Sharm El Sheikh - Káhira - Alexandrie - ve stínu Velké Sfingy

****
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Egypt, Sharm el Sheikh, Káhira, Alexandria
Název ubytování Sharm El Sheikh - Káhira - Alexandrie - ve stínu Velké Sf...
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem od 14 623 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Cestovní pas a vízum
Cestovní pas musí být platný po dobu nejméně 6 měsíců od data návratu.

Připomínáme, že po přistání na letišti v Sharm El Sheikhu je nutné zakoupit standardní vízum, které je vyžadováno v případě výletů mimo Sinaj (cena cca 25 USD/os.).
Během pobytu v Sharm El Sheikhu doporučujeme fakultativní výlety:

HORA SINAJ A KLÁŠTER SV. KATEŘINY - východ slunce na hoře Sinaj a prohlídka kláštera. Cena cca 55 USD.

DELFINÁRIUM - show s delfíny, v ceně transfer autokarem oběma směry. Cena cca 35 USD.
 
RAS MOHAMED - výlet lodí do Národního parku (nádherné korálové útesy), oběd na lodi (v ceně), koupání v moři, šnorchlování (barevné útesy jsou jen kousek od břehu!). Cena cca 70 USD.

Upozornění! Výše uvedené popisy fakultativních výletů jsou pouze informativní a nejsou obchodní nabídkou. Nezaručujeme, že budou všechny realizovány. Úplný seznam fakultativních výletů i s aktuálními cenami je dostupný u našich delegátů.
Základní cena zahrnuje: přelet charterovým letadlem do/z Sharm El Sheikhu, letištní taxy, ubytování v hotelech (7 nebo 14 nocí - za příplatek), stravování: snídaně a večeře nebo obědy (Káhira) a All Inclusive (Sharm El Sheikh), transfery klimatizovaným autokarem, přelet letadlem z Sharm El Sheikhu do Káhiry, služby polského zástupce během odbavení na letišti v Polsku, služby polského průvodce během poznávací části, pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel).

Základní cena nezahrnuje: egyptské vízum (cca 25 USD/os., platí se na letišti), náklady na realizaci programu: ceny vstupenek, služby místních průvodců, nosičů zavazadel, řidičů atd. (celkem cca 305 USD/os., povinný poplatek placený průvodci), sluchátka během prohlídky muzea v Káhiře (cca 2 USD/os.), nápoje k večeřím, fakultativní výlety (ceny uvedené v programu) a jiné osobní výdaje.

Důležité! Přečtěte si aktuální Covid podmínky vstupu do země.

Název zájezdu v polském jazyce: Sharm El Sheikh - Kair - Aleksandria - W cieniu Wielkiego Sfinksa
Kód zájezdu: EJU
 Káhira a Egyptské muzeum • Gíza - nádherné pyramidy a Sfinga • Memphis - pozůstatky metropole starověkého Egypta • středomořská metropole Alexandrie • přejezd tunelem pod Suezským průplavem • za příplatek - pobyt ve slunném Sharm El Sheikhu

Den 1
Sraz u stanoviště Rainbow 2 hodiny před plánovaným odletem letadla na jednotlivých letištích. Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Po celním a pasovém odbavení transfer do 4* hotelu (Club Reef nebo podobný) v Sharm El Sheikhu. Večeře a přenocování.

Den 2
Volný den na opalování nebo možnost využití fakultativního výletu např. do Národního parku Ras Mohammed nebo kláštera svaté Kateřiny. Přenocování v Sharm El Sheikhu.

Den 3
Po časné snídani vystěhování z hotelu a odjezd na letiště v Sharm El Sheikhu. Odlet do Káhiry a po příletu prohlídka města. V programu mimo jiné: Egyptské muzeum - sbírka více než 120 tisíc exponátů ukazujících civilizaci starověkého Egypta, Tutanchamonovy poklady (zlatá maska, šperky a užitkové věci). Během prohlídky muzea využijeme sluchátka (dle nařízení muzea) - za poplatek 2 USD/os. Následně přejezd k Saladinově citadele, odkud se rozprostírá nádherné panorama Káhiry. Uvidíme také nejkrásnější islámskou památku v Káhiře - Alabastrovou mešitu Muhammada Alího. Během další prohlídky vejdeme do koptské čtvrti, kde uvidíme dva kostely datované do 4. století - visutý kostel Panny Marie, který je sídlem patriarchátu koptského kostela, stejně jako kostel sv. Sergeje, který je označen jako místo pobytu Svaté rodiny po útěku z Kanaánu před „Vražděním neviňátek“. Den zakončíme v bazaru Khan el Khalilly, kde bude možnost ochutnat místní speciality, kávu nebo čaj a zakouřit si vodní dýmku. Ubytování v hotelu v Káhiře. Večeře a přenocování. (Trasa cca 100 km + přelet)

Den 4
Po snídani přejedeme do Gízy, kde uvidíme Cheopsovu, Chefrenovu a Mykerinovu pyramidu (za příplatek možnost vstupu do Cheopsovy pyramidy - cca 300 EGP/os., je třeba jej nahlásit průvodci před vjezdem k pyramidám) a majestátní Sfingu. Po prohlídce přestávka na oběd v blízkosti pyramid v Gíze (za příplatek). Následně se vydáme do Sakkáry, abychom viděli nejstarší Stupňovitou pyramidou faraóna Džosera, stejně jako pozůstatky metropole starověkého Egypta - Memphisu, kde uvidíme mimo jiné zříceninu královského paláce a sochu Ramsese II. Návrat do hotelu v Káhiře. Večeře a přenocování. (Trasa cca 150 km)

Den 5
Po časné snídani přejezd do metropole na pobřeží Středozemního moře - do Alexandrie. Uvidíme zde římské katakomby - Kom El Shoqafa, římské divadlo ve tvaru podkovy s 13 mramorovými terasami, Pompejův sloup, přejedeme pobřežním bulvárem - Corniche a navštívíme novou Alexandrijskou knihovnu, která má svým rozsahem připomínat tu, která proslavila město ve starověku jako jeden z divů světa. Zastávka na fotografování u pevnosti Citadel of Qaitbay s přístavem. Po prohlídce přestávka na oběd a následně návrat do Káhiry. Večeře a přenocování. (Trasa cca 350 km)

Den 6
Po snídani vystěhování z hotelu a přejezd autobusem do Sharm El Sheikhu. Cestou přejezd tunelem pod Suezským průplavem. Odpoledne příjezd do Sharm El Sheikhu, ubytování a přenocování. (Trasa cca 500 km)

Den 7
Volný den na opalování nebo možnost využití fakultativního výletu např. do Národního parku Ras Mohammed nebo kláštera svaté Kateřiny. Večeře a přenocování v hotelu v Sharm El Sheikhu.

Den 8
Ráno vystěhování z hotelu (nejpozději do 12:00 hodiny) a transfer na letiště v Sharm El Sheikhu (přesné časy transferů uvede průvodce Rainbow na místě):
- pro klienty zůstávající na druhý týden pobytu v Sharm El Sheikhu - transfer do vybraného hotelu,
- pro klienty, kteří se vracejí do Polska - transfer na letiště.

Upozornění k programu
- Průvodce neprovází po muzejních objektech.
- Pořadí realizace bodů programu může být změněno či obráceno.
- Čas odletu/příletu se může změnit!
- „Staré dolary” nejsou v Egyptě akceptovány. Vezměte si s sebou dolary vydané po roce 2000.

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

Popis stravování

Dle programu

Popis ubytování

UbytováníHotely **** - (4 hotelové noci začínají v Šarm aš-Šajchu (2 na začátku a 2 na konci zájezdu) v hotelu Club Reef **** nebo podobném, 3 hotelové noci začínají v Káhiře v hotelu 4*)Vybavení hotelu:restaurace a barLodže:2lůžkové (možnost přistýlky), všechny klimatizované s koupelnou a obvykle se satelitní TV.Strava:all inclusive (při pobytu v Šarm aš-Šajchu) a snídaně a polopenze nebo večeře (při pobytu v Káhiře).UbytovanieHotely **** - (4 hotelové noci začínajúce v Sharm el Sheikhu (2 na začátku a 2 na konci zájezdu) v hotelu Club Reef **** alebo podobnom, 3 hotelové noci začínajúce v Káhire v hoteli 4*)Vybavenie hotela:reštaurácia a barLôžka:2-lôžkové (možnosť prístelky), všetky klimatizované s kúpeľňou a zvyčajne so satelitnou TV.Strava:all inclusive (během pobytu v Šarm aš-Šajchu) a raňajky a polpenzia alebo večera (během pobytu v Káhiře)..



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.