Poznávací zájezd Gruzie

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Gruzie, Přes Kavkaz k Černému moři
Název ubytování Poznávací zájezd Gruzie
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem od 29 960 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Divoká země na křižovatce civilizací, lákavé spojení dávné historie s nádechem orientu a otiskem sovětského budovatelství. Poznejte Gruzii s Experitour! Vydejte se s námi pod štíty Velkého Kavkazu a dostaňte se pod kůži této rozmanité zemi. Dechberoucí příroda, historická města plná pravoslavných kostelů, horské vesničky i oslnivé pobřeží Černého moře. To vše s příchutí znamenité gruzínské kuchyně a vyhlášených tamních vín. Připravili jsme pro vás lákavé termíny. Na jarní termín budete potřebovat pouze 5 dní dovolené a druhý termín je v období letních prázdnin. 
Základní informace
Odlétáme z Prahy Čekají nás památky UNESCO Staré město Tbilisi a sirné lázně Horské vesničky v podhůří Velkého Kavkazu Výborná gastronomie nebo koupání v Černém moři Společnost vám bude dělat český průvodce Ubytování
Po celou dobu pobytu budete bydlet ve 3* hotelích celkem na 5 místech. 
Stravování
V ceně zájezdu je ubytování se snídaní. Oběd probíhá „v terénu“, na večeři můžete vyrazit do okolních restaurací a ochutnat lokální kuchyni různých koutů Gruzie. Náš průvodce vám rád poradí, případně vyrazí s vámi.

Program zájezdu

1. den, Odlet

Odlétáme z Prahy do gruzínského města Kutaisi. Následuje transfer na hotel.

2. den, Kutaisi – Gelati – Mtskheta - Tbilisi

První seznámení s pravou Gruzií. Po ranní návštěvě místních trhů v centru města pokračujeme do kláštera Gelati, který byl považován za kulturní a náboženské centrum země. I díky zachovaným cenným freskám je zapsán na seznamu světového dědictví UNESCO. Odpoledne se vydáme na cestu do hlavního města Tbilisi. Cestou zastavujeme ve městě Mtskheta, v místě spjatém s raným křesťanstvím s nezaměnitelným geniem locci. V období starověku hlavní město a spirituální centrum Gruzie je také zapsáno na seznamu UNESCO. Po jeho prohlídce vyrážíme směrem k Tbilisi, kde na nás čeká další ubytování.

3. den, Poznávání Tbilisi

Orientální i sovětské vlivy s kapkou moderní architektury – vítejte v Tbilisi, metropoli s jedinečnou atmosférou. Během pěší prohlídky nemineme pravoslavné kostely, mešity i synagogy, společně objevíme úzké uličky, malebné balkony a nepřehlédneme ani nad městem se tyčící pevnost Narikala. Prohlídku města zakončíme u starých sirných lázních, které rád navštěvoval i ruský básník A. S. Puškin.

4. den, Tbilisi – Signaghi – Tbilisi

Milovníci vína, zbystřete! Čtvrtý den je zaslíben výpravě do vinařského regionu Kachetia, který svými víny proslul po celém světě a kde bylo víno údajně poprvé vyrobeno. Kromě ochutnávky tamního vína navštívíme také dominantu vinařského regionu – město lásky Signaghi. Z jeho hradeb si prohlédneme celé úrodné údolí a za ním se zvedající zasněžený Kavkaz. Nevynecháme ani klášter Bodbe, kde je pohřbena patronka Gruzie, sv. Nina. Poté se vrátíme zpět do ubytování v Tbilisi.

5. den, Tbilisi – Ananuri – Kazbegi - Tbilisi

Dnešek se ponese ve znamení nezapomenutelných výhledů. Společně se vydáme po staré vojenské cestě k hranicím s Ruskem, která bývala jeho jedinou spojnicí s kavkazskými státy. První zastávkou bude malebný klášter Ananuri, nemineme ani v drsné kavkazské krajině zasazený monument rusko-gruzínského přátelství. Naším hlavním cílem bude kostel Gergeti, jedno z nejfotogeničtějších míst v Gruzii. Ikonický pohled na něj a za ním se vzdouvající vyhaslou sopku Kazbeg, vyráží dech.

6. den, Tbilisi – Gori – Uplistikhe – Kutaisi

Přesouváme se zpět na západ Gruzie. Cestou navštívíme město Gori, rodiště Josifa Stalina. Zájemci o bizarní zážitek mohou navštívit jemu věnované muzeum. Příjemnou zastávkou bude skalní město Uplistikhe. Bylo vybudováno před 3 tisíci lety a proslulo jako oblíbená zastávka karavan na Hedvábné stezce. Ve večerních hodinách přijíždíme do Kutaisi.

7. den, Kutaisi – Martvili kaňon – Mestia

Ráno se vydáme do kaňonu řeky Martvili. Vysoká skaliska, malé a divoké vodopády, ale i klidná místa, která můžete prozkoumat na vypůjčených loďkách. Dále nás čeká na výhledy bohatá cesta kavkazskými horami do regionu Svanetie. Jeho centrem je horské městečko Mestia typické svými kamennými obrannými věžemi. Svanové, horské etnikum žijící v této drsné krajině, nikdy neměli na růžích ustláno. Navzdory tomu jsou velice milí a pohostinní, o čemž se sami přesvědčíte.

8. den, Individuální program, fakultativní výlet do Ushguli

Volný program či fakultativní výlet? Osmý den si můžete užít buď samostatně v horském městečku Mestia, pěší procházkou k ledovci či podniknout trek ke kříži tyčícímu se nad Mestií. Další variantou je náš fakultativní výlet do Ushguli, nejvýše trvale osídlené vesnice v Evropě, zapsané na seznamu UNESCO. Do vesnice umístěné v podhůří nejvyšší hory Gruzie Šchary ve výšce 2 200 m n. m. se vydáme v džípech.

9. den, Mestia – Zugdidi – Batumi

Z kavkazských výšin až k Černému moři. Během přesunu na pobřeží se zastavíme v městečku Zugdidi, kde navštívíme šlechtický palác. Poté směřujeme do Batumi, pobřežní metropole u tureckých hranic. V Batumi, které místní přezdívají gruzínská Dubaj, vám uhrane kombinace historického centra s pulzující moderní architekturou. Lákavý a zasloužený odpočinek nabízí pláže s drobnými kamínky – ten si můžete dopřát i během desátého dne.

10. den, Batumi - volný den, fakultativní výlet do botanické zahrady

Dnešní menu – odpočinek ve městě, na pláži či zajímavý fakultativní výlet. Poslední den programu můžete strávit procházkami po Batumi, odpočinkem na pláži nebo se s námi vydat na návštěvu vyhlášené botanické zahrady na pobřeží Černého moře. Úctyhodných 110 ha plných bující zeleně je silným zážitkem nejen pro milovníky botaniky.

11. den, Odlet

Přesouváme se na letiště do Kutaisi a odlétáme zpět do Prahy. Děkujeme, Gruzie! Experitour si, především v závislosti na počasí nebo dopravě, vyhrazuje právo změnit naplánovaný program. Změnou programu se rozumí, že některá výše zmíněná místa nemusíme navštívit vůbec. Náš tým ale udělá maximum pro to, abyste o nic nepřišli.



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.