Bali + ostrov Lembongan 30. 10. - 14. 11. 2024

****
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Indonésie, Bali
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 64 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Poznejte Bali a jeho krásy - hinduistické chrámy - vodopády - rýžové terasy - sopky a jezera - relax na tropickém ostrově Lembongan

Program zájezdu

1. den

30. 10. středa – sraz na Letišti Václava Havla v Praze ve 12:25 hod., odlet v 15:20 hod. s leteckou společností Emirates s přestupem v Dubaji.

2. den

31. 10. čtvrtek – přílet do Denpasaru v 16:30 hod., přesun na ubytování, nocleh v Kuta a okolí.

3. den

1. 11. pátek – snídaně, den hinduistických chrámů – odjezd a prohlídka mořského chrámu Tanah Lot (UNESCO) a chrámu Batu Bolong postavených na skalách čnějících z moře, návštěva královského chrámu Taman Ayun (UNESCO) a chrámu Saraswati ve městě Ubud, přesun na ubytování, večerní show tradičního balinéského tance pod otevřeným nebem v chrámu Ubud Palace případně na jiném místě, nocleh v Ubud.

4. den

2. 11. sobota – snídaně, den fotogenických vodopádů – osvěžení u vodopádů Sumampan (cesta tam – kratší procházka džunglí plus 50 schodů dolů), Kanto Lampo (chůzí cca 20 min jedna cesta), ale pokud ještě nebudete mít vody dost, pak dojezd i k vodopádu Tibumana (chůzí cca 10 min jedna cesta), nocleh v Ubud.

5. den

3. 11. neděle – snídaně, ranní scénická procházka podél zpevněného hřebenu Campuhan s krásnými vyhlídkami na tradiční obydlí, vesnice a rýžové pole (stezka cca 3 km zpáteční), prohlídka posvátného opičího pralesa a chrámových budov, kde vás přivítají volně žijící a pohybující se makakové, poté procházka fotogenickými rýžovými terasami Tegalalang, poté návštěva jednoho z nejposvátnějších balinéských míst – lázní chrámu Tirta Empul (UNESCO), kde lze s místními vykonat tradiční rituál a vykoupat se v čisté, pramenité vodě, která má prý magické účinky, nocleh v Ubud.

6. den

4. 11. pondělí – snídaně, přejezd a prohlídka ikonického vodního chrámu kráterového jezera Beratan – Pura Ulun Danu, následně zastávka a kratší trek k spektakulárnímu vodopádu Nungnung obklopenému bujnou tropickou vegetací (celkem 500 schodů, cca 50 minut jedna cesta), možnost koupání u paty vodopádu, poté pokračování do sopečné oblasti Batur, kde se ubytujeme, nocleh v oblasti Batur.

7. den

5. 11. úterý – snídaně, brzký ranní trek na východ slunce s výhledem na kráter a jezero Batur (nezpevněný terén, cca 2 hodiny cesta nahoru, převýšení 530 m, nadmořská výška 1770 m nad mořem, cca 2 hodiny cesta zpět, lze využít i služby moto taxi – nechat se téměř nahoru vyvést – záleží na dostupnosti), zpět na ubytování, kdo se nezúčastní – individuální volno, procházka po okolí, alternativní program, relax atd., nocleh v oblasti Batur.

8. den

6. 11. středa – snídaně, odjezd k nejvýznamnějšímu a nejstaršímu balinéskému chrámu, resp. terasovitému komplexu 30 chrámů Besakih, se scénickým pozadím nejvyšší sopky ostrova Gunung Agung, posléze později i vodního paláce Tirta Gangga, nocleh v Amed nebo okolí.

9. den

7. 11. čtvrtek – snídaně, dojezd k nejlepšímu šnorchlování na Bali – jedno z nejúžasnějších na světě – podmořský vrak americké USAT Liberty z 2.světové války, který se nachází 5 metrů pod hladinou s myriádou mořských ryb všech velikostí, korálové zahrady s „podmořským chrámem“ a sochami – vše přístupné z pláže, dojezd zpět na ubytování, volné aktivity, nocleh v Amed nebo okolí.

10. den

8. 11. pátek – snídaně, odjezd na další skvělé šnorchlování z pláže – korály v zátoce Jemeluk, japonský vrak v zátoce Banyuning, možná i větší ryby a želvy u pláže Lipah atd., nebo koupání (černé písečné pláže), možnost potápění včetně výuky, nocleh v Amed nebo okolí.

11. den

9. 11. sobota – snídaně, odjezd k chrámu Lempuyan s dechberoucími výhledy přes „nebeskou bránu“ na sopku Agung, přejezd lodí na ostrov Lembongan, relax, pobyt u bílé pláže, nocleh na ostrově Lembongan.

12. den

10. 11. neděle – snídaně, celodenní lodní výlet spojený s prohlídkou členitých ostrovů Nusa Penida na souši a ve vodě včetně oběda – např. smaragdová laguna Angel Billabong, útesový oblouk Broken Beach, vyhlídka na slavnou pláž Kelingkin sevřená dramatickými útesy a v neposlední řadě skvělé šnorchlování (korálové zahrady, možné setkání s mantami obrovskými, karetami aj.), nocleh na ostrově Lembongan.

13. den

11. 11. pondělí – snídaně, pobyt u moře, volné a volitelné aktivity, šnorchlování atd., nocleh na ostrově Lembongan.

14. den

12. 11. úterý – snídaně, přejezd lodí zpět na hlavní pevninu ostrova Bali do oblasti Sanur, relax na pláži, bary, trhy atd., večeře na rozloučenou (v ceně), nocleh v oblasti Sanur.

15. den

13. 11. středa – snídaně, fakultativně výlet po souši k unikátní útesové pláži Suluban a nedalekému chrámu Uluwatu vyvýšeného na útesu nad mořem, kdo se nezúčastní – poslední příležitosti ke koupání, večerní odjezd na letiště.

16. den

14. 11. čtvrtek – odlet z Denpasaru v 00:05 hod. s leteckou společností Emirates s přestupem v Dubaji, přílet do Prahy ve 12:55 hod.



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.