To nejlepší z Paříže nejen pro 65 a Zámek Monte-Cristo (letecky z Prahy)

***
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Francie
Ubytování 3* hotel v Paříži
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 18 490 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Město nad Seinou… Zážitek na celý život. Užijete si výhled z Eiffelovy věže či Vítězného oblouku, pařížské ikony z paluby lodi, nasvícenou katedrálu Notre-Dame i pohodu Tuilerijských zahrad. K bazilice uměleckého Montmartru se vyvezete lanovkou a objevíte, co skrývá Dumasův zámeček Monte-Cristo. S průvodcem, který vše zařídí. Poznávejte Paříž bez starostí a v každém věku!

Popis stravování

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Popis ubytování

ubytování v hotelích v jednolůžkových, dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování je v menších pokojích s vlastním soc. zařízením

Program zájezdu

1. den

Přílet do Paříže, následný přesun na hotel a ubytování. Dle časových možností bude naplánován případný další program dne. Odlet z Prahy, po příletu do Paříže transfer autobusem na hotel, ubytování. V závislosti na čase příletu bude následovat program s průvodcem.

2. den

Dnes poznáme největší ikony francouzské metropole. Navštívíme Eiffelovu věž a vychutnáme si plavbu po Seině. Projdeme se po bulváru Champs-Élysées až k Vítěznému oblouku. Návštěva Paříže by nebyla kompletní bez návštěvy největší dominanty Paříže, Eiffelovy věže. Nekonečně fronty a bezpečnostní kontroly ale budou rázem zapomenuty v momentě, kdy ve třetím patře vystoupíme z výtahu a z vrcholu věže nás bude čekat nádherný výhled na celou metropoli.  Odpoledne si užijeme romantickou plavbu po Seině. Plavba, která trvá necelou hodinu, nám ukáže Paříž z jiného úhlu a umožní nám prohlédnout si většinu Pařížských památek z paluby lodi.  Závěr dne bude patřit procházce po nejslavnějším pařížském bulváru Champs-Élysées, který na jedné straně končí majestátním napoleonským Vítězným obloukem a na druhé straně náměstím Svornosti, Tuilerijskými zahradami a budovami Louvru. Návrat na hotel ve večerních hodinách s průvodcem nebo individuálně.

3. den

Vyrazíme za hranice Paříže… Objevíme zámeček Monte-Cristo, který nese jméno slavného románu. Prohlédneme si i malý gotický hrad, anglickou zahradu a třeba najdeme i filmové kulisy. Dnes nás čeká romantická rezidence zasazená v krajině předměstské oblasti Port-Marly nedaleko Paříže. Zámeček Monte-Cristo byl postaven mezi lety 1846 a 1856 francouzským spisovatelem Alexandrem Dumasem starším díky penězům za román Hrabě Monte Cristo, podle kterého také nese své jméno. Architekt Hippolyte Durand při návrhu komplexu zkombinoval různé architektonické styly, renesanční zámeček doplnil gotickým hradem a anglickou zahradou. V současné době slouží zámeček jako muzeum, ve kterém jsou vystaveny památky spojené s životem a dílem Alexandra Dumase staršího. Návštěvníci mohou prozkoumat různé místnosti, knihovny a soukromé apartmány. Za návštěvu rozhodně stojí zámecká kaple s nádhernými stropními malbami. Každý rok se zde konají různé kulturní a umělecké akce, včetně literárních festivalů a divadelních představení. Zámeček je také oblíbeným místem filmařů a byl použit jako kulisa ve filmech a televizních seriálech. Natáčely se zde scény do filmu Monte Cristo z roku 2002 s Jimem Caviezelem a Guyem Pearcem a také do filmu Cyrano z Bergeracu z roku 1990 s Gerardem Depardieu. Večer po návratu si užijeme nasvícenou katedrálu Notre-Dame a nejstarší část Paříže, ostrov Cité. Návrat na hotel ve večerních hodinách s průvodcem nebo individuálně.

4. den

Dle časových možností strávíme dopoledne na Montmartru. Vyjedeme lanovkou k bazilice Sacré-Coeur a při procházce zpět se zastavíme u kabaretu Moulin Rouge. Pak odletíme do ČR. V závislosti na letových řádech se dopoledne společně vydáme na umělecký vrch Montmartre. K bělostné bazilice Sacré-Coeur vyjedeme pohodlně lanovkou. Kromě impozantní kopule můžeme nad hlavním oltářem obdivovat jednu z největších mozaik na světě, ta znázorňuje Krista se zlatý srdcem a zástup svatých, církevních představitelů a králů, kteří Krista uctívají.  Na malebném náměstí malířů Place de Tertre si můžete zakoupit krásný suvenýr nebo si vychutnat výborný oběd v jedné z mnoha restaurací. Cestou zpátky se křivolakými uličkami dostaneme až k legendárnímu kabaretu Moulin Rouge. Poté se objednaným transferem přesuneme na letiště, odkud bude následovat odlet do Prahy.

Informace

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění

Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)Srovnání pojištění



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.