Čína (nejen) pro gurmány II

***
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Čína
Typ ubytování Hotel 3*
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 52 800 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Ochutnali jste už pekingskou kachnu či šanghajské speciality? Ať už ano či ne, nabízíme vám vyzkoušet na vlastní jazyk další ze čtyř nejznámějších a nejcharakterističtějších čínských kuchyní. A to kuchyni kantonskou, potažmo jihočínskou. A nemusíte se bát, pes je opravdu vybraná specialita, kterou vám běžně místo kuřete nenaservírují. Raději si zapamatujte jména jako siumai, hargow či haam sui gaau – s těmi se totiž setkáte v Kantonu a okolí daleko častěji. Stejně tak si spíše pochutnáte na rybách a plodech moře. Návštívíme i tržiště s kořením, zeleninou a jinými surovinami, ochutnáme rozličné pouliční dobrůtky. Posedíme v restauraci na jídelním tržišti či v tradiční rybářské vesničce. V bývalém koloniálním Macau budeme mít možnst si jídelníček navíc obohatit o speciality původně portugalské, africké či brazilské.  Velikost skupiny:6–16 účastníků

Popis stravování

polopenze

Program zájezdu

1.–2. den

Praha – Kanton: odpoledne přílet do Guangzhou (Kuang-čou), hl. m.  jihočínské provincie Guangdong (Kuang-tung), známého u nás jako Kanton; večeře ve stylu typické jihočínské kuchyně – hodně zeleniny, ale i ovoce – vařené, dušené i smažené v lehkých jemných omáčkách se zázvorem, česnekem a cibulkou; večer pěší zóna Shangxiajiu (Šang-sia-ťiou) s možností ochutnávek dalších dobrot na špejlích – jehněčí, kuřecí, ale i sépie a jiné netradiční lahůdky.

3. den

Kanton: celodenní výlet do oblasti Kaiping (Kchaj-pching) za diaolou (tiao-lou) – opevněné mnohapatrové věže budované proti banditům (asi 1800 v celé oblasti), návštěva nejzajímavějších vesniček a výstup s vyhlídkou na přístupné věže; večeře opět ve stylu kantonské kuchyně – např. vepřové plátky na medu, pečená husa, kuře „bílé“ či s citronovou omáčkou, žabí masíčko, čínské kvetoucí zelí čoi sam, lilek na železné plotýnce, lotosové oddenky a jiné speciality. 

4. den

Kanton: živý buddhistický klášter Hualin (Chua-lin) se síní 500 arhatů; trh Qingping (Čching-pching) s produkty čínské medicíny; 600 m vysoká velmi ženská a elegantní TV věž s vyhlídkou ve 459 m; fakultativně možnost projížďky po nejvýše položené dráze na světě (488 m nad zemí); klášter Šesti banyánů s 57 m vysokou Květinovou pagodou; rezidence bohaté rodiny Chen (Čchen); večeře ve stylu dim-sum – slané i sladké plněné taštičky, knedlíčky a bochánky, masa a dortíčky připravované na bambusových napařováčcích. 

5. den

Kanton – Hongkong: ráno přejezd vlakem (cca 2 h) do bývalé bitské kolonie Hongkong – výjezd lanovou dráhou na Victoria Peaks výhledem na celý ostrov, rušné ulice moderního města; pohled na večerní panorama z městské části Kowloon; večeře ve stylu hongkongské kuchyně s posezením v pouliční restauraci na večerním tržišti slavné Temple Street – např. knedlíčkovo-nudlová polévka wonton mee, kořeněné krevety, kalamáry v těstíčku, vepřová žebírka ve sladkokyselé omáčce, hřebenatky na zázvoru, kuře na soli, houževnatci s brokolicí v ústřicové omáčce aj.

6. den

Hongkong – Macao: plavba rychlolodí do bývalé portugalské kolonie – pozůstatky katedrály Sv. Pavla z r. 1602, stará pevnost nad městem; při procházce ochutnáme makanéskou specialitu – lisované pečené hovězí plátky či natas – dortíčky s vaječným krémem; nejstarší chrám bohyně A Ma – ochránkyně města, 338 m vysoká Macau Tower; přesun na ostrov Taipa – obří kasino The Venetian (velkolepá imitace Benátek), koloniální promenáda staré Taipy a večeře na Rua do Cunha ("ulice jídla") – portugalská specialita zapékaná rýže s kachním masem, nebo tzv. africké kuře galinha à africana a na závěr lahodný "pilinový" puding serradura; pozdě večer návrat do Hongkongu.

7.–8. den

Hongkong: výlet na ostrov Lantau – výjezd panoramatickou lanovkou pod nejvyšší vrchol ostrova Lantau Peak (934 m); kdysi největší bronzová socha sedícího Buddhy na světě (34 m), buddhistický klášter Bo Lin, rybářská vesnice Tai O s domy na kůlech na moři; večeře na rozloučenou ve vesnické restauraci ve znamení ryb a darů moře – možnost nákupu nasolených sušených ryb a místní speciality, krevetové pasty; večer transfer na letiště a odlet, přílet do ČR 8. den.



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.