Symboly Egypta - Nil a pyramidy

****
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Egypt, Hurghada, Asuán, Edfu, Luxor, Abu Simbel, Káhira, Kom Ombo
Název ubytování Symboly Egypta - Nil a pyramidy
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem od 15 762 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Plavba komfortní lodí po Nilu (v programu All Inclusive) • Luxor • starověké Théby • působivý chrámový komplex v Karnaku • chrám bohyně Isis na ostrově Philae • chrám boha Hora v Edfú a chrám krokodýlího boha Sobeka v Kom Ombo • Egyptské muzeum v Káhiře • Gíza - nádherné pyramidy a Sfinga • za příplatek - pobyt ve slunné Hurghadě  • All Inclusive v hotelu v Hurghadě (v ceně) 

Den 1
Sraz u stanoviště Rainbow 2 hodiny před plánovaným odletem letadla na jednotlivých letištích. Odlet do Hurghady v Egyptě. Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Po celním a pasovém odbavení transfer do 4* hotelu (např. King Tut Aqua Park Beach Resort/Sunny Days Resprt Spa & Aqua Park (ex. El Palacio) nebo podobný). Čas na odpočinek po cestě. Večeře a přenocování.

Den 2
Snídaně. Před polednem informativní setkání. Následně volný čas na odpočinek a aklimatizaci, oběd. Ve večerních hodinách večeře v hotelu. Přenocování.

Den 3
Brzy ráno vystěhování a transfer autokarem do Luxoru. Snídaně formou balíčku na cestu. Po příjezdu do Luxoru se vydáme na prohlídku hrobek v „Údolí králů“ - byly ukryty ve skalních rozsedlinách, vytesány v neskutečných výškách a neuvěřitelně dlouhé, chránily těla faraonů spolu s jejich poklady (vstup do Tutanchamonovy hrobky za poplatek cca 450 EGP/os.). Následně uvidíme svatyni a hrobku královny Hatšepsut a Memnonovy kolosy - pozůstatky chrámu Amenhotepa III. Večer ubytování na 5* lodi, večeře. Po večeři fakultativní výlet (za poplatek cca 45 USD/os.) - návštěva Luxorského chrámu, přejezd kočárem po Luxoru a místním souqu (bazaru) a také odpočinek v tradiční kavárně u vodní dýmky a ibiškového čaje. Návrat na loď. Přenocování. (Trasa cca 280 km)
 
Den 4
Časně ráno, pro zájemce (za poplatek cca 120 USD/os.) - cca 40minutový let balónem nad západním břehem Luxoru. Snídaně na lodi. Následně pro zájemce fakultativní výlet (cca 50 USD/os.): Madinat Habu - nejlépe zachovaný Hrobový chrám na západním břehu Luxoru, postavený Ramsesem III., Vesnice řemeslníků s pozůstatky stavby města a hrobkami stavebních dozorců, které ohromují neobvyklými malbami. Po obědě prohlídka Luxoru, čili starověké Théby - „města sta bran“. Město Théby rozdělené Nilem na „město živých“ a „město mrtvých“, bylo svatyní trojice bohů: Amona, Muty a Khonse (chrám v Karnaku). Přejezd zdymadlem na Nilu a plavba do Edfú. Během plavby po Nilu účastníci zůstávají na lodi. Večeře a přenocování na palubě lodi, noční plavba. (Trasa cca 50 km - lodí)

Den 5
Po snídani prohlídka Edfú (cca 2 hod.), čili chrámového komplexu zasvěceného bohu Horovi - je to jeden z nejzachovalejších a nejkrásnějších chrámů v Egyptě, postavený ve 3. století př. n. l. Brzy odpoledne oběd na lodi. Následně plavba po Nilu do města Kom Ombo. Prohlídka Kom Ombo, kde u břehu Nilu uvidíme chrámový komplex zasvěcený bohům Sobekovi a Horovi. Večeře a přenocování na lodi, noční plavba do Asuánu. (Trasa cca 50 km - lodí)

Den 6
Po snídani vystěhování (skupině zůstanou k dispozici 2-3 kajuty) a volný čas na lodi nebo pro zájemce (za poplatek cca 100 USD/os.) výlet autobusem do Abu Simbel (odjezd ráno kolem 4:00 hodiny), kde uvidíme chrám zasvěcený bohům Re-Horakhty a Háthor. Chrám postavený Ramsesem II. pro sebe a Nefertari stále uchvacuje svou rozlehlostí a architektonickým bohatstvím. Druhou možností je výlet do núbijské vesnice, kde uvidíme malé krokodýly, núbijskou školu, vypijeme čaj v tradičním núbijském domě (cca 30 USD/os.). Oběd na palubě lodi. Odpoledne prohlídka Asuánu autobusem: ostrov Philea - chrámový komplex zasvěcený bohyni Isis přesunutý ze zaplavených oblastí na malebný ostrov. Transfer na vlakové nádraží v Asuánu. Přejezd nočním „lůžkovým“ vlakem z Asuánu do Káhiry (ve vlaku večeře a snídaně, pouze 2místné oddíly).
Upozornění! V některých termínech místo přejezdu vlakem možnost přeletu letadlem z Asuánu do Káhiry. 

Den 7
Ráno kolem 9:30 příjezd do Káhiry a prohlídka města. V programu mimo jiné: Egyptské muzeum - sbírka více než 120 tisíc exponátů ukazujících civilizaci starověkého Egypta, Tutanchamonovy poklady (zlatá maska, šperky a užitkové věci). Během prohlídky muzea využijeme sluchátka (dle nařízení muzea) - za poplatek 2 USD/os. Na další prohlídku pojedeme do Gízy, kde uvidíme pyramidy: Cheopsovu, Chefrenovu, Mykerinovu (za příplatek možnost vstupu do Cheopsovy pyramidy - cca 600 EGP/os., je třeba nahlásit zájem o vstup průvodci před odjezdem k pyramidám) a majestátní Sfingu. Po prohlídce přestávka na oběd nedaleko pyramid v Gíze (za poplatek). Následně transfer do Hurghady. Pozdě večer příjezd do Hurghady a ubytování ve 4* hotelu (např. King Tut Aqua Park Beach Resort/Sunny Days Resprt Spa & Aqua Park (ex. El Palacio) nebo podobném). Ve večerních hodinách večeře a přenocování. (Trasa cca 480 km)
 
Den 8
Ráno vystěhování z hotelu (nejpozději do 12:00 hodiny) a transfer na letiště v Hurghadě. Přesné časy transferů uvede průvodce Rainbow na místě, den před odletem.
 - Klienti zůstávající na další 3 noci nebo na druhý týden pobytu v Hurghadě - transfer do vybraného hotelu (popisy hotelů v sekci o Hurghadě).
- Klienti, kteří se vracejí do Polska - transfer na letiště a odlet do Polska.

Upozornění k programu
- Program je rámcový. Pořadí realizace bodů programu může být změněno či obráceno. - Průvodce neprovází po muzejních objektech.
 - „Staré dolary” nejsou v Egyptě akceptovány. Vezměte si s sebou dolary vydané po roce 2000.

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.
Základní cena zahrnuje: přelet charterovým letadlem do Hurghady, letištní taxy, ubytování v hotelech (celkem 7 nocí): 3 noci v Hurghadě ve 4* hotelu (2 noci na začátku a 1 noc na konci výletu), 1 noc v nočním lůžkovém vlaku z Asuánu do Káhiry, 3 noci na lodi; stravování: All Inclusive v hotelech v Hurghadě a na lodi (snídaně, obědy a večeře, místní alkoholické a nealkoholické nápoje, káva, čaj, voda, sycené nápoje dle programu All Inclusive v daném hotelu); transfery klimatizovaným autokarem; noční lůžkový vlak z Asuánu do Káhiry (večeře a snídaně ve vlaku, pouze dvoumístné oddíly), služby polského zástupce během odbavení na letišti v Polsku, služby polského průvodce nebo polsky mluvícího zástupce místního kontrahenta během poznávací části, balíček pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel). 

Základní cena nezahrnuje: egyptské vízum (cca 25 USD/os., platí se na letišti), náklady na realizaci programu: ceny vstupenek, sluchátka během prohlídky muzea v Káhiře (cca 2 USD/os.), služby místních průvodců, nosičů zavazadel, řidičů atd. (celkem cca 380 USD/os., povinný poplatek placený na místě), fakultativní výlety (ceny uvedené v programu) a jiné osobní výdaje.

Důležité! Přečtěte si aktuální Covid podmínky vstupu do země.

Název zájezdu v polském jazyce: Symbole Egiptu - Nil i piramidy
Kód zájezdu: EGK

Popis stravování

Dle programu

Popis ubytování

UbytováníHotely *** průměrného standardu, 7 zahájených hotelových nocí. V Hurghadě 3 započaté hotelové noci (2 na začátku a 1 na konci zájezdu) v hotelu Empire3* nebo podobném, případně 4* Grand za příplatek; 1 noc v lůžkovém vlaku z Asuánu do Káhiry.

Pokoje: 2lůžkové (možnost přistýlky), všechny klimatizované s vlastním sociálním zařízením a obvykle se satelitní TV.

Stravovací zařízení:v hotelu je restaurace a bar.

Stravování:snídaně a obědy nebo večeře (dle popisu v programu).

Prohlídka Nilu lodí ****- (3 započaté noci v hotelu).

Kabiny:pohodlné a klimatizované, 2lůžkové (možnost přistýlky) s koupelnou a WC.

Stravovací zařízení:restaurace, bar, malý bazén a lehátka.

Stravování: All Inclusive na palubě: včetně místních alkoholických (pivo, víno) a nealkoholických nápojů (džusy, voda, perlivé nápoje) podávaných v hlavním baru, obvykle od 10.00 do 22.00.

Poznámka!!!Nápoje se podávají v plastových kelímcích.UbytovanieHotely *** průměrného štandardu, 7 začatých hotelových nocí. V Hurghade 3 začaté hotelové noci (2 na začátku a 1 na konci zájezdu) v hotelu Empire3* nebo podobně, případně 4* Grand za příplatok; 1 noc v lôžkovom vlaku z Asuánu do Káhiry. Postele: 2-lůžkové (možnost přístelky), všechny klimatizované s vlastní koupelnou a obvykle se satelitní TV. Stravovacie zariadenia:v hoteli je reštaurácia a bar. Strava:raňajky a obedy nebo večere (podle popisu v programu).Túra loďou po Níle ****- (3 začaté noci v hotelu). Kabiny:pohodlné a klimatizované, 2-lůžkové (možnost přístelky) s koupelnou a WC. Stravovacie zariadenia:reštaurácia, bar, malý bazén a ležadlá.Strava:raňajky, obedy a večere. Za příplatok verze All Inclusive na palube: včetně místních alkoholických (pivo, víno) a nealkoholických nápojů (džúsy, voda, šumivé nápoje) podávaných v hlavnom bare, zvyčajne od 10.00 do 22.00 h. Poznámka!!!Nápoje se podávají v plastových pohárech.



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.