Sicílie 1. 10. - 8. 10. 2024

****
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Itálie
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem za 37 990 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

Architektonické poklady - přírodní rezervace - malebná městečka - lodní výlet na Liparské ostrovy - výjezd na Etnu - s českou průvodkyní

Program zájezdu

1. den

1. 10. úterý – odlet z Prahy z Letiště Václava Havla v 6:30 hod., přílet do Catanie v 8:55 hod., úvodní seznámení s městem, možnost odpočinku na pláži, procházka po pobřeží, kolem 15:00 hod. přesun na hotel, večer volný program/případně organizovaná prohlídka centra, nocleh.

2. den

2. 10. středa – snídaně, prohlídka 2. největšího města Catania, které je zařazené na seznam UNESCO – Piazza Duomo s barokní katedrálou sv. Agaty, Fontana Elefante – slona z lávového kamene s egyptským obeliskem na hřbetě, rybí trh Pescheria – sicilsky Piscarìa, kde se denně odehrává prodej právě ulovených ryb se vší svou barvitostí a typickým křikem prodavačů, monumentální hrad Castello Ursino – dnes sloužící jako muzeum, Via Etnea - hlavní tepna a nákupní mekka Catanie, plná obchodů, kostelů, kaváren, náměstí Piazza Università, ochutnáme pomerančovou šťávou z čerstvě lisovaných pomerančů, Piazza Vincenzo Bellini, kde se nachází nádherná barokní budova divadla Teatro Massimo Bellini a Delfíní fontána, večeře ve výborné restauraci situované v historickém centru, vedle  divadla - aperitiv a ochutnávka proslulých lahodných lokálních likérů, nocleh.

3. den

3. 10. čtvrtek – snídaně, poté opustíme město tajemnou lávovou krajinou kolem půvabných městeček, které jsou součástí národního parku Etna se vydáme směrem k nevyššímu aktivnímu vulkánu Evropy - sopka Etna, vyjedeme do 2000 m na Rifugio Sapienza, kde je možné si prohlédnout 2 vyhaslé krátery Silvestri, nebo navštívit obchůdky se suvenýry, dále do 2500 metrů se dostaneme lanovkou a do 3000 metrů džípem. Projdeme se měsíční krajinou plnou kráterů, odkud je impozantní výhled na celou Sicílii a ostrov Malta. Následuje odjezd na ochutnávku medu a produktů ze sopky Etna – lze ochutnat olivový olej, pesta, vína a také slavnou pálenku 70 % Oheň z Etny, odpoledne proslulé městečko Taormina (sicilské Montecarlo) - Řecké divadlo ze 3. st. př. n. l., hlavní náměstí Piazza Duomo s katedrálou S. Nicolò a kentauří barokní fontánou a na proslulé náměstí IX.Aprile - 9. dubna- se slavným barem Wunderbar, hodinovou věží  a s nádhernou vyhlídkou na moře, Etnu, přímořské letovisko Giardini Naxos a ostrůvek Isola Bella, osobní volno  k nákupům, návštěvě cukrárny atd., návrat zpět do Catanie na hotel, nocleh.

4. den

4. 10. pátek – snídaně, odjezd na prohlídku města Agrigento, které bylo zvoleno hlavním městem kultury pro rok 2025, prohlídka archeologického areálu zařazeného na seznam UNESCO s ruinami nádherných majestátních dórských chrámů z 5. a 6. st. před Kristem - Héřin chrám, nejlépe zachovaný Chrám svornosti se sochou Ikara, Herkulův chrám, Diův chrám, Chrám Dioskúrů, prohlédneme si také vilu Villa Aurea, což byla vila mecenáše archeologických vykopávek Sira Alexandra Hardcastla, v parku můžeme obdivovat středomořskou floru - citrusy, fíky, mandle, staleté olivovníky, rozmarýn, eukalyptus, morušovníky, dokonce banány, v kavárně uvnitř parku možnost zakoupit kávu a občerstvení, odjezd na hotel v Agrigentu, možnost koupání, procházek po okolí, nocleh.

5. den

5. 10. sobota – snídaně, ráno odjezd do Syrakus na ostrov Ortygia – socha slavného rodáka Archiméda, Porta Urbica – zbytky opevnění vybudovaného za tyrana Dionýsa, zbytky Apollonova chrámu, radnice Palazzo Vermexio, šlechtický palác Beneventano del Bosco, barokní katedrálu Narození Panny Marie s dórskými sloupy, barokní kostel Badia di S. Lucia s vzácným Caravaggiovým obrazem a fontána Aretusa, osobní volno – možnost nákupu a vykoupání se na malé pláži. Na zpáteční cestě si prohlédneme dominantu Syrakus – velkolepý moderní svatostánek ve tvaru slzy Santuario Madonna delle Lacrime, kde se udál zázrak v roce 1953, kdy obrázek Panny Marie začal slzet, obrázek je nyní uložen za oltářem. Odjezd na hotel do Catanie, nocleh.

6. den

6. 10. neděle – po snídani odjezd do městečka Milazzo do přístavu, plavba lodí na ostrov Lipari, vylodění, procházka městem kolem obchůdků k akropoli, kde se tyčí barokně – normanská katedrála sv. Bartoloměje – patrona města, radnice a archeologický areál s pozůstatky neolitického osídlení a zbytky obydlí z doby bronzové, ruiny římských lázní a domů, řecké sarkofágy, amfiteátr s kouzelným výhledem na moře, individuálně možnost nákupů, lze zajít do přístavu Marina Lunga s velkými loděmi, nebo navštívit archeologické muzeum, poté následuje plavba na dechberoucí ostrov Vulcano - již zdálky lze cítit síru, pro ostrov jsou typické různobarevné horniny a obrovský kráter Fossa, vzniklý po velké poslední erupci z roku 1890, osobní volno - možnost vykoupat se na černé vulkanické pláži, nebo v sirném jezírku, které má léčebné účinky, nebo se můžete vykoupat na pláži Levante, kde vyvěrají horké sopečné plyny fumaroly, nabízí se i možnost výstupu na kráter Fossa ve výšce 386 m. n. m., odkud je impozantní  výhled na všechny Liparské ostrovy. Při plavbě zpět obeplujeme tzv. Faraglioni – útesy tyčící se na moři. Návrat do přístavu Milazzo a přesun do hotelu, nocleh.

7. den

7. 10. pondělí – snídaně, Cantina Scilio – návštěva a prohlídka výroby vína na vinici z roku 1815 vinice je zasazená v úžasném údolí Valle Galfina pod majestátní sopkou Etna obklopená zelení, degustace lahodných biologických vín s oceněním DOC, oběd s dezertem. Návrat na hotel, nocleh.

8. den

8. 10. úterý - snídaně, přesun na letiště, odlet z Catanie v 9:25 hod. s příletem do Prahy v 11:50 hod.



   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.