Chorvatsko na kole pro aktivní rodinky

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Chorvatsko
Typ ubytování Hotel chata nebo ubytovna
Druh zájezdu Aktivní, na kolo
Cena za osobu celkem za 15 700 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Národní parky, hory, moře, městečka, soutěsky a ostrovy Dalmácie

Program zájezdu

1. den

Předpokládaný odjezd kolem 20 hod z Brna přes Bratislavu. Noční přejezd Maďarska.

2. den

Ranní příjezd do Chorvatska. NP Plitvička jezera - to nejkrásnější, co chorvatská příroda stvořila. Svět modravých jezírek s průzračnou vodou plnou ryb, travertinové kaskády, „Padající vody“ a „Stříbrné jezero“ ze známé Mayovky. Během návštěvy jezer nebude chybět ani možnost koupit si zmrzlinu nebo plavba lodí (4 hod). Přejezd do Starigradu, ubytování v kempu a možnost návštěvy pláže.

3. den

A: Napříč ostrovem Pag: Ze zeleného města Novalja podél moře, se spoustou příležitostí ke koupání, do hlavního města ostrova Pag. Procházka historickým centrem se zmrzlinami a kavárnami. Dále cyklostezkou vedoucí podél jedné z nejstarších solin v Chorvatsku přes lagunu Segal s léčivým bahnem až do Povljany (40 km, ↑330 m, ↓330 m). B: Pěší výlet kaňonem Velika Paklenica pod stěnu Anića kuk, fakultativně možnost prohlídky podzemního městečka a jeskyně Manita peć (5 hod, ↑600 m, ↓600 m).

4. den

Zastávka na krásný výhled do kaňonu Zrmanji, který posloužil jako předloha známé Rio Pecos z Vinnetoua. Cyklostezskou jižního Velebitu do odlehlé části vesničky Golubić. Návštěva kozí farmy a pěší výlet do kaňonu průzračné řeky Krupy s nespočtem malých vodopádů. Pěším okruhem přes Kudin most kolem vodopádů Panin buk nebo okruhem přes hravou zajištěnou cestu vysekanou do skály proti proudu řeky až k ústí řeky Krnjezi a zpět na kozí farmu, kde je možné se občerstvit (3,5 km, ↑200m, ↓200 m). Dále po stezce jižního Velebitu 4 km sjezdem až ke klášteru Krupa s možným skákáním z mostu do řeky (14 km, ↑130m, ↓600 m).

5. den

NP Kornatské ostrovy: Celodenní fakultativní plavba lodí z Murteru světem snad nejkrásnějších ostrovů, ostrůvků a útesů ve Středomoří. Součástí plavby je návštěva dvou ostrovů, kde je možnost koupání, a to zejména na nádherné pláži Lojena. Během plavby budou také k vidění sádky pro různé druhy ryb a většinou i podél lodi skákající delfíni. Alternativou je cyklovyjížďka po pobřeží, plážích i výhledových hřebíncích ostrova Murter se spoustou příležitostí ke koupání (27 km, ↑380 m, ↓380 m).

6. den

Sjezd z osady Baške Oštarije do sedla Dabarska kosa. Odtud pěší výstup, částečně po Premužičově stezce staza, na vrchol Visibaba (1161 m), který je součástí skalního města Dabarski kukovi v pohoří Velebit (pěšky 4 km, ↑230m, ↓230 m). Krátký výjezd následovaný dlouhým sjezdem až do města Karlobag. Město nabízí možnosti koupání, zmrzliny a výhledů na svahy pohoří Velebit (26 km, ↑180 m, ↓1100 m).

7. den

Projížďka v okolí Ninu a Zadaru: Etapa začíná v královském městečku Nin, jehož centrum je opevněno mohutnými hradbami. Návštěva Ninské laguny s písečnou pláží a pozvolným vstupem do moře. Po zábalech ninským léčivým bahnem a prohlídce městečka přes Zaton podél pobřeží do významného přístavního města Zadar. Prohlídka historického poloostrova, který nabízí nespočet kostelů, katedrál, ale také zde mnohdy kotví historické lodě. Zadar také nabízí spoustu možností ke koupání, převážně potom na městské pláži Kolovare. (32 km, ↑200 m, ↓200 m)

8. den

Odpočinek u moře a využití vodních atrakcí. Alternativou je pěší či cyklo výlety v okolí. Ze Starigradu po pláži se strážní věží, ideální na šnorchlování, a vesnickým podhůřím zpět (2 hod). Nebo po pobřeží od Seline kolem mysu Pisak a dále kamennými vesničkami v podhůří do Starigradu (13 km). Či do soutěsky Velká Paklenica nebo Malá Paklenica. Večerní odjezd zpět do ČR.

9. den

Návrat na stejná místa jako při odjezdu (Brno v ranních hodinách).



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.