Na skok na Sicílii a Liparské ostrovy

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Itálie, Sicílie
Název ubytování Na skok na Sicílii a Liparské ostrovy
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem od 19 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

PROGRAM
1.DEN Odlet z Prahy do Catanie, druhého největšího města na ostrově, vystavěného na úpatí majestátní Etny. Zastávka v centru města, které je barokním architektonickým skvostem – prohlídka katedrály Svaté Agáty a náměstí Piazza Duomo, kterému dominuje sloní kašna. Transfer do letoviska Giardini Naxos, večeře a nocleh.
2.DEN Snídaně, dopoledne se vydáme na výlet na dominantu celého ostrova, na vulkán Etna (UNESCO), kde se projdeme zajímavou „měsíční“ krajinou s lávovými útvary a seznámíme se s její neustálou činností. Odpoledne pojedeme do přírodní rezervace soutěsky Alcantara, kde navštívíme botanický a geologický park. Návrat do hotelu, večeře a nocleh.
3.DEN Snídaně, individuální volno. FAKULTATIVNĚ - výlet autobusem a lodí na ostrovy Lipari a Vulcano. Odjezd autobusem do přístavu v Milazzu. Lodí dále na ostrov Lipary, zastávka v přístavu Marina Corta a prohlídka pevnosti s archeologickým areálem a katedrálou. Procházka malebným městečkem. Přejezd lodi do přístavu Porto Levante na ostrově Vulcano, přes úžinu se skalisky Faraglioni. Návštěva černé sopečné pláže s koupáním nebo procházka po úpatí Velkého kráteru. Připlutí do přístavu v Milazzu okolo 17.30 a pokračování autobusem zpátky do hotelu. Večeře. Nocleh.
4.DEN Snídaně, individuální volno. FAKULTATIVNĚ - městskou hromadnou dopravou výlet do malebné Taorminy, jednoho z nejnavštěvovanějších městeček na Sicílii. Na každém rohu v historickém centru, jemuž vévodí náměstí Piazza IX Aprile s ulicí Corso Umberto I., narazíte na kavárničky, cukrárny a příjemné restaurace. Nejkrásnější památkou je antické řecko-římské divadlo, uvidíte z něj na Etnu i na pobřeží Naxoského zálivu. Dále můžete navštívit antické divadlo Odeon, Naumacchie, Palác Corvaja či renesanční katedrálu. Večeře. Nocleh.
5.DEN Snídaně, transfer na letiště dle letového řádu a odlet zpět do Prahy.
CENA ZAHRNUJE: leteckou přepravu Praha–Catania–Praha, letištní taxy a další poplatky,  transfer letiště–hotel–letiště, dopravu autobusem nebo minibusem dle programu, 4 noci ve 2lůžkovém pokoji v hotelu ***/****, 4x polopenze, služby česky mluvícího  průvodce
CENA NEZAHRNUJE: cestovní a covid pojištění, vstupy, jízdenky městské hromadné dopravy, výjezd lanovkou a terénním busem na Etně, fakultativní výlety, povinný příplatek pobytová taxa* (platba na místě, cca 2-3€/osoba/noc), nápoje u večeří
FAKULTATIVNÍ PŘÍPLATKY: 1lůžkový pokoj (2 500 Kč), fakultativní výlet na ostrovy Lipari a Vulcano (80€ + vstupní taxa na ostrovy*)
*výše pobytové a vstupní taxy na ostrovy se může změnit
 
Změna programu vyhrazena.
 



Tipy na výlet v okolí

Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.