To nejlepší z Paříže nejen pro 65 a Versailles (letecky z Ostravy – Krakova)

***
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Francie
Ubytování 3* hotel v Paříži
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 21 490 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Paříž je vždy dobrý nápad… V klidném tempu poznáte Eiffelovu věž, načerpáte energii v příjemném parku u Invalidovny a dáte si skleničku typického francouzského moku u katedrály Notre-Dame. Vychutnáte si nejkrásnější památky při plavbě lodí po Seině i procházku zahradami ve Versailles. A náš zkušený průvodce zařídí vše potřebné. Dopřejte si Paříž v pohodě a v každém věku!

Popis stravování

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Popis ubytování

ubytování v hotelích v jednolůžkových a dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování je v menších pokojích s vlastním soc. zařízením

Program zájezdu

1. den

Přílet do Paříže, v závislosti na letových řádech možný program s průvodcem. Odjezd z Ostravy na letiště do Krakova – odvoz je v ceně zájezdu: u vybraných termínů navíc VIP vyzvednutí u domu. Po příletu do Paříže transfer autobusem na hotel, ubytování. V závislosti na čase příletu bude následovat program s průvodcem.  

2. den

Pohodové poznávání nejslavnějších symbolů Paříže. Nevynecháme Eiffelovu věž, Panthéon či katedrálu Notre-Dame. Odpočineme si v parku u Invalidovny a užijeme si plavbu po Seině. Po snídani se vydáme na prohlídku města. Den zahájíme návštěvou největší dominanty Paříže – Eiffelovy věže. Z jejího vrcholu nás bude čekat nádherný výhled. V případě zájmu můžeme procházkou po Martových polích dojít k budovám Vojenské akademie a Invalidovny. Tady můžete navštívit tři různá muzea vojenství, poklonit se u hrobky Napoleona Bonaparte, načerpat energii v přilehlém parku nebo si dát oběd v místním bistru. Odpoledne si užijeme romantickou plavbu po Seině. Z paluby lodě se nabízí nevšední pohled na většinu pařížských památek, včetně Eiffelovy věže. V podvečer se vydáme na pohodovou procházku Latinskou čtvrtí, kde nás bude čekat zejména národní památník Panthéon, kde odpočívají nejvýznamnější francouzské osobnosti (jsou zde pochováni např. Voltaire, Alexandre Dumas nebo Victor Hugo). Cestou do centra pak projdeme kolem budovy univerzity Sorbonna či muzea středověku v Palais de Cluny. Naším dnešním hlavním cílem však bude samotné srdce Paříže, ostrov Cité. Dominantou ostrova na Seině a také celého města je bezesporu katedrála Notre-Dame, v jejímž okolí si na závěr dne vychutnáme skleničku některého typicky francouzského moku. Návrat na hotel ve večerních hodinách s průvodcem nebo individuálně.

3. den

Celodenní odpočinek za městem ve Versailles. V samotném městečku navštívíme úžasné trhy. Pak už si vychutnáme hru fontán a piknik v zahradách a prohlídku zámku. Po snídani se příměstským vlakem přesuneme do rozsáhlého zámeckého areálu Versailles, který byl po několik století sídlem francouzských králů a politickým centrem země. Čekají nás interiéry zámku, tedy královy i královniny komnaty, zámecká kaple i dechberoucí Zrcadlový sál.  Projdeme si zahrady s nespočtem fontán a vodních ploch, Oranžérii a nevynecháme ani místa, kam panovník utíkal před dvorem a starostmi, prohlédneme si Malý Trianon, Velký Trianon i idylickou vesničku Marie Antoinetty. Letní sezona nabízí také hudební představení a hru fontán v zámecké zahradě. Návrat na hotel ve večerních hodinách s průvodcem nebo individuálně.

4. den

V závislosti na letových řádech program s průvodcem a následný odlet z Paříže. Dopoledne se společně vydáme na umělecký vrch Montmartre, k bělostné bazilice Sacré-Coeur vyjedeme pohodlně lanovkou. Na malebném náměstí malířů Place de Tertre si můžete zakoupit krásný suvenýr nebo si vychutnat výborný oběd v jedné z mnoha restaurací. Cestou zpátky se křivolakými uličkami dostaneme až k legendárnímu kabaretu Moulin Rouge. Objednaným transferem přesun na letiště, návrat do Krakova, odvoz do Ostravy.

Informace

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel

Zavazadlo v ceně zájezdu: kabinové zavazadlo o rozměrech 40 x 20 x 25 cm (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček) Zavazadlo v ceně zájezdu: odbavované zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 20 cm a max. hmotnosti 10 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí) Zavazadlo za příplatek 3 200 Kč: odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí) Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak. Hmotnosti zavazadel nelze sčítat. Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Cestovní pojištění

Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)Srovnání pojištění

Vstupné

Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem: Versailles Pass Dospělý 1100.00 KčDítě 350.00 Kč



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.