Island - Cesta do země ohně a ledu

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Island
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 69 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Jestli existuje na světě jediný ostrov, který musíte vidět, je to Island. Vulkány prorostlé sídlo severských bohů okouzluje cestovatele královskými vodopády, gigantickými ledovci, dravými řekami a krátkou, ale bohatou vikingskou historií. Během zájezdu uvidíte geologické divy, velryby nebo UNESCEM chráněné památky a místa, která svojí dramatičností přitahují filmaře z celého světa.

Program zájezdu

1. den: ODLET Z ČR

V odpoledních hodinách odlet z Prahy do Keflavíku. V nočních hodinách přílet a následný transfer do hotelu na ubytování.

2. den: VODOPÁDY SKOGAFOSS A SELJALANDSFOSS

Hned na počátku tohoto zájezdu budete moci obdivovat největší turistické magnety jihozápadního Islandu. Po snídani se vydáte navštívit jižní část ostrova, kde uvidíte vodopády Seljalandsfoss a Skogafoss, a také známou pláž Reynisfjara s černým pískem a překrásnými útesy. V této oblasti můžete spatřit i papuchalka, islandského národního ptáka. Ubytování v nejjižněji položené vesničce Islandu – Vik.

3. den: NÁRODNÍ PARK SKAFTAFELL

Návštěva Národní parku Skaftafell, kde můžete spatřit rozmanitou krajinu plnou zeleně, vodopádů a ledovců. Ačkoli je tato oblast lemovaná ledovcovými jazyky, tak je nejteplejším místem ostrova. Tato část Islandu je často přirovnávána k Alpám, o čemž se budete moci přesvědčit na vlastní oči. Dále uvidíte unikátní vodopád Svartifoss, padající z 20 metrové výšky čedičových skal, připomínajících varhany či ledovcovou lagunu Jökulsarlon, plnou plujících ker. Poté odjezd do oblasti fjordu Hornafjördur, odkud uvidíte i druhý největší ledovec Evropy Vatnajökull. Ubytování v oblasti Höfn.

4. den: OBLAST EASTFJORDS

Odjezd do překrásné a nedotčené oblasti Eastfjords. Pojedete podél pobřeží přes strmé útesy, rybářské vesničky a hluboká údolí. Tato oblast je také nejzalesněnější částí celého ostrova. Poté přijedete do městečka Egilsstadir, jež je s 2 200 obyvateli největším městem ve východní části Islandu. Ubytování v Hallormsstadur.

5. den: VODOPÁDY A TEMNÝ HRAD

Cestou k jezeru Mývatn navštívíte krásný vodopád Dettifoss. Budete projíždět oblastí s velice aktivní vulkanickou činností. Místní krajina má díky tomuto působení charakteristický ráz s lávovými sloupy, krátery a lávovými poli. Právě tady nemůžete vynechat jedno z nejzajímavějších míst Islandu a tím je Dimmuborgir, neboli Temný hrad. Je tvořeno vulkanickými jeskyněmi a skalními útvary, připomínající zříceniny starověkého hradu. Celá tato oblast je navíc velice bohatá na výskyt rozmanitých ptačích druhů. Další zastávkou bude Godafoss, neboli vodopád bohů, jež je bezesporu jedním z nejkrásnějších vodopádů na Islandu. Ubytování v Akureyri či okolí.

6. den: POZOROVÁNÍ VELRYB

Možnost fakultativního výletu lodí za pozorováním velryb. Poté navštívíte vodopády Hraunfossar. Jedná se hned o několik vodopádů, jež jsou tvořeny menšími potůčky tekoucími z lávového pole sopky. Doslova co by kamenem dohodil, je další nádherný vodopád Barnafoss, ke kterému se váže dávná legenda. Ubytování v Borgarnes.

7. den: NÁRODNÍ PARK THINGVELLIR

Cestou na jih uzavřete okružní putování po ostrově. Budete moci obdivovat fjord Hvalfjördur s délkou 30 kilometrů. Dále navštívíte Národní park Thingvellir (UNESCO), kde byl již v roce 930 n. l. založen jeden z nejstarších parlamentů na světě a jehož pozůstatky jsou stále k vidění. Spatřit zde můžete také příkopovou propadlinu, jež je vrcholem Středoatlantského hřbetu, oddělujícího tektonické desky. Poté uvidíte Gejzír Strokkur, který každých sedm minut tryská horkou vodu až do výše 40 metrů, nebo nejkrásnější vodopád Islandu Gullfoss, jehož vody padají do kaňonu z výšky 32 metrů. Obě tato místa jsou součástí takzvaného Zlatého okruhu, jež je symbolem celého ostrova. Pozdě odpoledne příjezd do Reykjavíku. Ubytování.

8. den: HLAVNÍ MĚSTO REYKJAVÍK A MODRÁ LAGUNA

Prohlídka hlavního města Reykjavíku. V odpoledních hodinách návštěva a možnost koupání ve světoznámé Modré laguně (vstupné je zahrnuto v ceně zájezdu). Ve večerních hodinách transfer na letiště.

9.den: ODLET DO ČR

V brzkých ranních hodinách odlet do ČR.

POZNÁMKA

Minimální počet účastníků zájezdu: 20. Změna programu vyhrazena. Změna odletového dne vyhrazena. CK si vyhrazuje právo na zvýšení ceny zájezdu z důvodu zvýšení ceny letenky či letištních poplatků.

PROČ S NÁMI

Naši průvodci se o vás budou starat od samého začátku a po celou dobu pobytu vám budou k dispozici. Nemusíte mít strach, že něco nezvládnete, někde zabloudíte, nedomluvíte se. Program je koncipován tak, abyste poznali to nejkrásnější z jedinečné přírody Islandu.



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.