Istrie na kole pro aktivní rodinky

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Chorvatsko
Typ ubytování Hotel chata nebo ubytovna
Druh zájezdu Aktivní, na kolo
Cena za osobu celkem za 10 500 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Pohodová cyklistika kolem moře, do hor i historických měst (Chorvatsko)

Program zájezdu

1. den

Odjezd kolem 11 hod z Brna, denní přejezd Rakouska a Slovinska. Večerní příjezd do kempu, ubytování se v mobilhomech.

2. den

Ranní příjezd do starobylé vesničky Grožnjan s úzkými kamennými uličkami, čtyřmi kostely a tvrzí. Cyklostezkou po zrušené úzkokolejce Parenzana do středověkého městečka Buje, dále po cyklostezkách a silničkách k pobřeží a podél pláží do Novigradu s historickým centrem, zmrzlinami a kavárnami a dále do zátoky Luka Mirna (35 km, ↑250 m, ↓500 m, možnost zkrátit o 6 km). Ubytování v kempu, koupání v moři nebo v aquaparku.

3. den

Návštěva vyhlášeného přístavního města Pula s neopakovatelnou atmosférou, římským koloseem, pevností a historickým centrem. Přejezd autobusem na poloostrov Kamenjak, nejjižnější cíp Istrie. Z Premantury po pobřeží s desítkami zátok, mysů a romantických pláží bez davů turistů až k Safari baru, majáku a skokanskému útesu Velika Kolumbarica. (18 km, ↑250 m, ↓250 m)

4. den

Z Gračišče malebnou krajinou ke krasovému jezeru s vodopádem Slap a dále horským vnitrozemím přes venkovské usedlosti do Pazinu s pevností Pazinski kaštel odkud prchal Matyáš Šándor ve známé verneovce (28 km, ↑400 m, ↓600 m). Volitelně odpočinkový nebo koupací den v kempu.

5. den

Z kempu po cyklostezkách podél pobřeží s mnoha opuštěnými plážemi do historické Poreče s klenoty architektury z období Byzance i Benátské republiky. Pláže, zmrzliny, kavárny. Zpět možno kolem olivových sadů a krasové jeskyně Baredine (40 km, ↑300 m, ↓300 m, možno zkrátit). Rozloučení s mořem, ve večerních hodinách odjezd do ČR. Noční přejezd Slovinska a Rakouska.

6. den

Příjezd zpět do Brna v ranních hodinách.



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.