Italská špička

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Itálie, Kalábrie
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Aktivní
Cena za osobu celkem za 28 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Kalábrie skrývá dosud prakticky neobjevená přírodní bohatství, kterým společně nakoukneme pod pokličku. Toto putování v sobě snoubí jak pohodovou horskou turistiku, tak i poznání života místních obyvatel oddávajících se v poklidu siestě před svou oblíbenou kavárnou. Chcete-li zažít Kalábrii jako málokterý jiný turista, tedy nejen z plážového lehátka, vydejte se s námi na túru a poznejte tento jihoitalský region. Kombinace moře, dravých řek a liduprázdných hor prostě stojí za to!

Program zájezdu

1. den: PŘÍLET, TRANSFER, UBYTOVÁNÍ

Přílet do Lamezia Terme. Transfer do hotelu a ubytování.

2. den: Orsomarso a okolí

Tentokrát se vypravíte do starobylého městečka Orsomarso, které je zasazené do hornaté krajiny tak malebně, že si od místních vysloužilo přezdívku „duše hor“. Poté co se nabažíte kouzla spletitých úzkých uliček, půjdete směrem k charakteristické věži s hodinami, odkud budete mít celé město a údolí řeky Argentino jako na dlani. Poté sestoupíte do doliny a dojdete až k vodopádům. Po příjemné procházce kolem řeky zamíříte do městečka Diamante, které se také nazývá “město zdí” a proslavil jej Feferonkový festival. Zde si můžete vychutnat všudypřítomnou pohodu a užít si procházky po promenádě. Etapa měří cca 8 km, převýšení cca 100 metrů.

3. den: Národní park Pollino

Hned první den pokoříte jedno „nej“ našeho dobrodružství. Vydáte se totiž do největšího národního parku v Itálii – NP Pollino. Půjdete lesem, loukami a kolem potoků směrem do údolí, kde se nad vámi bude tyčit vrchol Monte Pollino (2267 m n. m.), projdete tzv. „Zahradou bohů“, lesem bosenských borovic. Ty jsou symbolem tohoto národního parku, nerostou totiž nikde jinde v Itálii. Cestou po hřebeni, jako zaslouženou odměnu, si budete užívat parádních výhledů. Tip: Vezměte si s sebou malý dalekohled, budete-li mít štěstí, můžete spatřit např. italského vlka, srny, mnoho vzácných ptáků jako sokola stěhovavého, supa egyptského. Etapa měří cca 13 km, převýšení cca 700 metrů.

4. den: Okruh Anello del Ceraso aneb Oslí stezka v okolí městečka Sapri

Vaše další putování povede po tzv. „strastiplné Oslí stezce“. Pobřežní trasa vás povede z městečka Sapri do pobřežních hor s překrásnými výhledy na moře a okolí. Etapu zakončíte opět ve městě Sapri, kde si v klidu vychutnáte kávu či sklenku vína v poklidné atmosféře přímořského městečka. Etapa měří cca 10 km, převýšení cca 200 metrů.

5. den: Volný den / Fakultativní výlet - město Maratea

Dnes je na programu volný den, který můžete využít třeba k odpočinku na pláži. Pro zájemce bude připraven půldenní fakultativní výlet do městečka Maratea, kde najdete řadu historických památek, ale možná nejvíce vás nadchne jeho kouzelná atmosféra. Dominantou města je bezesporu socha Ježíše Krista, která se tyčí nad městem na vrcholu Monte San Biagio. Byla postavena v roce 1965 z vyztuženého betonu pokrytého směsí cementu a bílého mramoru a svými rozměry (výška 21 metrů, rozpětí paží 19 m, tvář 3 m) je po té v Riu de Janeiru druhou největší sochou svého druhu na světě, která nese název „socha Ježíše Spasitele“. Navštívíte také svatyni Basilica di San Biagio. Ta byla postavena mezi 6. a 7. stoletím n.l. na místě pohanského chrámu, který byl vybudován na počest bohyně Minervy. V současné době sem každoročně míří procesí věřících.

6. den: Pohoda na pobřeží – Marina di Camerota

Tento den si dopřejete zasloužený relax. Nebude to však odpočinek pasivní, ba naopak. Vaším cílem bude záliv Infreschi, který je díky své průzračné vodě vyhledávaným cílem potápěčů. Než si však budete moci vychutnat tento středomořský skvost, musíte se vydat po stezce vedoucí při členitém pobřeží, které je plné jeskyní a malých přírodních pláží, jež vás budou lákat k oddechu a koupání, což si patřičně užijete. Zpět se vydáte lodí a budete mít krásné výhledy na vysoké útesy. Tip: Potápěčské brýle. Etapa měří cca 9 km, převýšení 150 metrů.

7. den: Za starými legendami aneb turistika pod Ďáblovým mostem

Tato túra vás provede kaňonem podél řeky Raganello. Doporučujeme si vzít boty do vody, na některých místech může vzniknout nutnost brodění řekou. Poté si zblízka prohlédnete Ďáblův most, k němuž se váže děsivá legenda (tu se dozvíte na místě). Odtud se pak vydáte stoupáním ke krásnému výhledu do údolí. A až se nabažíte přírody, tak vyrazíte prozkoumat městečko Civita, které bylo vybudováno Albánci v 15. století, když prchali před Turky. To se výrazně podepsalo na architektuře, jež zde obsahuje typické byzantské prvky. Etapa měří cca 7 km, převýšení cca 250 metrů.

8. den: ODLET

Transfer do Lamezia Terme a odlet domů.

POZNÁMKA:

Změna programu vyhrazena. Pořadí navštívených míst může být změněno. Minimální počet účastníků: 20.



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.