Egypt - podél Nilu

****
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Egypt, Hurghada, Káhira, Alexandria, Luxor, Asuán, Edfu
Název ubytování egypt - podél Nilu
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem od 13 038 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

V Egyptě trvá hlavní turistická sezóna obvykle od poloviny prosince do konce března.
Základní cena zahrnuje: přelet charterovým letadlem do Hurghady, letištní taxy, transfery klimatizovaným autokarem nebo autobusem, ubytování během poznávací části: v hotelech - celkem 5 nocí (2 noci v Hurghadě ve 4* hotelu, 3 noci v Káhiře ve 4* hotelu), na 4* lodi - 4 noci, v nočním lůžkovém vlaku z Asuánu do Káhiry - 1 noc; stravování: All Inclusive v hotelu v Hurghadě (snídaně, obědy a večeře, místní alkoholické a nealkoholické nápoje, káva, čaj, voda, sycené nápoje dle programu All Inclusive), snídaně a večeře v hotelu v Káhiře, snídaně, obědy a večeře na lodi; ubytování během pobytové části: 4 noci ve vybraném hotelu (stravování dle popisu hotelu); noční lůžkový vlak z Asuánu do Káhiry (večeře a snídaně ve vlaku, pouze dvoumístné oddíly), služby polského zástupce během odbavení na letišti v Polsku, služby polského průvodce nebo polsky mluvícího zástupce místního kontrahenta během poznávací části, pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel).
 

Základní cena nezahrnuje: egyptské vízum (cca 25 USD/os., platí se na letišti), ceny vstupenek, rezervační poplatky, služby místních průvodců, nosičů zavazadel, řidičů, poplatky za parkování a spropitné (celkem cca 440 USD/os., povinný poplatek placený průvodci), fakultativní výlety uvedené v programu, sluchátka během prohlídky muzea v Káhiře (cca 2 USD/os.), nápoje k obědům a večeřím na lodi a v hotelu v Káhiře, jiné osobní výdaje.


Důležité! Přečtěte si aktuální podmínky vstupu do země.


Název zájezdu v polském jazyce: Egipt - wzdłuż Nilu
Kód zájezdu: EGT
Cestovní pas musí být platný po dobu nejméně 6 měsíců od data návratu.

Pro občany ČR je vízum povinné, je uděleno na mezinárodním letišti při příletu do země. Vízum je platné 30 dnů, je vyznačeno razítkem v cestovním pase a stojí cca 25 USD/os.
Během pobytu v Hurghadě doporučujeme fakultativní výlety:
 

Sahara park
Výlet začíná kolem 13:00 hodiny odjezdem z hotelu. Přejezd na poušť k základně se čtyřkolkami (cca 45minutová projížďka na čtyřkolkách po poušti, je nutností mít balíček pojištění SPORT). Následně přejezd pouští terénními džípy do beduínské vesnice, prohlídka vesnice. V programu: projížďka na velbloudech, pečení chleba s beduíny, beduínská lékárna, projížďka terénními auty typu spider. Následně večeře formou bufetu (nápoj k večeři) a orientální show - břišní tanec, rotující derviš, arabský folklór. Návrat do hotelu kolem 21:00 hodiny. Cena cca 199 PLN/os.


Hlubinné potápění
Výlet začíná v ranních hodinách vyplutím na moře. Krátká instruktáž v polštině na lodi. Dva ponory s instruktorem, každý ponor trvá cca 20 minut. Navíc možnost šnorchlování, oběd na palubě a nealkoholické nápoje v ceně. Korálové útesy a ryby na dosah ruky, pro zájemce možnost potápěčského kurzu PADI - podrobnosti u delegátů. Je nutností mít balíček pojištění SPORT. Cena cca 199 PLN/os.


Jungle Aqua Park
Výlet do největšího aquaparku v Hurghadě - ideální nejen pro rodiny s dětmi. Celodenní All Inclusive v aquaparku je zahrnuto v ceně výletu (oběd, občerstvení, zmrzlina, nealkoholické nápoje a místní alkoholické nápoje). Návrat do hotelu ve večerních hodinách. Cena cca 50 USD/os. 


Upozornění! Výše uvedené popisy fakultativních výletů jsou pouze informativní a nejsou obchodní nabídkou. Nezaručujeme, že budou všechny realizovány. Úplný seznam fakultativních výletů i s aktuálními cenami je dostupný u našich delegátů. Pořadí realizace bodů programu může být změněno. Průvodce neprovází po muzejních objektech.
Luxor (starověké Théby) a Údolí králů • chrám boha Hora v Edfú • chrámový komplex Kom Ombo • Vysoká Asuánská přehrada • lůžkový vlak z Asuánu do Káhiry • Egyptské muzeum v Káhiře • Gíza - nádherné pyramidy a Sfinga • plavba komfortní lodí po Nilu • pobyt ve slunné Hurghadě


Den 1
Sraz u stanoviště Rainbow 2 hodiny před plánovaným odletem letadla na jednotlivých letištích. Odlet do Hurghady v Egyptě. Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Po celním a pasovém odbavení transfer do 4* hotelu (např. hotel King Tut nebo podobný). Čas na odpočinek po cestě. Večeře a přenocování.


Den 2
Po snídani volný den na odpočinek po cestě a aklimatizaci, oběd. Ve večerních hodinách večeře v hotelu. 


Den 3
Brzy ráno vystěhování a transfer autokarem do Luxoru. Snídaně formou balíčku na cestu. Následně prohlídka Luxoru, čili starověké Théby - „města sta bran“. Město Théby rozdělené Nilem na „město živých“ a „město mrtvých“, bylo svatyní trojice bohů: Amona, Muty a Khonse (chrám v Karnaku). Následně se vydáme na prohlídku hrobek v „Údolí králů“ - byly ukryty ve skalních rozsedlinách, vytesány v neskutečných výškách a neuvěřitelně dlouhé, chránily těla faraónů spolu s jejich poklady (vstup do Tutanchamonovy hrobky za poplatek cca 450 EGP/os.). Poté uvidíme svatyni a hrobku královny Hatšepsut a Memnonovy kolosy. Večer ubytování na 4* lodi, večeře. Po večeři fakultativní výlet (za poplatek cca 45 USD/os.) - návštěva Luxorského chrámu, přejezd kočárem po Luxoru a návštěva tradiční kavárny. Možnost zakouření šíšy - místní vodní dýmky, vypití kávy připravené po arabsku, odpočinek při zvucích arabské hudby. Návrat na loď, přenocování. (Trasa cca 280 km)


Den 4
Časně ráno, pro zájemce (za poplatek cca 120 USD/os.) - cca 40minutový let balónem nad západním břehem Luxoru. Po snídani pro zájemce fakultativní výlet (cca 55 USD/os.): Madinat Habu - nejlépe zachovaný Hrobový chrám na západním břehu Luxoru, postavený Ramsesem III., Vesnice řemeslníků s pozůstatky stavby města a hrobkami stavebních dozorců, které ohromují neobvyklými malbami. Pro ty, kdo se nezúčastní fakultativních výletů - volný čas. Návrat na loď, oběd a další plavba ve směru Edfú. Přejezd zdymadlem na Nilu. Během plavby po Nilu účastníci zůstávají na lodi. Večeře a přenocování na lodi. (Trasa cca 50 km - lodí)


Den 5
Po snídani vylodění a prohlídka Edfú (cca 2 hod.), čili chrámového komplexu zasvěceného bohu Horovi - je to jeden z nejzachovalejších a nejkrásnějších chrámů v Egyptě, postavený ve 3. století př. n. l. Brzy odpoledne oběd na lodi. Následně plavba po Nilu do města Kom Ombo. Prohlídka Kom Ombo, kde u břehu Nilu uvidíme chrámový komplex zasvěcený bohům Sobekovi a Horovi. Večeře a přenocování na lodi. (Trasa cca 50 km - lodí)


Den 6
Po snídani volný čas na lodi nebo pro zájemce (za poplatek cca 100 USD/os.) výlet autobusem do Abu Simbel (odjezd ráno kolem 4:00 hodiny), kde uvidíme chrám zasvěcený bohům Re-Horakhty a Háthor. Chrám postavený Ramsesem II. pro sebe a Nefertari stále uchvacuje svou rozlehlostí a architektonickým bohatstvím. Oběd na palubě lodi. Odpoledne plavba lodí po Nilu, návštěva Kitchenerovy zahrady - botanického ostrova, shromažďujícího nejbujnější a nejbarevnější příklady flóry severní Afriky. Večeře a přenocování na palubě lodi, noční plavba. (Trasa cca 100 km - lodí)
 

Den 7
Po snídani vystěhování (skupině zůstanou k dispozici 2-3 kajuty). Pro zájemce možnost fakultativního výletu (za poplatek cca 30 USD/os.) do núbijské vesnice, kde uvidíme malé krokodýly, núbijskou školu, vypijeme čaj v tradičním núbijském domě. Po obědě prohlídka Asuánu autobusem: Vysoká Asuánská přehrada, ostrov Philea - chrámový komplex zasvěcený bohyni Isis přesunutý ze zaplavených oblastí na malebný ostrov. Transfer na nádraží v Asuánu. Přejezd nočním lůžkovým vlakem z Asuánu do Káhiry (ve vlaku večeře a snídaně, pouze 2místné oddíly).
Upozornění! V některých termínech místo přejezdu vlakem možnost přeletu letadlem z Asuánu do Káhiry.
 

Den 8
Ráno kolem 9:30 hodiny příjezd do Káhiry (ubytování po prohlídce Káhiry, ubytování v hotelu King Tut nebo podobném). Prohlídka Káhiry. V programu mimo jiné: Egyptské muzeum - sbírka více než 120 tisíc exponátů ukazujících civilizaci starověkého Egypta, Tutanchamonovy poklady (zlatá maska, šperky a užitkové věci). Během prohlídky muzea využijeme sluchátka (dle nařízení muzea) - za poplatek 2 USD/os. Následně se vydáme na cestu do muslimského světa: Saladinova citadela, mešita Muhammada Alího, známá též jako Alabastrová mešita, Stará Káhira. Navštívíme kostel sv. Sergeje postavený na místě, kde pobývala Svatá rodina během svého pobytu v Egyptě, kostel Panny Marie a jedinečný klášter vytesaný do skály Mukattanu ve čtvrti smrti. Večeře a přenocování v hotelu v Káhiře. (Trasa cca 40 km)


Den 9
Po snídani prohlídka okolí Káhiry: Sakkára s první a zároveň nejstarší Stupňovitou pyramidou faraóna Džosera, Memphis - hlavní město říše v průběhu období Starého státu se slavným kolosem Ramsesa II. a Alabastrovou sfingou a Gíza, čili pyramidy (Cheopsova, Chefrenova a Mykerinova) a majestátní Sfinga. Za příplatek (platba pouze kartou) možnost vstupu do Cheopsovy pyramidy - cca 600 EGP/os., je třeba jej nahlásit průvodci před vjezdem k pyramidám. Večeře a přenocování v hotelu v Káhiře. Večer, po večeři fakultativní výlet (za příplatek cca 60 USD/os.) „Káhira v noci“: světelná a zvuková show pod pyramidami, plavba lodí po Nilu. Návrat do hotelu v Káhiře a přenocování. (Trasa cca 60 km)
 

Den 10
Po snídani volný den na samostatné prozkoumávání Káhiry nebo pro zájemce (za poplatek cca 90 USD/os.) výlet autobusem do Alexandrie. V rámci programu: přejezd autokarem přes centrum města, citadela Caytbay (prohlídka pouze zvenčí) - postavená z kamenných kvádrů zbylých po slavném majáku - Faros, římský amfiteátr, moderní Alexandrijská knihovna (postavená z oceli a skla, jako by „na oplátku“ za skvělou knihovnu, která v dávných dobách vyhořela - navštěvována uvnitř); oběd v restauraci s výhledem na moře - v ceně. Návrat do hotelu v Káhiře a přenocování.
 

Den 11
Po snídani vystěhování z hotelu a transfer do Hurghady. Ubytování ve vybraném hotelu. Ve večerních hodinách večeře a přenocování. (Trasa cca 500 km)
 

Den 12 - 14
Pobyt v Hurghadě - čas na odpočinek, koupání a opalování nebo fakultativní výlety.


Den 15
Ráno vystěhování z hotelu (nejpozději do 12:00 hodiny) a transfer na letiště v Hurghadě. Přesné časy transferů uvede průvodce Rainbow na místě, den před odletem.


Upozornění k programu
- Průvodce neprovází po muzejních objektech.
- Program je rámcový. Pořadí realizace bodů programu může být změněno či obráceno. 
- „Staré dolary” nejsou v Egyptě akceptovány. Vezměte si s sebou dolary vydané po roce 2000.


Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

Popis stravování

Dle programu

Popis ubytování

K dispozici pro hostyDiverzní část:v hotelové restauraci a baru.Prohlídka Nilu lodí ****:restaurace, bar, malý bazén a lehátka.UbytováníDiverzní částHotely *** středního standardu - (5 započatých hotelových nocí: 2 - v Hurghadě - v hotelu Empire*** nebo podobném nebo za příplatek 4* Grand Seas Hostmark nebo podobném; 3 - v Káhiře - v hotelu Mayorca*** nebo podobném). Jedna noc v lůžkovém vlaku - kupé pouze pro 2 osoby.Poznámka!Vlaky v Egyptě se velmi liší od těch evropských, proto se připravte na určité nepohodlí a ne vždy nejčistší podmínky cestování.Pokoje: 2 - lůžkové (možnost přistýlky), všechny klimatizované s koupelnou a obvykle se satelitní TV.Plavba lodí po Nilu **** (4 započaté hotelové noci).Kabiny: pohodlné a klimatizované, 2 - lůžkové (možnost přistýlky) s koupelnou a WC.Pobytová částHotely (4 započaté hotelové noci) - v Hurghadě, ve vybraném hotelu (výhody dle popisu hotelu)Poznámka!!!! Příplatek za verzi All Inclusive v hotelech během pobytové části, platí pouze po návratu ze zájezdu během posledních 4 nocí v Hurghadě.CateringDiverzní část:snídaně a obědy nebo večeře (podle popisu v programu). Večeře a snídaně ve vlaku.Plavba lodí po Nilu:snídaně, obědy a večeře. Za příplatek verze All Inclusive na lodi: včetně místních alkoholických (pivo, víno) a nealkoholických nápojů (džusy, voda, perlivé nápoje) podávaných v hlavním baru, obvykle od 10.00 do 22.00.Poznámka!!!Nápoje se z bezpečnostních důvodů podávají v plastových kelímcích.StravovanieDiverzní část:raňajky a obedy nebo večere (podle popisu v programu). Večera a raňajky vo vlaku.Túra loďou po Níle:raňajky, obedy a večere. Za príplatok verzia All Inclusive na lodi: vrátane miestnych alkoholických (pivo, víno) a nealkoholických nápojov (džúsy, voda, šumivé nápoje) podávaných v hlavnom bare, zvyčajne od 10. 12. 2019.00 do 22.00.Poznámka!!!Nápoje sa z bezpečnostných dôvodov podávajú v plastových pohároch.K dispozícii pre hostíDiverzní část:v hotelovej reštaurácia a bare.Túra loďou po Níle ****:reštaurácia, bar, malý bazén a ležadlá.UbytovanieDiverzní částHotel *** středního štandardu - (5 začatých hotelových nocí: (2 - v Hurghade - v hotelu Empire*** nebo podobně nebo za příplatok 4* Grand Seas Hostmark nebo podobně; 3 - v Káhiře - v hotelu Mayorca*** nebo podobně). Jedna noc v lôžkovom vlaku - kupé len pre 2 osoby.Poznámka!Vlaky v Egyptě jsou velmi odlišné od tých európskych, preto sa pripravte na určité nepríjemnosti a nie vždy najčistejšie podmienky cestovania.Spálne: Plavba lodí po Níle **** (4 začaté hotelové noci).Kabiny: pohodlné a klimatizované, 2 - lůžkové (možnost přístelky) s koupelnou a WC.Pobytová částHotely (4 začaté hotelové noci) - v Hurghade, vo v wybranom hoteli (výhody podle popisu hotelu)Poznámka!!!! Príplatok za verziu All Inclusive v hoteloch počas pobytovej časti, platný len po návrate zo zájazdu počas posledných 4 nocí v Hurghade.



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.