Dvě moře

***
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

*

Země a lokalita Jordánsko, Akaba, Mrtvé moře
Název ubytování Dvě moře
Typ ubytování Hotel
Druh zájezdu Poznávací
Cena za osobu celkem od 19 095 Termíny
Zavřít

Odeslat dotaz

*

*

Popis zájezdu

V Jordánsku trvá hlavní turistická sezóna obvykle v listopadu a od poloviny prosince do konce dubna.  
Pobyt v Akabě - v letovisku Jordánského království (2 dny) • Petra - památka UNESCO • pobyt u Mrtvého moře (2 dny) • Betánie - místo křtu Ježíše Krista • hora Nebo • pro zájemce možnost prodloužení pobytu o 7 dnů v Akabě!

Den 1
Sraz u stanoviště Rainbow 2 hodiny před plánovaným odletem letadla. Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Odlet do Jordánska (Akaba). Po příletu celní a pasové odbavení. Následně přejezd do hotelu v Akabě (nebo okolí). Večeře (fakultativně) a přenocování. 

Den 2 - 3
Volný den na opalování a koupání, procházku po Akabě - letovisku Jordánského království, které se nachází naproti izraelskému Ejlatu. Možnost využití fakultativních výletů (např. Wádí Rum, Ejlat atd.) - aktuální nabídku uvede delegát na místě. Večeře (fakultativně) a přenocování v Akabě.

Den 4
Po snídani odjezd na prohlídku Petry (seznam UNESCO). Budeme mít možnost vidět mimo jiné: faraónovu pokladnici, fasádovou ulici, nabatejské divadlo, královské hrobky a chrám boha Dušary. Celé město je vytesáno ve skále a nachází se v nepřístupném horském údolí. Petru opustili poslední obyvatelé po ničivém zemětřesení v 6. století. Znovu ji objevil v roce 1812 švýcarský badatel a cestovatel Johann Ludwig Burckhardt. V roce 1929 začaly archeologické výzkumy a teprve až v roce 1958 bylo město Petra otevřeno pro turisty. Některé budovy jsou umístěny také na okolních vrcholcích - doporučujeme procházku k malebnému klášteru. Odpoledne přejezd do hotelu u Mrtvého moře, večeře (fakultativně) a přenocování. (Pěší trasa 10 km + trasa 300 km)
 
Den 5 - 6
Volný den na opalování a koupání u Mrtvého moře - v nejnižším bodě na Zemi sahajícím cca 424 m pod hladinou moře. Večeře (fakultativně) a přenocování v hotelu u Mrtvého moře. Možnost využití fakultativních výletů (např. Ammán, Betlém, Jeruzalém) - aktuální nabídku uvede delegát na místě. Večeře (fakultativně) a přenocování u Mrtvého moře.

Den 7
Po snídani vystěhování a přejezd do Betánie u řeky Jordán, kde byl pokřtěn Ježíš Kristus. Následně výjezd na horu Nebo, považovanou za místo smrti Mojžíše. Za hezkého počasí lze odtud spatřit i hradby Jeruzaléma. Návštěva kostela sv. Jiřího, ve kterém se dochovala mozaika Svaté země ze 6. století. Podíváme se také do dílny, kde se seznámíme s technikou výroby mozaik, díky které je oblast Madaba známá. Přejezd do hotelu v Akabě. Večeře (fakultativně) a přenocování. (Trasa cca 340 km)
 
Den 8
Po snídani přejezd na letiště v Akabě. Odlet do Polska.
Pro klienty pokračující v pobytu - přejezd do vybraného hotelu v Akabě nebo u Mrtvého moře, pobyt ve dnech 8-14, 15. den vystěhování a odlet do Polska. (Trasa cca 50 km)  

Upozornění k programu
- Vzhledem ke specifikům multináboženské země, zejména v období svátků (místní státní a náboženské svátky) se může změnit organizace poznávací a pobytové části (např. pořadí prohlídek, otevírací hodiny muzejních objektů a chrámů, hodiny servírování pokrmů/nápojů a jejich složení).
- K elektrickým přístrojům s „tlustými kolíky“ jsou potřebné adaptéry.
- Průvodce neprovází po muzejních objektech.
- Pořadí realizace bodů programu může být změněno či obráceno.
- Časy odletů/návratů se mohou změnit!
- Osobám, které se budou chtít koupat v Mrtvém moři, doporučujeme mít s sebou boty do vody. 

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.
Základní cena zahrnuje: přelety letadlem do/z Akaby, letištní taxy, ubytování (celkem 7 nocí), stravování: snídaně, transfery klimatizovaným autokarem, služby polského zástupce během odbavení na letišti v Polsku, služby polského průvodce během poznávací části, pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel). 

Základní cena nezahrnuje: náklady na účast v programu prohlídek (hraniční poplatky, vstupenky, systém Tour guide, služby průvodců, nosičů zavazadel, řidičů atd.)  - cca 190 USD/os. (povinný poplatek placený průvodci na místě). Cena nezahrnuje fakultativní výlety, nápoje k večeřím a jiné osobní výdaje. Možnost příplatku večeří (7) v rezervačním systému (nápoje za příplatek).

Důležité! Přečtěte si aktuální Covid podmínky vstupu do země.

Název zájezdu v polském jazyce: Dwa morza
Kód zájezdu: JOL

Upozornění! Pro zájemce možnost prodloužení pobytu o 7 nocí ve vybraném hotelu v Akabě nebo u Mrtvého moře. 
Cestovní pas
- Cestovní pas musí být platný po dobu nejméně 6 měsíců od data návratu.
- Jordánské vízum je razítkováno do pasu na letišti v Akabě. Pro úspěšné překročení izraelsko-jordánských hranic je zapotřebí nejpozději 5 dní před odletem doplnit následující údaje o cestovním pase: jméno, příjmení, datum narození, státní příslušnost, číslo cestovního pasu, datum vydání a datum platnosti cestovního pasu (cestovní pas musí být platný ještě  min. 6 měsíců).  
- Pro krátkodobé turistické pobyty v Izraeli nepotřebují občané ČR vízum.
- Od 1. ledna 2018 státní orgány Izraele nerazítkují cestovní pasy na žádném hraničním přechodu. Každý cestující obdrží standardní tištěnou kartu s povolením vstupu a pobytu na území Izraele. Mějte prosím na paměti, že izraelské razítko v cestovním pase znamená automatický zákaz vstupu do Iráku, Íránu, Libanonu, Libye, Saudské Arábie a Sýrie. Pokud plánujete návštěvu těchto zemí, poproste úředníka v Izraeli, aby Vám nedával razítko do cestovního pasu (ani při příletu, ani při odletu), ale na samostatný list tzv. FLYING VISA). Není problém se vstupem do Izraele, i když předtím navštívíte arabskou zemi. 
NOVINKA - obsluha skupiny v systému TOUR GUIDE 
Jedná se o bezdrátový elektronický systém provázení skupin, který umožňuje zákazníkům pohodlnou formu komentované prohlídky. Přečtěte si více o Tour guide. 

Popis stravování

Dle programu

Popis ubytování

K dispozici pro hostyV hotelu je obvykle restaurace a bar..UbytováníHotely *** -7 započatých hotelových nocí.CateringSnídaně a večeře jsou k dispozici za příplatek.StravovaniePro příplatok si můžete zakoupit raňajky a večeru.K dispozícii pre hostíV hotelu se obvykle nachází restauraácia a bar..UbytovanieHotely *** - 7 začatých hotelových nocí.



Zvolené parametry:  — změnit
   

Zavřít

Pokud se domníváte, že je v tomto zájezdu nepřesnost, vyberte prosím z následujících možností.