Sardinie - pohodová turistika

Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Itálie
Typ ubytování Hotel chata nebo ubytovna
Druh zájezdu Aktivní, na hory - turistika
Cena za osobu celkem od 20 600 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Nenáročné výlety po pobřeží i vnitrozemím (Itálie)

Program zájezdu

1. den

Předpokládaný odjezd v odpoledních hodinách z Brna (bude upřesněno v závěrečných informacích), noční přejezd přes Rakousko do Itálie.*

2. den

Trajekt do Olbie. Přejezd autobusem do kempu v severní části ostrova u města Cannigione a relaxace na mořských plážích přímo v kempu.*

3. den

Santa Teresa di Gallura: Výlet k mysu Capo Testa, kolem žulových útvarů různých tvarů až k majáku s úžasnými výhledy, koupání na plážích. Prohlídka městečka a obranné věže Longosardo postavené Španěly v 16. století, výhledy na Korsiku s přístavem Bonifacio. (6 hod, ↑350 m, ↓350 m)

4. den

Prohlídka Nuraghe Majori a přilehlé přírodní stezky u středověkého Tempio Pausania. Národní park Monte Limbara, žulové útvary a výhledy na Monte Biancu (1150 m), Passo Diliconchi (1108 m) nebo Punta Batestreri (1359 m). Prohlídka dříve obývaných jeskyní. (5 hod, ↑550 m, ↓550 m)

5. den

Odpočinkový den: Lodí kolem souostroví La Maddalena s koupáním na nádherných plážích. Skalní útvary, mj. i známá Capo d'Orso připomínající medvěda.

6. den

Z městečka Siniscola strašidelným lesem výstup na vrchol Monte Cuppeti (1029 m) s výhledy na moře a masiv Monte Albo. Návrat kolem poutního kostela a salaše zpět do Siniscoly. (7-8 hod, ↑ 950 m, ↓ 950 m)

7. den

Koupání v přírodních termálních pramenech s možností výstupu na Castel Doria (2,5 hod, ↑ 250 m, ↓ 250 m). Návštěva skalního útvaru Roccia dell'Elefante. Městečko Castelsardo - prohlídka pohádkového hradu postaveného na mohutných skalách nad mořem, úžasné výhledy na město i na přilehlé ostrovy. Návštěva mariny, odpočinek na písečných plážích, možnost koupání v moři.

8.den

Výstup na Monte Moro (422 m) s výhledem na okolní ostrovy vč. souostroví La Maddalena. Cestou poměrně zachovalý nurag a v závěru sestup lesem do Porto Cervo. Prohlídka přístavu a místních obchůdků, možnost nákupů. (5 hod, ↑350 m, ↓450 m)

9. den

Přejezd autobusem do Olbie, trajekt do Livorna, noční přejezd přes Itálii a Rakousko do ČR.

10. den

Návrat do Brna v dopoledních hodinách. *



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.