Azurové pobřeží na kole

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Francie
Typ ubytování Hotel chata nebo ubytovna
Druh zájezdu Aktivní, na kolo
Cena za osobu celkem od 17 700 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Cykloturistika v jižní Provence (Francie)

Program zájezdu

1. den

Předpokládaný odjezd kolem 11 hod. z Brna přes Prahu a Plzeň. Noční přejezd Německa na jih Francie.

2. den

Úvodní setkání s nefalšovanou provensálskou krajinou v oblasti krásných přívětivých vesniček Le Castellet a Le Beausset se snovým výhledem. Zahřívací etapa s možností prvního koupání v moři na pláži v Les Lecques. (30 km, ↑300 m, ↓700 m)

3. den

A: Okružní jízda s výjezdem na proslulou pobřežní silničku La Route des Cretes s nezapomenutelnými výhledy. Prohlídka turisty vyhledávaného letoviska Cassis a průjezd pod severní stranou přímořských útesů (40 km, ↑900 m, ↓900 m). B: Přídavek přes městečko Ceyreste s možností zařazení MTB alternativy (+10 km, ↑+100 m, ↓+100 m).

4. den

Den bez kola: A: Turistika po bělostných, z moře vyrůstajících útesech Les Calanques s možností úžasného osvěžujícího koupání v průzračně čisté vodě zálivu En Vau a závěr v příjemném letovisku Cassis (6 hod, ↑500 m, ↓700 m). B: Navíc dva další útesy: Belvedere a Calanque du Devenson (+2 hod, ↑+300 m, ↓+300 m).

5. den

Po pobřeží od pláže k pláži: A: Koupání na nejrůznějších plážích Azurového pobřeží, kde si každý najde tu svoji. Návštěva přímořského letoviska Bandol proslaveného skvělým červeným vínem, které si nezadá ani ve srovnání s legendárním Châteauneuf du Pape (40 km, ↑450 m, ↓450 m). B: Navíc ostrý výjezd na vrchol výběžku Massif du Cap Sicié až k sakrální stavbě Notre Dame du Mai s krásným výhledem na moře (+3 km, ↑+100 m, ↓+100 m).

6. den

Okruh okolo pohoří Ste Victoire. A: Od přehrady Lac de Bimont, přes obdiv vzbuzující hřeben pohoří Ste Victoire a průjezd pod jeho jižní stranou až do provensálskou atmosférou nasáklého města Aix en Provence (45 km, ↑600 m, ↓850 m). B: Navíc po zapadlé silničce mezi skalami a s výhledy na severní stranu masivu Ste Victoire až od vesniček Jouques a Rians (+25 km, ↑+250 m, ↓+250 m). Na obou variantách nás čeká ochutnávka výborného francouzského vína.

7. den

Odpočinkový den: Prohlídka historií, mýdlem a tradiční provensálská rybí polévka provoněné Marseille. Možnost výletu lodí na osamělý, hrůzu nahánějící ostrov s vězením Château d'If, známý z knih Alexandra Dumase Hrabě Monte Christo.

8. den

Horská etapa: A: Stoupání na hřeben pohoří Sainte Baume, masiv známý milovníkům rallye, a následný zasloužený sjezd serpentinami z průsmyku Col de l'Espigoulier (725 m) až do městečka Gémenos (40 km, ↑500 m, ↓750 m). B: Navíc sjezd s dechberoucími výhledy do St Zacharie, údolím do Auriolu a poctivé stoupání do sedla Col de l'Espigoulier (725 m) (+20 km, ↑+450 m, ↓+450 m).

9. den

Au Revoir Provence. Rozloučení s mořem a dopolední odjezd do ČR.

10. den

Návrat přes Německo a příjezd do Plzně, Prahy a Brna v ranních hodinách.



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.