Národní parky, hory a moře Chorvatska

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Chorvatsko
Typ ubytování Hotel chata nebo ubytovna
Druh zájezdu Aktivní, na hory - turistika
Cena za osobu celkem od 13 100 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Pohodová turistika přes skalní města, vodopády a ostrovy Dalmácie

Program zájezdu

1. den

Předpokládaný odjezd kolem 20 hod z Brna (u termínů 440 a 4404 i z Prahy kolem 17 hod, u termínu 4405 i z Ostravy přes Olomouc) přes Bratislavu, noční přejezd Maďarska.

2. den

Ranní příjezd do Chorvatska. NP Plitvička jezera - to nejkrásnější, co chorvatská příroda stvořila. Svět modravých jezírek s průzračnou vodou plnou ryb, travertinové kaskády, „Padající vody“ a „Stříbrné jezero“ ze známé Mayovky (4 hod). Přejezd do Starigradu, ubytování v kempu.

3. den

A: Kaňonem Velika Paklenica pod stěnu Anića kuk, výstup k jeskyni Manita peć, fakultativní prohlídka. Zpět dolů do Starigradu (5 hod, ↑600 m, ↓600 m). Nebo relativně náročnější túra B: Pokračování od Manita peć výstupem na Zoljin kuk (843 m) a Vidakov kuk (836 m), cestou několik řetězů, výhledy na moře. Dolů přes vesničku Tomići na Mirila (starobylé pohřebiště duší lidí, kteří zahynuli v horách) a zpět do Starigradu (8 hod, ↑1000 m, ↓1000 m).

4. den

Odpočinkový den začínající v královském městečku Nin, jehož centrum je opevněno mohutnými hradbami. Návštěva Ninské laguny a po zábalech ninským léčivým bahnem a prohlídce městečka do významného přístavního města Zadar. Prohlídka historického poloostrova, který nabízí nespočet kostelů, katedrál a mnoho dalších významných památek v čele s kostelem sv. Donáta. Zadar také nabízí spoustu možností ke koupání, převážně potom na městské pláži Kolovare.

5. den

Přitažlivé skalní město Dabarski kukovi v pohoří Velebit. A: Výstup na výhledové Ljubičko Brdo (1326 m), zpět lze okruhem (5 hod, ↑450 m, ↓450 m). B: Možnost přidat si náročnější výstupy s lehkým lezením na skalnaté vrcholky – „kuky“.

6. den

NP Kornatské ostrovy: Celodenní fakultativní plavba lodí z Murteru světem snad nejkrásnějších ostrovů, ostrůvků a útesů ve Středomoří, koupání. Nebo relax a koupání na plážích ostrova Murter, s podporou autobusu poznávání ostrova a přilehlé pevniny.

7. den

Po stopách filmového Vinnetoua. Výhled do kaňonu Zrmanji (aneb Rio Pecos). A: Výstup do sedla Vrh Prag (856 m) pod bělostná skaliska, dále do skalního města Tulove Grede (alias Nugget-tsil) (4 hod, ↑350 m, ↓350 m). B: Lze pokračovat až na vrchol (1120 m), i přes náročnější skalnaté úseky s lehkým lezením (6 hod, ↑650 m, ↓650 m).

8. den

Odpočinek u moře. Možný výlet ze Starigradu po pláži se strážní věží a vesnickým podhůřím zpět (2 hod). Nebo po pobřeží od Seline kolem mysu Pisak a dále kamennými vesničkami v podhůří do Starigradu (4 hod). Večerní odjezd.

9. den

Návrat na stejná místa jako při odjezdu (Brno v ranních hodinách).



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.