Sardinie - pobytový zájezd

****
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Itálie, Sardinie
Ubytování Hotel Cala della Torre Resort
Druh zájezdu Pobytové
Cena za osobu celkem od 25 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Je jen málo míst na světě, kde vedle sebe najdete prastaré památky připomínající tu nejdávnější historii, divokou přírodu neponičenou lidskou rukou a zároveň nepřeberné množství krásných pláží vybízejících k pohodovému odpočinku. Vydejte se na zájezd na úžasnou Sardinii a ponořte se do moře hrajícího všemi odstíny azurové barvy, toulejte se křivolakými uličkami historických měst, objevujte záhady dávných civilizací, odpočívejte na panenských plážích, a hlavně se nechte okouzlit jedinečnou atmosférou ostrova, který je tou nejzářivější perlou na šňůrce ostrovů ve Středozemním moři.

Popis ubytování

Čtyřhvězdičkový hotelový resort Cala della Torre se nachází přímo v městečku La Caletta na severovýchodě Sardinie, které je známé díky své, téměř 2 kilometry dlouhé, pláži s bělostným pískem. Klienty zajisté potěší i stravování formou plné penze.

Program zájezdu

AZUROVÉ MOŘE I TAJEMNÁ HISTORIE

Sardinie je po Sicílii druhým největším ostrovem ve Středozemním moři. Leží západním směrem od italského poloostrova a jižně od ostrova Korsika. Velmi často je zmiňována také jako „Smaragdový ostrov“ nebo „Karibik Středomoří“, a to díky nádherným plážím a azurové barvě moře. Toto spojení činí ze Sardinie dokonalou destinaci pro vaši odpočinkovou dovolenou u moře. Na své si zde přijdou i všichni milovníci tajemné historie. Takzvaná nuraghská éra zanechala na Sardinii asi sedm tisíc kamenných věží, u kterých doposud nebyl objasněn jejich význam. Nejzachovalejší památkou z této doby je osada Su Nuraxi v Barumini, jež je zařazena do seznamu světového kulturního dědictví UNESCO.

STAROBYLÁ MĚSTA A STŘEDOMOŘSKÁ KUCHYNĚ

Zajímavá jsou však i další starobylá sardinská města. Středověké Oristano s malebnými barokními uličkami a náměstími, Alghero se svým katalánským rázem, nebo půvabné hlavní město Caghliari. Sardiňané jsou právem hrdí také na svou typicky středomořskou kuchyni. Ta je založená na čerstvé zelenině, obilovinách, olivovém oleji a kvalitních bílkovinách, podobně jako je tomu ve Španělsku či v Řecku. V roce 2010 se tento typ stravování zapsal jako „středomořská dieta“ na seznam nehmotného kulturního dědictví UNESCO. Za ochutnání stojí především tradiční sardinské sýry mající věhlas až v Americe a vynikající sardinská vína.



Tipy na výlet v okolí

Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.