To nejkrásnější z Nice + Grasse + Azurové Pobřeží (letecky z Ostravy – Krakova)

***
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Francie
Ubytování 3* hotel v Nice
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 27 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Azurové moře, opojná vůně jasmínu, zákulisí filmového Cannes, monacká exotika, svět francouzských parfémů… Sladká Francie. Zažijte ji! Uvidíte kouzelné Nice, perlu jižní Francie, projdete se po slavné třídě de la Croisette a nakouknete do života knížecí rodiny. Vychutnáte si přístavy plné luxusních jachet i provoněné Grasse. Poznávejte všemi smysly – dopřejte si Francouzskou riviéru naplno! 

Popis stravování

snídaně formou bufetu během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení poblíž hotelu je možnost individuálního stravování

Popis ubytování

ubytování je v 3* hotelu v blízkosti Nice
pokoje jsou menší s vlastním soc. zařízením, denně uklizeny

Program zájezdu

1. den

Dle letových řádů odlet z Krakova, přílet do Nice. Po příletu bude následovat přesun na hotel a ubytování. V závoslosti na letových řádech prohlídka Nice.

2. den

Celý den strávíme v ministátu Monako, nevynecháme sídlo královské rodiny, oceánografické muzeum, přístav a ani čtvrť Monte Carlo. Po snídani přejezd do jednoho z evropských ministátů, Monaka, který je pro své moře, mrakodrapy a hory přezdívaný „Miami Středomoří“. Začneme prohlídkou Starého města s Knížecím palácem, před kterým probíhají slavné výměny stráží, dále uvidíme nádhernou monackou katedrálu s hroby hollywoodské krásky a monacké kněžny Grace Kelly a dalších členů knížecí rodiny, nebo slavné Oceánografické muzeum.  Odpoledne se vydáme podél monackého přístavu a slavného okruhu formule 1 do monackého hlavního města Monte Carla ke světoznámému kasinu architekta Garniera. Úzké malebné uličky s malými krámky, hospůdkami a restauracemi, které přímo lákají dovnitř, přístav, pláže, exotická zahrada či řada krásných parků vám budou k dispozici v rámci individuálního volna. Ve večerních hodinách se vrátíme zpět na hotel do Nice.

3. den

Provoněný den nás čeká v městě parfémů Grasse a odpoledne strávíme červeném koberci v Cannes, projdeme si ale i staré centrum. Ráno se vydáme do městečka Grasse, proslaveného výrobou světoznámých francouzských parfémů. Oblast je úrodná především díky dostatku vody v okolních kopcích a právě proto je region nazýván světovým hlavním městem vůní. Město je obklopeno rozlehlými poli a lány jasmínu, fialek, růží a mnoha dalších květin, ze kterých se parfémy vyrábějí. Navštívíme Muzeum parfémů a společně se vydáme do některé z místních typických francouzských parfumérií.  Odpoledne následuje přesun veřejnou dopravou do centra filmového dění, do Cannes. Zamíříme k festivalovému paláci, kde se každoročně koná Mezinárodní filmový festival a před nímž jsou otisky dlaní slavných osobností. Nádherný pohled na město se nám naskytne, když vystoupáme na vrchol kopce Le Suquet, kde se nachází staré historické jádro s kostelem a pozůstatky hradu, v jehož prostorách je dnes umístěno muzeum de la Castre. Jsou v něm k vidění zejména artefakty dávných amerických a himalájských kultur. Nevynecháme ani procházku po slavné třídě de la Croisette, lemované zahradami, palmami, luxusními butiky a hotely. Na protější straně tohoto honosného bulváru se do nekonečna táhnou možná nejlepší písečné pláže Azurového pobřeží.  Návrat do Nice ve večerních hodinách.

4. den

Poslední den budeme zkoumat Nice, nevynecháme slavnou Anglickou promenádu nebo vrcholek Le Chateau, ze kterého je krásný pohled nejen na promenádu, ale i na starý přístav. Po snídani společně s průvodcem zakončíme zájezd prohlídkou tohoto stále pulsujícího a vyhledávaného letoviska na Riviéře, které je pátým největším městem ve Francii. Uvidíme centrální náměstí Masséna s fontánou, květinové trhy Cours Saleya či Promenade des Anglais, která se rozprostírá kolem Andělské zátoky. Zvládneme i výstup na vrcholek Le Chateau – místo bývalé pevnosti, odkud je krásný výhled na město a na starý přístav. V uličkách Starého města si vychutnáme výbornou francouzskou gastronomii a načerpáme atmosféru francouzského jihu.

5. den

Dle letových řádů odlet z Nice zpět do Krakova. V závislosti na letových řádech možný program. Přesun transferem na letiště a odlet do Krakova.

Informace

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel

Zavazadlo v ceně zájezdu: kabinové zavazadlo o rozměrech 40 x 30 x 20 cm (tato zavazadla patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček) Zavazadlo v ceně zájezdu: odbavované zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 23 cm a max. hmotnosti 10 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí) Zavazadlo za příplatek 2 000 Kč: odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí) Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak. Hmotnosti zavazadel nelze sčítat. Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Cestovní pojištění

Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)Srovnání pojištění



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.