Provence na kole

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Francie
Typ ubytování Hotel chata nebo ubytovna
Druh zájezdu Aktivní, na kolo
Cena za osobu celkem od 18 900 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Pohodově krajem vína a levandule, starobylá městečka a moře

Program zájezdu

1. den

Předpokládaný odjezd v 10 hod. z Brna přes Prahu a Plzeň, noční přejezd Německa na jih Francie.

2. den

Z Pernes les Fontaines se 41 kašnami přes historická městečka Saint Didier a Venasque k mohutné vyvěračce Fontaine de Vaucluse. Ubytování v kempu. (40 km, ↑600 m, ↓600 m)

3. den

A: Kamenné chýše Bories, cisterciácký klášter Abbaye de Sénanque s levandulovým polem, visuté město Gordes a miniaturní Joucas (40 km, ↑700 m, ↓600 m). B: Navíc vesnička Lioux uvězněná pod obrovskou skálou a následný sjezd pustým kaňonem k St. Saturninu (+25 km, ↑+400 m, ↓+400 m). Obě etapy se spojí v okrovém Roussillon a končí u římského mostu Pont Julien.

4. den

A: Ze středověkého Bonnieux po Luberonské cyklostezce přes tajemné sídlo Markýze de Sade v Lacoste, kolem zříceniny hradu v Ménerbes do města duchů Oppède le Vieux (40 km, ↑400 m, ↓650 m). B: Z Bonnieux vyhlídkovou hřebenovkou s rozsáhlým cedrovým lesem, sjezd do Oppède le Vieux a prohlídka „našeho“ městečka L'Isle-sur-la-Sorgue, nazývaného provensálské Benátky (60 km, ↑700 m, ↓950 m).

5. den

A: Výhled na celý Luberon ze zapadlé vesničky Saignon. Sjezd do středověkého Aptu. Po Luberonské cyklostezce podél říčky Calavon do Céreste s krásně zrenovovaným římským mostem (35 km, ↑300 m, ↓500 m). B: Kaňonem Lourmarin do stejnojmenného historického města s renesančním zámkem. Kolem pohoří Velký Luberon přes Cucuron, známý z mnoha filmů, přes luberonský hřeben do Céreste (55 km, ↑700 m, ↓900 m).

6. den

Odpočinkový den bez kola. Návštěva papežského Avignonu a koupání ve Středozemním moři v Saintes Maries de la Mer, možnost výletu lodí v deltě malé Rhôny v oblasti Camargue.

7. den

Královská etapa z Mont Serein přes vrchol Mont Ventoux (1909 m) (kultovní místo cyklistů z celé Evropy), parádní sjezd s převýšením 1600 m. Levandulová pole poblíž města Sault, úchvatným kaňonem Nesque do Villes sur Auzon (60 km, ↑700 m, ↓1850 m). Pro zájemce výzva ve formě vrcholové prémie z Malaucéne na Mont Ventoux (+20 km, ↑+1000 m).

8. den

Zajímavostmi nabitá etapa z antického i van Goghova městečka St Rémy přes slavnou katedrálu obrazů Carrières de Lumières s audiovizuálním představením a druhé nejnavštěvovanější místo Francie Les-Baux-de-Provence na skalním ostrohu v pohoří Alpilles do kamenné vesničky Eygalières. (40 km, ↑500 m, ↓650 m)

9. den

Odjezd přes slavné Châteauneuf du Pape, ochutnávka a nákup pověstného vína. Noční přejezd přes Německo.

10. den

Příjezd přes Plzeň a Prahu do Brna v dopoledních hodinách.



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.