyhrazena. Pořadí navštívených míst může být změněno. CK si vyhrazuje právo na zvýšení ceny zájezdu z důvodu zvýšení ceny letenky či letištních poplatků. Upozorňujeme, že doba platnosti pasu musí přesahovat dobu pobytu minimálně o 6 měsíců!

PROČ S NÁMI

Náš průvodce se o vás bude starat od samého začátku a po celou dobu pobytu Vám bude k dispozici. Nemusíte mít strach, že něco nezvládnete, někde zabloudíte, nedomluvíte se.



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.