Studia Lilja

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Chorvatsko, Dalmácie, Starigrad-Paklenica
Název ubytování Studia Lilja
Typ ubytování Studia, apartmány
Druh zájezdu Pobytové
Cena za osobu celkem od 4 941 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Popis ubytování
Dobře vybavené prostornější apartmány s velmi sympatickou polohou a solidními interiéry najdete v klidné části letoviska v zeleni zahrady, obklopené okolní přírodou.

Poloha
Apartmánový dům Lijla má velmi dobrou polohu poblíž nejkrásnější části dlouhé hlavní pláže (cca 200 m chůze zelení a kolem supermarketu), nedaleko vstupu do národního parku (do nejatraktivnější části parku tvořené soutěskou řeky Velká Paklenice je to jen cca 1 km). Centrum letoviska s malým přístavem, stánky a mnoha restauracemi je vzdáleno cca 15 minut chůze, cestou minete malý trh (včetně čerstvých ryb).

Pláž
Několik kilometrů dlouhá krásná hlavní pláž se zříceninou pevnosti Večka Kula je vzdálená jen cca 200 m od studií, je lemována zelení a je tvořená hrubším pískem (místy oblázky). Vstup do vody je pozvolný.

Popis pokojů
Prostorná studia pro dvě až čtyři osoby mají obývací prostor a ložnici oddělené ná­bytkem, apartmány pro čtyři osoby mají dvě samostatné ložnice. Všechna studia a apartmány jsou vybaveny kuchyňským koutem (lednička, dvouvařič, elektrická varná konvice, základní nádobí), sprchou a WC, balkonem nebo terasou, klimatizací za příplatek (8 EUR/den), WiFi zdarma a satelitními LED TV.

Vybavení
Pěkné posezení v zahradě s možností použití grilu, parkování u objektu zdarma, majitelka má psa.

Služby za příplatek
Dokoupení 7 snídaní dospělý 1850 Kč, dítě do 12 let 1650 Kč, dokoupení 7 večeří dospělý 3300 Kč, dítě do 12 let 1850 Kč (2023). Při zakoupení dvou po sobě následujících pobytů odpočet 1 000 Kč.

Poznámky a slevy
Toto ubytování je na vyžádání, dostupnost můžete ověřit v CK.

Doprava
Nástupní místa do autobusu: Praha, Kolín, Hr. Králové, Pardubice, Chrudim, V. Mýto, Litomyšl, Moravská Třebová, Svitavy, Letovice, Brno, Břeclav. Doprava klimatizovaným autokarem přes Maďarsko.

Popis stravování

Stravování Vlastní vaření. Možnost dokoupení servírovaných snídaní a večeří v příjemné rodinné restauraci na kraji letoviska; večeře zahrnují tři chody - polévku, salát a hlavní chod (výběr z 12 hlavních chodů, čtyř polévek a čtyř salátů); posezení ve stínu stromů, cca 5 min chůze od studií.

Popis ubytování

Pro dětiV letovisku najdete skákací vodní hrad. Pozvolný vstup do moře, výlet lodí či lodí s podmořským výhledem tzv. ponorkou, muzeum Vinnetoua. Dětská hřiště najdete v centru letoviska u přístavu a druhé vzdálenější je na pláži směr Seline. Možnost návštěvy pěkného bazénu v areálu kempu Paklenica (za poplatek).

Popis lokality ubytování

CHORVATSKO

MOŘE A HORY = STARIGRAD-PAKLENICA
POBŘEŽÍ U NÁRODNÍHO PARKU PAKLENICA
NP Paklenica - s hlubokými skalními soutěskami řek Malá a Velká Paklenica, vysokými skalními stěnami a úžasnými stezkami pro sváteční turisty a milovníky hor

PŘÍMO POD VELEBITEM (nejvyšším chorvatským pohořím)
nejvyšší vrchol Vaganski Vrch je pěšky dosažitelný během jediného dne
STARIGRAD-PAKLENICA
Přímořské letovisko Starigrad-Paklenica leží uprostřed Paklenické riviéry. Zelené podhorské letovisko nabízí návštěvníkům křišťálově čisté moře, dlouhé písčito-oblázkové pláže v kombinaci s betonovými deskami a krásné vycházky do horské přírody Paklenického národního parku.

AKTIVNÍ DOVOLENÁ
Přímo z pobřeží během jediného dne můžete absolvovat pěší výšlap např. ke skále „ležící Indián“, zdatnější mohou projít krásný turistický okruh divokým kaňonem Malé a hlubokým kaňonem Velké Paklenice nebo dojít až na Vaganski Vrch (1757 m), po nenáročné naučné stezce se dá projít pod horami kolem starobylých kamenných stavení, kratším strmějším výstupem dojdete do blízké krápníkové jeskyně Manita Peč, na proslulých 400 m vysokých skalních stěnách Aniča Kuk můžete denně pozorovat horolezce z celé Evropy a zajímavou historickou atraktivitou jsou také např. tradiční horské kamenné pomníčky Mirily, nebo blízký poutní kostel Sv. Petra, či pobřežní protiturecká strážní věž Večka Kula.

VINNETOU
Ve Starigradu-Paklenica a blízkém národním parku se natáčely části kultovních filmů Karla Maye o Vinnetouovi (celkem 11 dílů). Po stopách filmařů se můžete dostat např. do muzea natáčení, které bylo v šedesátých letech hotelem, kde filmaři během natáčení bydleli. Při procházce kaňonem řeky Velká Paklenica se můžete zastavit na označených místech, kde se točily jednotlivé filmové záběry. Během Jeep Safari se dostanete na další místa natáčení např. nad malebný kaňon zelené řeky Zrmanja, kde stál tábor Apačů, nebo během výletu lodí poplujete přímo po řece Zrmanje do míst, kde Old Shatterhand v děravé kanoi bojoval o holý život.

NÁRODNÍ PARKY

Během dovolené ve Starigradu-Paklenica můžete v rámci jednodenních výletů navštívit i další národní parky :
PLITVICKÁ JEZERA - unikátní soustava krasových jezer a vodopádů (UNESCO)
KORNATI - celkem 109 vápencových ostrovů a ostrůvků
KRKA - průzračná krasová řeka s řadou úžasných vodopádů a kaskád

Program zájezdu

Aktivity

Zelené borovicové pobřeží u Národního parku Paklenica nabízí řadu skvělých možností vyžití. Jedinečná příroda národního parku zve k turistickým procházkám do soutěsek Malé a Velké Paklenice, ke sledování horolezeckých výstupů na 400 m vysokých proslulých paklenických skalních stěnách, k další vysokohorské turistice např. k nejvyššímu vrcholku Velebitu (Vaganski Vrch, 1750 m. n. m.), méně náročnou procházkou je sledování naučné stezky kolem historických kamenných stavení v podhůří, zajímavé jsou též Mirily - místa, kde se horalé naposledy loučili se sluncem. Delegát Vám nabídne klasické výlety lodí, výlety do dalších národních parků (např. Plitvice, Krka, Kornati) a nebo výlet jeepem přírodou Velebitu se zastávkami na místech natáčení filmů o Vinnetouovi. V areálu hotelu Alan můžete navštívit muzeum natáčení 11 dílů série o Vinnetouovi, a to v původních prostorách hotelu, kde byl ubytován filmový štáb.



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.