Romantická Korsika

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Francie, Corse du Sud, Bonifacio
Typ ubytování Chata
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 16 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Poznejte s námi překrásný ostrov se špatnou pověstí, jak Korsiku charakterizoval Arnošt Černík ve své knize "Na ostrově krevní msty". Strmé hory na Korsice dosahující výšky přes 2 500 metrů se zde tyčí nad průzračným mořem. Vychutnáte návštěvy starobylých městeček Korsiky, zasazených v překrásné přírodě, i koupání na západním pobřeží Korisky. Ostrov Korsika, jehož nejkrásnější subtropická příroda nabízí nejen azurové moře s fantastickým pobřežím, ale i štíty horských velikánů, romantické kaskády a zákoutí ve stínu staletých pinií a korkových dubů.

Popis dopravy:
z Prahy a z Plzně

Popis stravování

V ceně zájezdu je 7x snídaně a 6x večeře připravované na místě českou kuchařkou. Na snídaně dostane každý klient na celou dobu pobytu půlku chleba, půlku vánočky, půl másla, marmeládu, sýr plátkový i tavený, balíček salámu, paštiku, kávu, čaj. Ke konci týdne nakupuje kuchařka pro klienty čerstvé bagety. K večeři se vaří klasická česká jídla (např. uzené, knedlík, zelí; rajská omáčka, těstoviny, hovězí maso; čočka s párkem; bramborová kaše, sekaná; vepřová na paprice s rýží apod.). K tomu je vždy polévka. Klienti si každý večer chodí na chatku, ve které bydlí kuchařka a připravuje večeře a dostávají večeři v termoboxu, ve kterém si ji odnesou na svou chatu. Není možné společné stravování v jídelně, protože zde nejsou žádné takovéto vhodné prostory. Klienti zároveň vždy pro jednu chatu dostanou do hrnce polévku. K večeři je na závěr buchta nebo sušenka. V každé chatě je mikrovlnná trouba, ve které je možno si jídla přímo v termoboxech přihřát. Termoboxy se nevr...

Popis ubytování

Na Korsice je ubytování v krásné zátoce v oblasti letoviska Propriano (8 km). Kemp l´Esplanade, Olmeto Plage je umístěn ve svahu v lesoparku s přímým přístupem k moři (200 - 400 m dle umístění chaty). V kempu se nachází minimarket (8-10, 17-20 otevřeno, bagety na objednávku den předem), kemp má vlastní písčitou pláž (bez lehátek a slunečníků) a bazén (denně 8-19, zákaz vstupu v šortkových plavkách). V rámci kempu nejsou žádné odpadkové koše, ale jsou centrálně umístěné popelnice (kontejnery) v areálu kempu.
Upozorňujeme na přísný noční klid mezi 23. hod. a 7. hod. ranní. Při porušení jsou postihy.
Ubytování je v chatách, které mají 2 oddělené ložnice (jedna menší ložnice většinou s patrovými postelemi, kde jsou k dispozici dvě deky + 2 polštáře, jedna větší ložnice s manželským dvojlůžkem, kde je k dispozici jedna velká deka + 2 polštáře), kuchyňku a sociální zařízení. Chatky se obsazují 4 osobami. Doporučujeme vlastní toaletní papír, ručník. Doporučujeme baterku - ubytování probíhá většinou pozdě večer.
Po příjezdu je nutno zaplatit za každou chatu kauci a to ve výši 15 € / os. a pobyt. Na závěr se kauce vrací po zkontrolování chat. !!! Do chat je třeba vlastní ložní prádlo. Chaty je
potřeba zanechat na konci pobytu uklizené!!! Doporučujeme místo povlečení vzít dvě prostěradla, v některých ložnicích je jedna velká deka na manželské dvojlůžko. Možnost objednání předem v CK povlečení (2 prostěradla a povlak na polštář) v ceně 12 € za velkou postel nebo 10 € za malou postel (2 prostěradla a povlak na polštář).

Program zájezdu

1. den

Odjezd z Prahy v poledních hodinách (výjimečně může být odjezd v podvečerních hodinách, podle trajektu).

2. den

Trajektem do přístavu BASTIA na KORSICE . V případě ranního trajektu návštěva starobylého CORTE s hrdě se tyčící citadelou pod horskými velikány. Překrásným hornatým vnitrozemím pokračujeme na západní pobřeží do jedné z nejkrásnějších zátok PROPRIANO se stejnojmenným městečkem, která je ideálním místem k podnikání výletů po celé Korsice.

3. den

Dopoledne odpočinek u moře, kde dlouhá písčitá pláž na jedné straně zakončená městečkem a na druhé skalisky s janovskou věží skýtá každému co žádá. Odpoledne prohlídka městečka PROPRIANO.

4. den

Ráno pro zájemce výlet do nitra ostrova Korsika s turistikou s překrásnou scenerií skalních věží BAVELLA, které patří k nejznámějším atrakcím ostrova. Odpoledne pobyt u moře.

5. den

Koupání a pobyt u moře. Odpoledne pro zájemce návštěva nedalekého proslulého naleziště prehistorické kultury FILITOSA s mnoha menhiry.

6. den

Návštěva bizarních skal CALANCHE (UNESCO). Po krátké procházce touto pastvou pro oči, kde barevné skalní útvary ostře kontrastují s azurovou hladinou moře, pokračujeme do nedalekého městečka PORTO , které je jednou z dalších perel Korsiky . Při zpáteční cestě zastávka v Napoleonově městě AJACCIO , kde navštívíme jeho rodný dům s muzeem. Vyvrcholením dne bude vyhlídka od Tour de la Parate na proslulé "Krvavé ostrovy", které byly kdysi útočištěm pirátů. Příjezd zpět v pozdních hodinách.

7. den

Ráno si prohlédneme "nejkorsičtější" město SARTENE . Z úzkých křivolakých uliček na nás dýchne duch minulosti krevní msty a pirátských výprav. Pokračujeme do vyhlášeného BONIFACIA . Prohlídka města, které je se svými bělostnými útesy řazeno k největším pozoruhodnostem Evropy. Pro zájemce krásná projížďka lodí pod skalnatými útesy.

8. den

Koupání a pobyt u moře.

9. den

Přístav BASTIA - prohlídka významného přístavního města s širokými třídami a starým centrem. Trajekt, odjezd do ČR.

10. den

Návrat do ČR.



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.