Indie (nejen) pro gurmány

***
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Indie
Typ ubytování Hotel 3*
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 44 800 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Vydejte se s námi objevovat rozmanité vůně a chutě indické kuchyně. Náš komfortní klasický malý okruh po nejznámějších památkách severni Indie jsme obohatili o příjemné kulinářské zážitky. Zavedeme vás do kvalitních restaurací, kde poznáte pravou chut indických jídel. Třešničkou na indickém dortu bude večeře v místní rodině, kde budete moci nakouknout pod pokličku paní domu.Poznámka:Zájezd lze realizovat i pro skupinu menší než 6 osob, ale pouze v doprovodu místního anglicky mluvícího průvodce. Cestu lze také prodloužit návštěvou Bhútánu, nebo 3denním programem v nepálském Káthmándú a okolí. Vice informací poskytneme v kanceláři.Velikost skupiny:6–16 účastníků

Popis stravování

polopenze

Program zájezdu

1.–2. den

Praha – Dillí: přílet v noci, ubytování; voňavý Kharí Baolí – největší trh s kořením v Asii v sousedství Červené pevnosti , nejvýznamnější islámské centrum Páteční mešita, vzpomínka na Mahátmu Gándhiho – Rádžghát; Nové Dillí – impozantní Humájúnova hrobka , symbol vítězství islámu Kutub Mínár a záhadný železný nerezavějící sloup; večer indická klasika thálí – selekce několika různých zeleninových a masových omáček s rýží, křupavým pápadem a vláčnou čapátí v doprovodu pikantního áčaru.

3. den

Dillí – Džajpur: dopoledne hinduistický Lakšmí Mandir a sikhská gurudvára Bangla Sáhab; přesun do "růžového města" Rádžasthánu – Džajpuru; v podvečer individuální volno k návštěvě bazarů starého města, kde můžete okusit samósy plněné pikantní zeleninovou směsí nebo "bramboráčky" alú tikki; autentická rádžasthánská vegetariánská večeře u místní rodiny – jídlo jako od maminky.

4. den

Džajpur – Ámbér: středověká astronomická observatoř Džantar Mantar , symbol města Havá Mahal – tzv. "palác větrů", Městský palác – sidlo žijícího mahárádži; projížďka na slonech k opevněnému jantarovému paláci Ámbér; večer si pochutnáme na kebabech a čerstvém jehněčím.

5. den

Džajpur –  Ágra: přes jedinečnou stupňovitou studnu baórí v Abhanérí a Fatéhpur Síkrí nádherně dochované hlavní město císaře Akbara s posvátnou hrobkou Salíma Čištího – do Ágry; večeře ve znamení mughalské kuchyně – tandúrí murghí a sýr panír opékané v tradiční hliněné peci tandúr (kuřátka i sýr marinované v jogurtové omáčce se speciální směsí koření a kurkumy, jež dává pokrmům barvu zapadajícího slunce).

6. den

Ágra: nejslavnější hrobka lásky Tádž Mahal , bývalé sídlo indických panovníků tzv. Červená pevnost , téměř neznámá hrobka Itimáud-ud-daula (tzv. Baby Taj); večeře v jihoindickém stylu – nadýchané knedlíčky idlí i "megapalačinky" dosa s kokosovým dipem.

7.–8. den

Ágra – Dillí – Praha: přejezd do Dillí se zastávkou ve skvostném mauzoleu císaře Akbara v Sikandaře; rozlučková večeře a noční odlet, přílet do ČR 8. den.



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.