Korsika - turistika pro aktivní rodinky

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Francie
Typ ubytování Vlastní stany
Druh zájezdu Aktivní, na hory - turistika
Cena za osobu celkem od 18 200 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Perla středomoří - přírodní krásy, města, moře, kaskády a tůně

Program zájezdu

1. den

Předpokládaný odjezd kolem 13 hod. (bude upřesněno v závěrečných informacích) z Brna, přejezd přes Rakousko do Itálie.*

2. den

Dopolední trajekt na Korsiku, koupání na krásné písčité pláži u Bastie, přejezd na západní pobřeží do Porta, ubytování na 4 noci.*

3. den

Lehká túra z průsmyku Col de Vergio (1477 m) k salaším Radule, koupání v kaskádách pod vodopády. (6 km, ↑250 m, ↓250 m)

4. den

Oblast Calanches (UNESCO): Jedna z nejhezčích korsických pláží Arone, cestou výšlap na nejzápadnější výběžek Corse du Sud Capo Rosso s janovskou věží a výhledem na všechny strany (7 km, ↑400 m, ↓400 m). Při návratu zastávka v obci Piana, zapsané na seznamu nejkrásnějších francouzských obcí.

5. den

Vodní túra kaskádami či po lesní pěšině v soutěsce Spelunca z Evisy přes Otu do Porta s koupáním v několika tůních po trase (11 km, ↑250 m, ↓950 m). Alternativně možnost výletu lodí z Porta přes zátoku Girolata za mořskou faunou do přírodní rezervace Scandola, případně podél rudých skal Les Calanches (UNESCO).

6. den

Údolí řeky Fango, koupání v kaskádách a tůních se sluncem prohřátou čirou vodou (3 km, ↑50 m, ↓50 m). Prohlídka starobylého Calvi s citadelou, restauracemi a kavárnami na nábřeží, starým přístavem a krásnou písčitou pláží. Přejezd autobusem do malebného města Saint Florent, ubytování na 3 noci.

7. den

Po členité pobřežní stezce Sentier du Littoral k majáku Punta Vecchiaia, po cestě řada odlehlých zátočin vybízejících ke koupání. (7 km, ↑100 m, ↓100 m)

8. den

Po stezce Phare de la Mortella ke zřícenině strážní věže Tour de la Mortella, cestou nedotčené písečné pláže Fornali, Santu a Loto. Návrat do St-Florent lodí. (12 km, ↑200 m, ↓200 m)

9. den

Au revoir, Corse! Rozloučení s mořem dopoledním koupáním. Přejezd autobusem do Bastie, odpolední trajekt do Livorna. Noční přejezd Itálie.*

10. den

Příjezd do Brna dopoledne.*



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.