Ladakh - Malý Tibet pohodově

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Indie
Typ ubytování Vlastní stany
Druh zájezdu Aktivní, na hory - turistika
Cena za osobu celkem za 63 500 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Kláštery Ladakhu i trek nalehko s podporou koní v Himálaji (Indie)

Program zájezdu

1.–2. den

Odlet z Prahy do Dillí, ubytování, jedinečná atmosféra indického hlavního města, návštěva bazaru a místních památek.

3. den

V ranních hodinách odlet do Lehu (3550 m), centra Ladakhu, aklimatizace, prohlídka města a návštěva Leh palace, podle kterého byla postavena známá Potala v tibetské Lhase.

4. den

Výšlap na Shangti stupu, odměněný úchvatnými výhledy na město a údolí Indu. Výlet do vesnice a kláštera Thiksey, pohled do zákulisí jednoho z nejzachovalejších a nejvýznamnějších ladakhských klášterů. Návštěva největšího ladakhského kláštera Hemis.

5. den

Přejezd do Lamayuru a prohlídka nejstaršího kláštera v Ladakhu. Cestou možná návštěva kláštera v Alchi nebo Likir. Poté přejezd do vesnice Phanjila, ubytování v kempu.

6. den

Začátek čtyřdenního treku s koňmi. Aklimatizační etapa z vesnice Phanjila do vesnice Hinju. (4 hod, ↑500 m)

7. den

Přechod přes sedlo Konze La (4900 m) s nádhernými výhledy na hřebeny Ladakhu a Zanskaru i vzdálený Karakoram (8611 m). (8 hod, ↑1100 m, ↓600 m)

8. den

Údolím přes osadu Sumdo Chinmu do tábořiště pod sedlem Dung Dung-la. (5 hod, ↑400 m, ↓500 m)

9. den

Výstup do sedla Dung Dung La (4710 m), opět s úžasnými výhledy na okolní obrovské hory, a sestup do Chilingu u řeky Zanskar. Rozloučení s koníky a návrat džípem do Lehu. (7 hod, ↑400 m, ↓1300 m)

10. den

Odpočinek. Nenáročné výlety do okolí Lehu. Čoglamsar – tibetská kolonie na předměstí Lehu, Shey – nejstarší rezidence 1. ladakhského krále tibetského původu, jezírko s posvátnými rybami, nebo návštěva současného královského sídla ve vesnici Stok.

11. den

Začátek třídenního výletu džípem nebo minibusem. Nejprve přejezd přes nejvyšší silniční průsmyk na světě Khardung-la (5380 m) do údolí Nubra, které je jedním z nejsušších míst v Himalájí. Zastávka v písečné poušti s dunami poblíž vesnice Hunder s možností projížďky na huňatých dvouhrbých velbloudech - dokonalý pocit pouště. Nekonečným údolím řeky Shyok až do vesnice Turtuk, která je 7 km od tzv. „linie příměří“ a je kulturně úplně odlišná od zbytku Ladakhu.

12. den

Celodenní program v Turtuku a okolí. Prohlídka vesnice s jedinečnou atmosférou, návštěva muzea v bývalém letním sídle krále Baltistánu, nákupy lokálních suvenýrů, posezení v příjemných venkovních restauracích, vycházky do okolí řeky Shyok. Možnost vystoupat na vyhlídkový kopec nad vsí s výhledem do Pákistánu.

13. den

Odjezd z Turtuku. Prohlídka nejvýznamnějšího kláštera Diskit, kde se na restaurování nástěnných maleb podíleli čeští restaurátoři a studenti. Návrat opět přes sedlo Khardung-la do Lehu.

14. den

Odpočinek, nenáročný program v Lehu a okolí, nákupy. Případně výlet džípem k jezeru Pangong-tso na čínských hranicích.

15. den

Let z Lehu do Dillí a den volna s prohlídkou Dillí a nákupy.

16. den

Výlet do Ágry a prohlídka monumentálního pomníku Tádž Mahal, který patří mezi 7 nových divů světa.

17. den

Let z Dillí do Prahy.



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.