To nejlepší z Korsiky + Menhiry Ve Filitose + Koupání Ve Středomoří (letecky z P

***
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Francie
Ubytování 3* hotely
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 46 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Francie s italským nádechem… Míříme na čarokrásnou Korsiku. Z paluby lodi spatříte divoké skalní útvary Calanches a projdete se soutěskou Spelunca. Poznáte barevnou Bastii, korsickou duši města Corte, bělostné Bonifacio nebo Napoleonovo Ajaccio. Dáte si mořské plody i víno. Objevíte tajuplné menhiry. A zrelaxujete u moře. Připraveni na Korsiku? Zažijte ji tělem i duší!

Popis stravování

v hotelích jsou podávány kontinentální snídaně (bageta, croissant, máslo, marmeláda, čaj, káva) během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení

Popis ubytování

hotely na Korsice (poblíž centra města)
ubytování je v menších pokojích s vlastním soc. zařízením, Wi-Fi, TV

Program zájezdu

1. den

Odlet z Prahy, s přestupem, a přílet do Ajaccia. Po příletu na Korsiku bude v závislosti na letových řádech možný program ve městě Ajaccio. Procházka, večeře nebo koupání.

2. den

Poznávání Korsiky začneme prohlídkou nevšedních přírodních útvarů, které nejspíš modeloval sám ďábel. Pak se projdeme soutěskou Spelunca a navštívíme perlu ostrova, malebné Porto. Po snídani se vydáme ke skalním útvarům Calanches (Calanques de Piana), které jsou zapsány na seznamu UNESCO. Oranžové a růžové útesy spadající do moře popsal Guy de Maupassant jako „hrůzný zvěřinec zkamenělý vůlí extravagantního boha“ zejména proto, že ve skalách objevíme nejrůznější zvířecí i lidské postavy. Zastavíme se u tzv. Psí hlavy s možností pěší procházky stezkou dolů na zkamenělinu Hrad. Poté na nás čeká soutěska Spelunca, jedinečný přírodní žulový útvar táhnoucí se v délce dva kilometry. Příkré žulové útesy ohraničují zelenou vodu bystřiny a efekt temna dotváří okolní ostré vrcholky hor. Dojedeme k prvnímu mostu a společně se můžeme projít k druhému mostu stezkou, která je zčásti kamenitá. Divokou přírodu zde střídá koupání v tůních, v řece a odpočinek. Odpoledne dorazíme do města Porto, které bývá nazýváno perlou Korsiky. Zde se budeme moci vykoupat na krásné oblázkovo-písečné pláži nebo třeba můžeme navštívit historickou obrannou věž na útesech nad městem.

3. den

Dnešek bude především ve znamení mořeplavby. Nejprve si vychutnáme Korsiku z paluby lodi. Při plavbě nevynecháme ani rezervaci Scandola. A odpoledne vyrazíme po stopách Kryštofa Kolumba. Po snídani se nalodíme a budeme se plavit na lodi dvě hodiny podél korsického pobřeží. Prozkoumáme společně severní stranu zálivu u města Porto, nevynecháme přírodní rezervaci Scandola, zapsanou na seznamu světového dědictví UNESCO. Zdejší přírodní útvary vznikly sopečným výbuchem před mnoha miliony let a následná eroze tak vytvořila množství úžasných jeskyní, slují a puklin ve všech možných barvách. Sopečná krajinná rezervace a atypické barvy útesů a skal, které ji tvoří, činí z této lokality jednu z nejznámějších na Korsice, a to jak pro svou krásu, tak pro svůj divoký a zachovalý charakter.  Čeká nás i malý rybářský ráj, záliv Girolata (UNESCO), kde se nachází stejnojmenná vesnička, která je přístupná pouze po vodě nebo pěšky. Odpoledne navštívíme město Calvi, jež je známé nejen svými jazzovými festivaly. Jeho obyvatelé jsou skálopevně přesvědčeni, že právě v jejich městě se v 15. století narodil mořeplavec Kryštof Kolumbus. Podíváme se též na hradby místní monumentální Citadely a ke katedrále sv. Jana Křtitele ze 13. století.

4. den

Čekají na nás dvě úžasná města ostrova. Prvním je metropole Bastia, která se pyšní barokními kostely a secesními budovami. A druhým je samotná duše Korsiky, město Corte. Tento den zahájíme prohlídkou největšího města Korsiky Bastia. Středomořskou atmosféru nasajeme nejprve na hlavním náměstí Place St-Nicolas, kde navštívíme krásný secesní obchod Maison Mattei, ve kterém si mohou zájemci koupit typické korsické likéry. Prozkoumáme i starou část města, které dominují úzké uličky, barokní kostely i vysoké obytné domy a vybledlé fasády secesních budov. Odpoledne se vypravíme do města Corte, které je prý ztělesněním korsické duše. Projdeme si toto osaměle ležící městečko vklíněné mezi skaliska a horské hřebeny a zájemci budou moci navštívit místní Citadelu a Korsické muzeum. V Corte se zrodil korsický nacionalismus, právě zde vznikla v roce 1731 první Národní ústava. Ubytování v Corte.

5. den

Dnes se vydáme na nejfotogeničtější místo celého ostrova. Je jím město Bonifacio, které už z dálky láká bělostnými útesy. Odpoledne si pak užijeme koupání na samotném jihu ostrova. Ráno se vypravíme do města Bonifacio, které je jednou z největších korsických atrakcí. Město ležící na poloostrově z bílého vápence a pohled na bělostné skalní útesy je nezapomenutelný. Vydáme se na prohlídku starého města, začneme u Citadely a postupně budeme sestupovat níže do města a blíže k moři. Nevynecháme schody krále Aragona. Tvoří je celkem 187 schodů, jež dle oficiálních zdrojů vytesali mniši v 15. století. Legenda praví, že kamenné schody vytesali vojáci krále aragonského za jedinou noc. Společně si můžeme užít plavbu kolem útesů, během které si vychutnáme nejen vyhlídky na město a skály, ale doplujeme také k místním mořským jeskyním, hrajícím všemi barvami. Volno k individuálním zájmům, procházce po pobřeží či koupání. Ubytování v Bonifaciu.

6. den

Dopoledne se zastavíme ve městě Sartène, kterému se přezdívá bašta banditismu. Poté budeme pokračovat do města Propriano, kde se budeme věnovat zejména odpočinku u moře. Cestou na sever se vydáme do spletitých kamenných uliček města Sartène. Toto město je snad nejkorsičtější ze všech korsických měst, pyšní se nejzachovalejším historickým jádrem a bývá též nazýváno „baštou banditismu a krevní msty“.  Naším hlavním cílem bude ale městečko Propriano, vcelku rušné letovisko na západním pobřeží ostrova. Čeká nás odpoledne plné relaxu, koupání či ochutnávek korsické gastronomie. Ubytování v Proprianu.

7. den

Korsické zážitky završíme ve Filitose. Společně zjistíme, co skrývá zdejší historické naleziště. Na závěr pak prozkoumáme hlavní město Ajaccio, rodiště Napoleona Bonaparte. Dopoledne navštívíme jeden z nejvýznamnějších archeologických areálů na Korsice ve Filitose. Kromě muzea s mnoha exponáty si tu budeme moci prohlédnout prehistorické menhiry a tajuplné stavby z kyklopského zdiva zvané torri.  Odpoledne nás čeká hlavní město ostrova Ajaccio, ve kterém se narodil slavný, ale i nenáviděný vojevůdce Napoleon Bonaparte. Uvidíme zde několik jeho památníků, zájemci budou moci navštívit i Napoleonův rodný dům. Projdeme se kolem moderního i starého rybářského přístavu a uvidíme středověkou pevnost, ve které dodnes sídlí jednotky francouzské cizinecké legie. Celou Korsiku provázejí jedlé kaštany, od mouky a koláčů až po zmrzlinu. Perfektní suvenýr, který můžeme v Ajacciu nakoupit. Nocleh v Ajacciu.

8. den

Dle letových řádů odlet zpět do ČR. V závislosti na letových řádech možné volno ve městě Ajaccio, následný odjezd na letiště a odlet zpět do Prahy (let s přestupem).

Informace

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění

Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)Srovnání pojištění



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.